۱ دی ۱۳۹۳، ۱۵:۲۱
کد خبر: 81435113
T T
۰ نفر
تاكید ایران و نروژ بر مبارزه با خشونت و افراطی گری

تهران -ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با سفیر نروژ به برگزاری سمینارهایی در حوزه های ایران شناسی، اسلام و مسیحیت و برخی نقاط مشترك اشاره كرد و دو طرف بر گسترش روابط فرهنگی برای مقابله با خشونت و افراطی گری تاكید كردند.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا ، علی جنتی روز دوشنبه در دیدار 'اودلیسه نورهیم' به روابط دیرینه دو كشور اشاره كرد و گفت: گرچه بین ایران و نروژ فاصله جغرافیایی زیادی وجود دارد ولی نقاط مشترك فرهنگی و هنری بسیاری با یكدیگر دارند.

بر اساس گزارش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وی افزود: ایران آمادگی دارد تا با نروژ در زمینه های فرهنگی و هنری از جمله تبادل هیات های فرهنگی و هنری در حوزه های موسیقی، تئاتر، فیلم، هنرهای تجسمی و ... همكاری داشته باشد.

جنتی ادامه داد: در زمینه های علمی و دانشگاهی نیز ظرفیت های خوبی برای توسعه روابط علمی میان دو كشور وجود دارد كه با استفاده از این ظرفیت ها می توان به گسترش روابط دو كشور كمك بسیاری كرد.

عضو كابینه دولت تدبیر و امید، با اشاره به حضور نخست وزیر سابق نروژ در اجلاس اخیر جهان عاری از خشونت و افراطی گری در تهران، گفت: دو كشور همكاری های پراكنده ای در حوزه های فرهنگی و هنری با یكدیگر دارند و باید به سمتی برویم تا تفاهم نامه های همكاری های فرهنگی میان ایران و نروژ با هدف مشخص شدن حدود همكاری ها و ایجاد الزامات اجرایی به امضا برسد.

وی افزود: گفت و گوی مقامات كلیسایی نروژ با مقامات مذهبی جمهوری اسلامی ایران در مورد موضوعات مشتركی كه اسلام و مسیحیت به آن باور دارند؛ می تواند یكی از زمینه های همكاری میان دو كشور باشد.

جنتی گفت: برگزاری هفته های فرهنگی و برپایی نمایشگاه های فرهنگی می تواند در شناخت فرهنگ و تمدن ملت های دو طرف نقش به سزایی ایفا كند.

وی با اشاره به اقدامات فرهنگی و هنری در دولت تدبیر و امید افزود: در این دولت اقدمات فرهنگی و هنری بسیار خوبی صورت گرفته است كه از آن جمله می توان به تسریع در صدور مجوز چاپ كتاب، نشریات و صدور مجوز فعالیت برای تاسیس موسسات فرهنگی و هنری، فعالیت های هنری مانند تئاتر، موسیقی سینما و... اشاره كرد.

جنتی ادامه داد: در حال حاضر در حوزه های فرهنگی و هنری نگرانی خاصی در كشورمان وجود ندارد و اگر برخی اختلاف سلیقه ها در این حوزه وجود دارد؛ طبیعی است؛ همان طور كه در حوزه های سیاسی نیز این اختلاف سلیقه ها وجود دارد.

وی گفت: سیاست دولت تدبیر و امید گسترش آزادی های سیاسی، بیان و مطبوعات است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز این سیاست را در پیش گرفته است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فعالیت های زنان در ایران اظهار كرد: زنان ایرانی در حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی، هنری، مطبوعات و رسانه، كارگردانی فیلم و ... فعالیت های گسترده ای دارند.

در ادامه، سفیر كشور نروژ در تهران با ابراز خرسندی از حضور در ایران گفت: در اجلاس جهان عاری از خشونت و افراطی گری در تهران حضور داشتم و در آنجا بحث هایی درباره گسترش روابط با كشور ایران داشتیم و در حال حاضر موضوع افراطی گری و مبازه با خشونت در جهان در دستور كار وزارت امور خارجه كشور نروژ است.

'اودلیسه نورهیم' افزود: فرهنگ و تمدن ایران از قدمت بسیاری برخوردار است و از لحاظ سنت ها، تاریخ و... بسیار كهن است و در حوزه های هنری از جمله تئاتر بسیار قوی عمل كرده و برخی گروه های تئاتر نروژ قصد دارند در این دوره از جشنواره تئاتر فجر كشور ایران شركت كنند.

نورهیم، ادامه داد: در زمینه های تحقیقاتی و علمی همكاری های خوبی میان دو كشور صورت گرفته است بنابراین فرصت های بسیاری برای ادامه و گسترش روابط میان دو كشور وجود دارد.

وی با اشاره به كیفیت بالای فیلم های سینمایی ایران گفت: ایران در این حوزه نقش برجسته ای در دنیا دارد و در زمینه كارگردانی در عرصه بین الملل جوایز خوبی دریافت كرده است و می توان گفت كه این كشور كارگردانان زن بیشتری نسبت به دیگر كشورها دارد.

سفیر كشور نروژ در تهران، با اشاره به پیشنهاد وزیر فرهنگ مبنی بر توجه به مشتركات دین اسلام و مسیحیت ادامه داد: از اولویت های سیاست خارجی نروژ گفت و گوی بین ادیان است و به نظر می رسد تفاهم و احترام به دانستن از فرهنگ یكدیگر به تقویت و گسترش همكاری های دو كشور كمك بسیاری می كند.

فراهنگ**1355**1027
۰ نفر