۱۷ دی ۱۳۹۳، ۱۱:۳۰
کد خبر: 81454684
T T
۰ نفر
سازو كار ارائه تسهیلات دولت به واحدهای تولید مشخص شد

تهران -ایرنا- نمایندگان مجلس شورای اسلامی ساز و كار ارائه تسهیلات دولت و بانك ها را به واحدهای تولید مشخص كردند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نمیاندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز چهارشنبه و در ادامه بررسی لایحه یك فوریتی رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی كشور در بند یك الحاقی بانك مركزی را موظف كردند منظور تأمین سرمایه درگردش پایدار برای واحدهای صنعتی، معدنی، كشاورزی، حمل و نقل، صنوف تولیدی، بنگاه های دانش بنیان و شركت های صادراتی درحال كار (كه در این ماده به اختصار «واحد» نامیده می شوند)، حداكثر ظرف سه‌ ماه از تاریخ ابلاغ این قانون، دستورالعمل اجرایی افتتاح حساب ویژه تأمین سرمایه درگردش را (كه به اختصار «حساب ویژه» نامیده می شود) در چارچوب قانون عملیات بانكی بدون ربا (بهره) مصوب 10/6/1362 با شرایط و الزامات زیر تدوین و به شبكه بانكی كشور ابلاغ كند:

الف- هر واحد تنها می تواند یك «حساب ویژه» در شبكه بانكی كشور داشته باشد. تمام یا بخشی از عواید حاصل از فروش واحد به این حساب واریز می شود و موجودی آن صرفا برای پرداخت های قانونی و خرید نهاده های موردنیاز واحد قابل استفاده است. افتتاح «حساب ویژه» برای هر واحد، مانع از داشتن انواع دیگر حساب های بانكی توسط آن واحد نیست.

ب- بانك موظف است حسب درخواست صاحب حساب، وجوه موردنیاز برای خرید نهاده های موردنیاز تولید یا پرداخت های قانونی مرتبط با تولید یا صادرات را از محل موجودی حساب ویژه واحد پرداخت كرده، در صورت عدم تكافوی موجودی حساب ویژه واحد، به میزان كسری حساب و حداكثر تا سقف اعتبار حساب ویژه واحد، حساب مزبور را بدهكار كند.

تسهیلاتی كه از این طریق در اختیار واحدها قرار می گیرد، از نوع حد اعتباری و در قالب اعتبار در حساب جاری بوده و متناسب با مبالغ بازپرداخت شده، قابل تكرار است.

این تسهیلات صرفا در چارچوب عقود مصرح در فصل سوم قانون عملیات بانكی بدون ربا (بهره) و آیین نامه های آن قابل پرداخت است. بازپرداخت این تسهیلات می تواند از طریق واریز تدریجی وجوه حاصل از فروش به «حساب ویژه» واحد انجام شود.

پ- حد اعتباری حساب ویژه هر واحد در سال اول افتتاح حساب عبارت است از شصت درصد (60%) میانگین فروش سه ساله آخر فعالیت آن واحد (مورد تأیید سازمان امور مالیاتی كشور) و حداكثر تا سقف پانصد میلیارد ریال حد اعتباری حساب ویژه هر واحد برای سالهای بعد، براساس دستورالعمل بانك مركزی كه به تصویب شورای پول و اعتبار خواهد رسید، متناسب با فروش سال قبل واحد كه وجه آن به حساب ویژه واریز شده باشد، تعیین می شود.

ت- هر گونه استفاده غیرمجاز از حساب ویژه جرم محسوب می شود و مجرم با رأی دادگاه به جریمه نقدی سه برابر مبلغ جرم و محرومیت موقت یا دائم از تسهیلات حساب ویژه محكوم خواهد شد.

ث- بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران موظف است تدابیر تشویقی و تنبیهی لازم را برای الزام تمام بانك ها و مؤسسات اعتباری در راستای تأمین سرمایه درگردش واحدها در چهارچوب مقررات این ماده اتخاذ كرده، هر 6 ماه یك بار، گزارش عملكرد بانك ها و مؤسسات اعتباری در این خصوص را به كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارائه كند.

سیام**9103** 1572
۰ نفر