۳ دی ۱۳۹۳، ۲۰:۰۶
کد خبر: 81437298
T T
۰ نفر
ديپلمات سابق آمريكايي:عادي سازي روابط با كوبا در گفت وگوهاي هسته اي نتيجه بخش است

نيويورك - ايرنا - 'توماس پيكرينگ' سفير سابق آمريكا در سازمان ملل متحد مي گويد، ادامه رويكردهايي چون عادي شدن روابط با كوبا در سياست خارجي آمريكا، مي تواند به نتيجه رسيدن گفت و گو هاي هسته اي با ايران و نيز تغييرات محسوسي را در سياست هاي آمريكا در خاور ميانه به دنبال داشته باشد.

اين ديپلمات باسابقه آمريكايي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا عادي سازي روابط آمريكا و كوبا را تحول برجسته اي در سياست هاي خارجي آمريكا توصيف كرده گفت: در صورتي كه روند جاري و رويكردهاي آمريكا چه در رابطه با مذاكرات هسته اي با ايران و چه در زمينه كوبا ادامه پيدا كنند و به نتايج مثبتي برسند، موجب نيرومندتر شدن عزم و اراده اوباما (رئيس جمهوري آمريكا) به يافتن راه حل هايي سياسي براي منطقه خاور ميانه اعم از سوريه و يا مذاكرات صلح فلسطين نيز خواهد شد.

وي با تاكيد بر اينكه از ديد او بحران سوريه نيز از طريق رويكردهاي ديپلماتيك قابل حل است، گفت يقينا تجربه حل چالش هاي مربوط به سياست خارجي از طريق ديپلماسي بر ميزان اعتماد و اطمينان اوباما خواهد افزود.

پيكرينگ درباره مذاكرات صلح فلسطين گفت: روند اين مذاكرات ظاهرا با نوعي تنگنا و بن بست مواجه شده است و دليل آن هم تشخيص اين مساله است كه مذاكرات با مسيري كه در پيش گرفته، محكوم به شكست است و يايد در انديشه راه حل هاي تازه اي بود.

سفير سابق آمريكا در سازمان ملل افزود: راه حل يك دولتي به اين دليل به شكست منتهي شده است كه از طرفي يهوديان اسرائيلي در صورت تحقق اين راه حل خواهان اكثريت در دولتي كه در پي خواهد آمد، هستند و از طرفي مردم فلسطين نيز حاضر به قبول شرايطي كه بيشتر به ادامه اشغال سرزمين هاي آنها شباهت دارد نخواهند بود.

وي با اشاره به زمزمه هاي مربوط به احتمال دخالت سازمان ملل در روند اين مذاكرات از طريق صدور قطعنامه هاي تازه اي در شوراي امنيت اضافه كرد: احتمال چنين دخالتي دست كم تا قبل از برگزاري انتخابات اسرائيل بسيار كم خواهد بود.

سفير سابق آمريكا در سازمان ملل گفت: دولت اوباما در صورت طرح قطعنامه اي در شوراي امنيت در اين باره، بار ديگر در مقابل اين تصميم قرار خواهد گرفت كه آيا بايد از قطعنامه اي كه به احتمال زياد در راستاي سياست هاي آمريكا خواهد بود حمايت كند و يا يك بار ديگر آن را وتو كند.

وي افزود به نظر او 'به رسميت شناخته شدن فلسطين توسط پارلمان اروپا از اهميت ويژه اي برخوردار است و موضع غير اعتراضي آمريكا به دولت فلسطيني كه حماس هم بخشي از آن است، به همان اندازه يك نشانه مثبت و بااهميت محسوب مي شود'.

پيكرينگ گفت: آمادگي حماس براي شركت در مذاكرات صلح از طريق دولت مشترك فلسطيني و پذيرفتن راه حل هاي مورد قبول مردم فلسطين توسط اين سازمان قدم مثبت و اميدبخش ديگري در جهت پيدايش راه حلي براي مساله فلسطين خواهد بود.

اروپام-3-541**1479
۰ نفر