۸ آذر ۱۳۹۳، ۱۶:۱۲
کد خبر: 81406219
T T
۰ نفر

او در حال له كردن داعش است

۸ آذر ۱۳۹۳، ۱۶:۱۲
کد خبر: 81406219
او در حال له كردن داعش است

تهران - ايرنا - سايت ديپلماسي ايراني مي نويسد :چه كسي سه روز پس از سقوط موصل ما را نجات داد؟ آمريكايي‌ها نبودند. آنها فقط پس از سه ماه كه شهروندشان كشته شد، حملات هوايي را آغاز كردند. واكنش ايراني‌ها مانع از سقوط بغداد و اربيل شد.

ديپلماسي ايراني: اين ماه در يكي از خيابان هاي خاكي بغداد با شيخ رعد الكفجي، افسر سابق ارتش عراق كه در زمينه توپخانه مهارت دارد و از مبارزين جنگ ايران و عراق است، ملاقات كردم. وي رئيس طايفه الكفجي هم هست و يكي از فرماندهان گروه كتايب حزب الله، گروه شبه نظامي شيعه كه پيشتاز رقابت با داعش در عراق محسوب مي شود، به شمار مي رود. پس از سقوط موصل در ماه جولاي، آيت الله سيستاني فتوايي صادر كرد و از عراقي ها خواست براي دفاع از كشورشان اقدام كنند. در نتيجه جنگ مقدس عليه داعش آغاز شد.

براساس گفته هاي دكتر صفا حسين الشيخ، معاون مشاور امنيت ملي عراق، گروه شبه نظامي كتايب حزب الله در ماه هاي پس از مداخله ايالات متحده در عراق در سال 2003 به وجود آمد. در آن زمان اين گروه، كوچكتر و در مقابل با ديگر گروه هاي شبه نظامي شيعه كمتر سازماندهي شده بود، حتي براساس معيارهاي اطلاعاتي عراقي، بسيار مخفي و ماهر بودند. الشيخ در اين باره مي گويد: «در گذشته آنها بيشتر بر روي اهداف آمريكايي تمركز مي كردند و حملاتي پيچيده، كشنده و سازمان يافته را انجام مي داد كه توسط نيروهاي اطلاعاتي آمريكا و يا عراق هم قابل رديابي نبودند.»

جلد مجله نيوزويك

شيخ رعد هيچ مشكلي در اين كه حامي مالي كنوني آنها، ايران، در گذشته دشمن آنها بوده است، ندارد. وي مي گويد: «صدام آن جنگ (جنگ ايران و عراق) را به شيعيان عراق و ايران تحميل كرد. اين اشتباه صدام بود، نه اشتباه ايران.» شيخ رعد مي گويد كتايب حزب الله حدود 4 هزار مبارز دارد (آمار اطلاعات عراق نشان مي دهد آنها حدود هزار نفر هستند) كه تجربه مبارزه در آمرلي، سامرا و جنگيدن در كنار حزب الله در سوريه را دارند.

وي از تجربه مبارزه در سوريه براي حفاظت از مكان مقدس شيعيان يعني حرم سيده زينب در جنوب دمشق مي گويد و اين كه مردان وي براي مبارزه در سوريه روزانه 700 دلار از ايران دريافت مي كردند، اما در عراق آنها مبلغ كمتري دريافت مي كنند. شيخ مي گويد ايران، مردان وي را مسلح به سلاح 12 ميليمتري كلاشينكوف كه در كشورهاي بلوك شرق سابق و خاورميانه مورد استفاده قرار مي گيرد، مجهر كرده است. شيخ رعد درباره مبارزه شان مي گويد: «ما در اينجا براي عدالت و عقيده مي جنگيم، نه براي پول. فراموش نكنيد تفاوت زيادي بين حزب الله در ايران و حزب الله در عراق وجود دارد. از لحاظ فلسفي ما دشمن مشتركي به نام داعش و اسرائيل داريم. اما ما براي عدالت مي جنگيم.»

براي درك حضور شيعيان در تحولات امروز عراق بايد به گذشته نگاه كنيم. در زمان حكومت صدام حسين كه سني بود، وي به طور سيستماتيك اكثريت شيعيان و احزاب سياسي آنها را سركوب مي كرد و جنبش شيعيان را خرد مي كرد. پس از سقوط وي در آوريل 2003، فعالان حقوق بشر و بازرسان آمريكايي، گورهاي دسته جمعي شيعيان و كردها را كشف كردند كه در آن هزاران شيعه و كرد كه ناپديد شده بودند، شناسايي شدند. كاملاً مشخص نيست كه در دوران صدام چه مقدار از شيعيان كشته شدند، اما تخمين زده مي شود حدود 400 تا 700 هزار نفر از آنها در آن سال ها كشته شده باشند.

با حمله داعش، نقش ايران در عراق بيشتر معلوم شد. دكتر موفق الربيعي، عضو پارلمان و مشاور امنيت ملي سابق درباره كمك ايران مي گويد «چه كسي سه روز پس از سقوط موصل ما را نجات داد؟ آمريكايي ها نبودند. آنها فقط پس از سه ماه كه شهروندشان كشته شد، حملات هوايي را آغاز كردند. واكنش ايراني ها مانع از سقوط بغداد و اربيل شد.» ايراني ها در چند هفته ابتدايي 88 هواپيماي روسي سوخو را به عراق فرستادند و همچنين بهترين مبارزينشان را براي آموزش عراقي ها اعزام كردند و خلبان، سلاح و يونيفورم براي آنها فرستادند.

آنها همچنين مغز متفكر نظامي شان يعني قاسم سليماني، فرمانده نيروي قدس كه يك فرمانده عالي و استراتژيك است را به عراق اعزام كردند. درحالي كه وي هميشه مخفيانه عمل مي كرد، پس از فتح آمرلي در سپتامبر به عكاسان اجازه داد از وي عكس بگيرند. اين اقدام به وضوح نشان دهنده پيام تهران به غرب بود كه ما در عراق حضور داريم. يكي از سياستمداران شيعه به شرط عدم افشاي نامش درباره وي مي گويد: «او اغلب در بغداد و شمال عراق حضور دارد. البته دولت عراق از اين موضوع اطلاع دارد. او باهوش است و جنگ را به خوبي مي شناسد.»

منبع: نيوزويك/ ترجمه: تحريريه ديپلماسي ايراني/20

اول **
۰ نفر