به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین علی یونسی عصر شنبه در نشست خبری در تبیین اهداف برگزاری همایش پیامبر رحمت و مدارا در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هدف از برگزاری این همایش كه در دانشگاه تهران خواهد بود، آغاز سلسله فعالیت های علمی توسط دانشمندان و صاحبنظران برای معرفی چهره رحمانی و اصلی اسلام است و در آن، به تعظیم و تكریم و بزرگداشت حضرت محمد(ص) به عنوان پیامبر رحمت و مدارا پرداخته می شود.
رئیس همایش پیامبر رحمت و مدارا افزود: البته معرفی چهره اصلی اسلام از مدتها قبل و با اعلام هفته وحدت از سوی امام(ره) و تاكیدات رهبر معظم انقلاب ادامه یافته است.
یونسی تصریح كرد: جمهوری اسلامی منادی وحدت در جهان اسلامی است و یكی از اهداف چنین همایشی اشاعه علمی فرهنگ اسلام ناب و نشان دادن رحمانیت این دین در جهان است.
وی ادامه داد: نظر امام(ره) و رهبر معظم انقلاب مبنی بر وحدت در جهان اسلام باید عملیاتی و اجرایی شود و از حد نشست و همایش خارج شده و در جامعه به نمایش درآید كه برای این منظور باید همه پای كار آمده و عضو كنفرانس اسلامی شوند.
دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت ها اظهار داشت: هفته وحدت باید به ماه و سال وحدت تسری یابد و تمامی ارگان ها و مردم باید در این جهت پای كار آیند.
یونسی بر برگزاری با شكوه جشن در ایام هفته وحدت و میلاد پیامبر تاكید كرد و گفت: این جشن می تواند حركتی ضد خشونت و وحدت آفرین در جهان اسلام باشد.
وی برگزاری جشن برای پیامبر اكرم(ص) را حركتی وحدت آفرین دانست و گفت: این حركت باید از ایران شروع شود؛ ایران فقط به عزاداری شناخته شده ؛ البته تعظیم و تكریم امامان معصوم و مظلوم مناسب است اما پیامبر(ص) هم مظلوم است و باید در این جهت با برگزاری جشن در تمام جامعه اسلامی با حركت های ضد اخلاقی و مظاهر ضد بشری مقابله شود.
رییس همایش پیامبر رحمت و مدارا گفت: باید تمام دنیای اسلام در این یك هفته جشن بگیرد؛ متاسفانه جشن در بین برادران اهل سنت ما كمتر گرفته شده و این سنت حسنه است و این جشن می تواند جزو بدعت های خوب برای آنان تلقی شود؛ متاسفانه در گذشته رهبران وهابیت جشن را تحریم می كردند اما این كار امروز كمتر شده ست.
یونسی تصریح كرد: جامعه شیعه و سنی و دانشگاهها باید به استقبال بروند و مراكز دینی با حضور خود به كمك آمده و هفته وحدت تبدیل به نهضت وحدت بخش و نجات بخش شود تا اسلام از چنگال جریان های تكفیری نجات یابد.
وی یادآور شد: این همایش می تواند آغازی برای معرفی دین اسلام به عنوان دین رحمت در جهان باشد.
رییس همایش پیامبر رحمت و مدارا گفت : دستیاری ویژه رییس جمهور در امور اقوام و اقلیت ها با همكاری وزارت علوم این همایش را در حمایت و تایید و استقبال از هفته وحدت انجام می دهد.
یونسی درباره حضور شخصیت های علمی و سیاسی در این همایش گفت: از شخصیت های حوزوی و دانشگاهی دعوت شده و عمده سخنرانان هم شخصیت های سیاسی و مذهبی و حوزوی هستند؛ از آیت الله هاشمی رفسنجانی هم در این همایش دعوت شده است.
وی درباره تاثیر گذاری این همایش گفت: با توجه به رویكرد وحدت آفرین جمهوری اسلامی در طی این سه دهه و با اهتمام رییس جمهوری كه پیشنهاد جهان عاری از خشونت را مطرح كرد، به دنبال این هستیم كه گفتمان ضد خشونت را به یك گفتمان جهانی بدل كنیم؛ گفتمان اخلاقی و انسانی گفتمان اسلامی است و متاسفانه غیر مسلمانان بر اجرای آن تاكید دارند و در پی تبلیغ خشونت اسلام هستند.
رییس همایش پیامبر رحمت و مدارا اظهار داشت: جمهوری اسلامی و همه كشورها باید مدت ها تلاش كنند تا این اتهام را از اسلام بردارند و اكنون در این مرحله هستیم و باید بتوانیم به نسل جدید بگوییم كه اسلام عین اخلاق و طرفدار مهربانی و صلح است.
