به گزارش ايرنا٬ 'محسن اسماعيلي' يكي از حقوقدانان شوراي نگهبان پنجشنبه شب در سلسله نشست هاي بزم انديشه سازمان خدمات مشاوره اي جوانان و پژوهش هاي اجتماعي آستان قدس رضوي كه با موضوع '9 دي، تجلي مردم سالاري' برگزار شد،گفت: افرادي كه در گذشته براي شكل گيري اين نظام و انقلاب تلاش كردند نبايد با بهانه هاي مختلف براي از بين رفتن انديشه ها و گفتمان انقلاب اسلامي ايران كه امام راحل بنيانگذار آن بودند، كمك كنند.
اين عضو شوراي نگهبان با بيان اينكه شعارهايي كه در فتنه 88 انتخاب شد بسيار دقيق و هدفمند انتخاب شده بود، گفت: انتخاب شعار 'جمهوري ايراني' يعني سياست بدون دين.
وي با اشاره به وقايع مختلفي كه در طول 8 ماه پس از انتخابات رياست جمهوري در سال 88 اتفاق افتاد، بيان كرد: با سخنراني مقام معظم رهبري در خطبه هاي نماز جمعه بر تمام افراد و سران فتنه حجت تمام شد و بايد آنها پس از آن توبه ميكردند، آيا براي پشيماني حادثه عاشوراي سال 88 به تنهايي كافي نبود؟
*فتنه گران در سال 88 جدايي سياست از دين و اصل ولايت فقيه را نشانه گرفتند
اين عضو شوراي نگهبان گفت: در فتنه 88 جدايي سياست از دين، اصل ولايت فقيه و اتحاد ملي نشانه گرفته شد و حماسه 9 دي واكنش مردم به بي حرمتي روز عاشورا و دفاع آحاد مختلف جامعه از جمهوري اسلامي بود.
اسماعيلي با تاكيد بر اينكه نبايد وقايع 40 سال قبل را در ايران فراموش كرد، افزود: امام خميني (ره) در شرايطي كه دنيا مساله وابستگي به ايالات متحده آمريكا و اتحاد جماهير شوروي را پذيرفته بود، گفتمان شرقي يا غربي بودن را به 'نه شرقي نه غربي، جمهوري اسلامي' تبديل كرد.
وي با اشاره به تلاش هاي دشمنان از طريق كودتا، تحريم و آشوبهاي داخلي و منطقه اي براي از بين بردن تفكر نه شرقي و نه غربي در كشور، گفت: ملت ايران در همه اين سالها با اعمال فشارهاي مختلف در برابر توطئه هاي دشمن و اين انقلاب سر خم نكرده است.
عضو حقوقدان شوراي نگهبان دليل پايداري جمهوري اسلامي ايران در مقابل تمام اين توطئه ها و فشارها را همبستگي دين و مردم عنوان و بيان كرد: موفقيت هاي جمهوري اسلامي ايران در حوزه هاي مختلف از جمله انرژي هستهاي، نانو تكنولوژي، صنايع دفاعي، سلول هاي بنيادي و ... به خاطر همبستگي و پيوند دين و مردم با هم و مردم سالاري است.
وي تأكيد كرد: دين بدون حضور مردم در عرصه، معنايي ندارد، همانگونه كه مردم بدون دين نمي توانند به سعادت كامل دست يابند.
رييس دانشكده حقوق دانشگاه امام صادق (ع) افزود: دشمن براي از بين بردن پيوند بين دين و مردم تلاش مي كند و اگر جمهوري اسلامي ايران در دنيا و منطقه به يك الگو تبديل شده است و غزه با تمام فشارها توانست در برابر رژيم صهيونيستي مقاومت كند بخاطر گرايش آنها به تفكر امام راحل بود.
وي خاطرنشان كرد: دشمنان اين نظام با جمهوريت و يا اسلاميت مشكلي ندارند بلكه مشكل اصلي آنها به خاطر جمهوري اسلامي بودن ايران است.
عضو شوراي نگهبان ادامه داد: اگر گفتمان جمهوري اسلامي كه امام راحل آن را پايه گذاري كردند در كشور از بين برود اين گفتمان و تفكر در ساير كشورها كه از جمهوري اسلامي ايران الگو گرفته اند، نابود خواهد شد.
وي گفت: 9 دي در درون مردم هر روز تجلي دارد و هر روز براي ما روز دفاع از انديشه هاي امام راحل است.
*نظام انتخاباتي در كشور نيازمند بازنگري است
اين عضو شوراي نگهبان نظام انتخاباتي در كشور را از جهات مختلف نيازمند بازنگري كلي دانست و گفت: در دوره هاي انتخاباتي گذشته تاكنون به مرور تاثير تبليغات، پول و وعده هاي نامزدها در نتيجه انتخابات بيشتر شده و اين مساله نگران كننده است.
اسماعيلي افزود: ممكن است تاثيرات تبليغات و وعده ها به جايي برسد كه يك بچه حزب اللهي كارآمد كه پول كافي براي تبليغات نداشته باشد نتواند خود را به عنوان متقاضي رياست جمهوري معرفي نمايد.
وي بيان كرد: بعد از انتخابات سال 1388 تدبيري انديشيده شد كه جلو تبليغات اضافي و هزينه هاي هنگفت نامزدها گرفته شود و تاثير وعده، حزب و گروه گرايي در نتيجه انتخابات به حداقل برسد و توانايي هاي شخصي خود نامزدها و آراي مردم مدنظر قرار گيرد.
وي گفت: رهبر معظم انقلاب سياست هاي كلي نظام در حوزه انتخابات را در دست ابلاغ دارند كه پس از ابلاغ مورد توجه ويژه شوراي نگهبان قرار مي گيرد و اين شورا از رسانه ملي نيز بهره مطلوب در اين زمينه خواهد گرفت.
وي افزود: رسانه ملي هم بايد در دوره انتخابات در همين چارچوب قرار گيرد تا مشخص شود چگونه رسانه ملي مي تواند براساس اراده ملي عمل كند.
*رفتار آقاي احمدي نژاد در مناظرات مناسب نبود
اين عضو شوراي نگهبان گفت: همه مسائل فتنه 88 از نوع رفتار آقاي احمدي نژاد در مناظرات انتخاباتي كه از رسانه ملي پخش شد، نشات نمي گيرد هرچند ايشان رفتار مناسبي نداشتند.
اسماعيلي افزود: رفتار آقاي احمدي نژاد در مناظرات خلاف شرع و اخلاق بود كه رهبر معظم انقلاب نيز اين نوع رفتار را مورد نكوهش قرار دادند اما رفتار نادرست احمدي نژاد در مناظرات آنقدر مهم نبود كه چنين واكنش گسترده اي به صورت يك فتنه بعد از انتخابات داشته باشد.
وي بيان كرد: واكنش رفتار آقاي احمدي نژاد در مناظرات آن نبود كه به چهره جمهوري اسلامي چنگ بياندازند و آن را متهم كنند، به هرحال اگر رفتار احمدي نژاد در مناظرات درست نبود مخاطبين وي نيز در اين مناظرات سكوت نكردند.
وي گفت: شعار شوراي نگهبان در ادامه مسيرش بعد از انتخابات سال 1388 اين بود كه هم با فتنه و هم با انحراف به طور همزمان مقابله كند.
اسماعيلي ادامه داد: از ديدگاه شوراي نگهبان هر جرياني كه بخواهد به جمهوري اسلامي چنگ بزند، نظم حقوقي جامعه را برهم بزند و روال قانوني كشور را ناديده بگيرد، يك جريان انحرافي است با هر اسمي كه مي خواهد باشد.
وي ادامه داد: شوراي نگهبان با اين رويكرد در انتخابات رياست جمهوري سال 1392 با همه اصراري كه آقاي احمدي نژاد در معرفي مشايي به عنوان نامزد رياست جمهوري داشت، روال قانوني را طي نمود و صلاحيت آقاي مشايي را تاييد نكرد.