یونسی به رویكرد مراكز علمی برای معرفی اسلام اشاره كرد و گفت: متاسفانه چهره های تكفیری همچون البغدادی از دانشگاه بروز یافته اند و امروز این حركت افراطی باید توسط مراكز علمی رد شود.
وی ادامه داد: این همایش بدین علت از دانشگاه تهران آغاز شده تا مراكز علمی پیشقدم در عرصه گفتمان ضد خشونت باشند.
دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های مذهبی درباره اینكه شیعه و سنی برخی اختلافات تاریخی دارند و چگونه اینها حل شدنی است؟ گفت: نه بنا داریم و نه به مصلحت است كه اختلافات از بین برود. اختلافات به خصوص تاریخی از بین رفتنی نیست و از عهده ما خارج است ؛ مهمترین هدفی كه دنبال می كنیم این است كه نزاع نكنیم.
یونسی تصریح كرد: داشتن اختلاف عقیده اشكالی ندارد و حتی لازم هم می باشد ؛ ما بنا نداریم اهل سنت شیعه شوند یا شیعه ها سنی شوند و یا روی حوادث گذشته توافق شود ؛ اختلافات شیعه و سنی در جای خود و در محافل علمی اشكال ندارد ؛ آنجا كه اختلاف فقهی وجود دارد، قابل بحث و حل است.
وی ادامه داد: در حوزه های علمیه دانشمندان می توانند بحث كنند و این اختلافات برای رشد بشر لازم است ؛ موضوع مهم این است كه اختلاف باشد و بحث شود و درگیری یا نزاع نباشد.
یونسی خاطر نشان كرد: داشتن اختلاف عقیده و سلیقه جز لوازم حتمی و قطعی آفرینش است و به مصلحت نیست از بین رود و برای رشد لازم است.
دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت های مذهبی در پاسخ به اینكه در سالهای گذشته در برخورد با دراویش اتفاقاتی افتاده است و هم اكنون رویكرد دولت یازدهم درباره دراویش چه خواهد بود؟ گفت: آنها اتفاقات ناگواری بود و مصلحت نبود اتفاق بیفتد و بعد هم تكرار نشد.
یونسی تصریح كرد: حركتی خودسرانه خارج از اراده حكومت و حاكمیت بود و حاكمیت جمهوری اسلامی به هیچ وجه موافق این تندروی ها نیست ؛ این تند روی ها گاهی ضد شیعه ، گاهی ضد سنی و گاهی ضد یك فرقه است و فرقی ندارد.
وی افزود: ملت ایران اكثریت مسلمان و شیعه دارد اما در این ملت بزرگ ، ادیان و مذاهب وجود دارد؛ ملت بزرگ باید در كنار هم زندگی كند و همدیگر را تحمل كند و دعوا انجام ندهد ؛ قانون هم باید در اینجا حاكم باشد؛ هیچ كس حق ندارد اراده خود را بر قانون تحمیل كند و قانون برای هر شهروند ایرانی حقوقی قائل شده و اگر آن شهروند تابع هر مذهب و دینی هم باشد حقوقی دارد و هیچ كس حق ندارد به حقوق دیگری تعدی كند و این كار جرم است؛ آنچه كه اتفاق افتاد برخلاف مصالح و قانون جمهوری اسلامی بوده است.
دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت ها همچنین گفت: بزودی در دانشگاه زاهدان یك همایش مشابه همایش پیامبر رحمت با یك گفتمان هنری برگزار می شود و از دانشمندان جهان اسلام و سایر دنیا دعوت شده و بیش از 50 نفر از دانشمندان معروف مقاله خواهد داد.
یونسی گفت: این همایش استان سیستان و بلوچستان هم در همین راستای معرفی چهره رحمانی اسلام است و بین المللی است و از همه اروپا و امریكای شمالی و جنوبی نیز استادان و كارشناسانی حضور پیدا می كنند.
همایش پیامبر رحمت و مدارا به همت دستیاری ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت ها و معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم روز پنجشنبه با شركت مهمانان داخلی و خارجی در دانشگاه تهران برگزار می شود.
سیام**7261 /1449
یونسی: نتیجه قرائت خشن از اسلام ظهور گروههایی مانند طالبان و داعش است
۶ دی ۱۳۹۳، ۲۰:۰۹
کد خبر:
81440302
تهران- ایرنا- دستیار ویژه رییس جمهوری در امور اقوام و اقلیت ها با بیان اینكه متاسفانه دو یا چند قرائت از اسلام در حال حاضر شكل گرفته است، گفت: یك قرائت ضد اخلاقی و یك قرائت خشن و ضد انسانی پدید آمده كه برآیند و نتیجه آن ظهور و بروز گروههای تكفیری و افراطی همانند القاعده و طالبان یا داعش است كه به نان اسلام ناامنی ایجاد می كنند.