وي گفت: همين رفتار منصفانه شوراي نگهبان بود كه انتخابات سال 92 را براي مردم باور پذير كرد.
*برخي اعضاي شوراي نگهبان در جريان انتخابات 88 قانون را زيرپا گذاشتند
اين عضو شوراي نگهبان در بخش ديگري از سخنان خود گفت: برخي اعضاي اين شورا در انتخابات رياست جمهوري سال 1388 موضع گيري هاي خاصي نسبت به برخي نامزدهاي رياست جمهوري داشتند٬ لذا در انتخابات تا حدي قانون را زير پا گذاشتند.
'محسن اسماعيلي' افزود: اگر بخواهيم منصفانه درباره جريان فتنه 88 قضاوت كنيم بايد بگوييم كه برخي اعضاي شوراي نگهبان از حق خود به عنوان يك داور پا را فراتر گذاشتند.
وي بيان كرد: فردي كه در مسند داوري آن هم به عنوان عضو شوراي نگهبان نشسته است بايد اصل بي طرفي را رعايت كند و نبايد براساس قانون له يا عليه نامزدها در انتخابات موضع گيري داشته باشد.
وي گفت: اما به صراحت مي توان گفت كه تمايلات و موضع گيري هاي برخي اعضاي شوراي نگهبان در جريان انتخابات هيچ تاثيري بر روي نتيجه آن نداشت و نتيجه انتخابات همان بود كه اعلام شد.
اسماعيلي افزود: در آن زمان قانون نقصي داشت كه براساس آن به اعضاي شوراي نگهبان اجازه مي داد در دستگاه هاي دولتي نيز مسووليت داشته باشند و همين مساله باعث شده بود كه دو نفر از اعضاي شوراي نگهبان كه در دولت هم مسووليت داشتند نسبت به نامزد هاي انتخابات رياست جمهوري موضع گيري كنند.
وي اظهار كرد: با دستور رهبر معظم انقلاب اكنون اين اشكال در قانون اصلاح شده و ديگر اعضاي شوراي نگهبان نمي توانند در دولت مسووليت داشته باشند.
وي با بيان اينكه شوراي نگهبان براساس اسناد و مدارك موجود درباره احراز صلاحيت افراد تصميم مي گيرد، گفت: در سال 1388 كه صلاحيت نامزدهاي رياست جمهوري تاييد شد هيچ مدركي دال بر اينكه برخي نامزدها در يك طرح فتنه انگيز مشاركت داشته باشند، وجود نداشت.
اسماعيلي ادامه داد: نظر شوراي نگهبان اين است كه نامزدهاي رياست جمهوري در انتخابات مزبور در يك دام گرفتار شدند و آگاهانه وارد اين بازي نشدند.
وي بيان كرد: در زمان بررسي صلاحيت نامزدهاي رياست جمهوري هيچ موردي در سابقه و رفتار آنان مشاهده نشد كه صلاحيت آنها تاييد نشود، برخي از آنان نيز در انتخابات راي زيادي بدست آوردند.
وي گفت: اظهاراتي كه نامزدها در تبليغات انتخاباتي و حتي روز راي گيري بيان كردند با آنچه بعد از انتخابات گفتند و عمل كردند كاملا متفاوت بود.
عضو حقوقدان شوراي نگهبان اظهار كرد: رهبر معظم انقلاب اخيرا فرمودند، 'راي مردم حق الناس است' و بارها بر اين نكته در دوره هاي انتخاباتي مختلف تاكيد كردند و ايشان بزرگترين مدافع راي مردم بوده و هستند.
7489 / 664/1517
يك عضو شوراي نگهبان: اتهام تقلب در انتخابات 88 يك تهمت بزرگ به نظام بود
۱۲ دی ۱۳۹۳، ۱:۲۱
کد خبر:
81447666
مشهد - ايرنا- يك عضو شوراي نگهبان گفت: ممكن است تخلفاتي در انتخابات صورت گرفته باشد اما اتهام تقلب در انتخابات 88 تهمت بزرگي بود كه به جمهوري اسلامي ايران زده شد.