۲۷ دی ۱۳۹۳، ۱۲:۴۸
کد خبر: 81467629
T T
۰ نفر
ایران در جستجوی سهم 10 درصدی در بازار جهانی صادرات گاز/ آغاز صادرات گاز به عراق در بهار سال 94

تهران - ایرنا – مدیر امور بین الملل شركت ملی گاز گفت: در حال حاضر سهم ایران در بازار جهانی صادرات گاز 1.5 درصد است كه در نظر داریم آن را به 10 درصد افزایش دهیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، عزیزالله رمضانی روز شنبه در نشست خبری با اشاره به وضعیت صادرات گاز ایران در سال 2014 میلادی، گفت: در سال گذشته میلادی حدود 10 میلیارد متر مكعب صادرات گاز و بیش از 6 میلیارد متر مكعب واردات داشته‌ایم.

وی افزود: براساس برنامه‌ریزی‌ها قرار است از اردیبهشت ماه سال 94 صادرات روزانه 4 میلیون مترمكعب گاز به عراق آغاز شود كه البته به ترتیب میزان افزایش می‌یابد.

رمضانی اضافه كرد: مذاكرات نیز برای صادرات به عراق از مسیر بصره در حال انجام است كه ظرفیت نهایی صادرات حدود 35 میلیون متر مكعب در روز است.

مدیر امور بین الملل شركت ملی گاز خاطرنشان كرد: در مجموع حجم صادرات گاز به عراق از دو مسیر بغداد و بصره قابلیت افزایش به 70 میلیون مترمكعب در روز را دارا است.

مدیر امور بین الملل شركت ملی گاز اضافه كرد: حدود هفت كیلومتر از خط لوله صادرات گاز به عراق در داخل خاك این كشور باقی مانده كه بزودی تكمیل خواهد شد.

رمضانی با بیان آنكه اقدامات عراق برای احداث خط لوله به طور كامل رصد می شود و آنها طبق قرارداد پیش می روند، خاطرنشان كرد: حتی عراقی ها پیش از امضای قرارداد، مقدمات احداث خط لوله واردات گاز از ایران از مسیر بصره را آغاز كرده اند.



** آمادگی صادرات سالانه 30 میلیارد مترمكعب گاز ایران به اروپا

مدیر امور بین الملل شركت ملی گاز در خصوص آمادگی صادرات گاز ایران به اروپا، نیز اظهار داشت: احتمال دارد در آینده، طرحی برای صادرات مشترك گاز ایران، تركمنستان و آذربایجان به اروپا ارایه شود.

رمضانی با بیان آنكه اتحادیه اروپا قصد دارد به منابع تامین گاز خود تنوع دهد و براین اساس، ایران را به عنوان یكی از منابع احتمالی در نظر گرفته، گفت: براساس بررسی ها، ایران از آمادگی صادرات سالانه 25 تا 30 میلیارد مترمكعب گاز به اروپا برخوردار است.



** امكان صادرات به پاكستان در سال 2015 وجود ندارد

مدیر امور بین الملل شركت ملی گاز در خصوص صادرات گاز به پاكستان، گفت: صادرات گاز به این كشور براساس قرارداد باید در دسامبر ٢٠١٤ آغاز می شد اما به دلیل آماده نبودن خطوط لوله در داخل خاك پاكستان، این قرارداد هنوز اجرایی نشده است.

رمضانی افزود: ایران به اجرای قرارداد پایبند است و هر زمانی كه زیرساخت های پاكستان آماده شود، ایران صادرات گاز را آغاز می كند.

وی اضافه كرد: با توجه به اینكه آماده كردن خطوط لوله و زیرساخت ها زمان بر است، بنابراین امكان صادرات گاز به پاكستان در سال ٢٠١٥ وجود ندارد.

مدیر امور بین الملل شركت ملی گاز ادامه داد: براساس قرارداد، روزانه 14 میلیون مترمكعب گاز به پاكستان صادر خواهد شد كه امكان افزایش به ٢١ و ٣٠ میلیون مترمكعب را دارد.



** آخرین وضعیت شكایت گازی تركیه از ایران

وی در خصوص شكایت گازی تركیه از ایران نیز اظهار داشت: تركیه دو شكایت را علیه ایران مطرح كرده كه براساس شكایت اول، ادعا كرده كه ایران از سال 2005 زیرساخت های صادرات گاز را فراهم نكرده و در مقاطعی كمتر از میزان مقرر، گاز صادر كرده است.

مدیر امور بین الملل شركت ملی گاز با بیان اینكه پس از استقرار تیم جدید در وزارت نفت قرار شد از طریق مذاكره اختلافات برطرف شود، گفت: البته به طور همزمان یك تیم حقوقی، از موضع ایران در دیوان داوری بین المللی دفاع كرد منجر به صدور رای به نفع ایران شد.

رمضانی افزود: دعوای دیگری توسط شركت بوتاش تركیه درخصوص نرخ صادرات گاز به این كشور مطرح شد كه هنوز در جریان است.

وی تصریح كرد: در قرارداد صادرات گاز به تركیه، برای دو طرف این حق در نظر گرفته شده كه در صورت تغییر نرخ منطقه ای گاز، امكان درخواست تجدیدنظر در مبلغ را مطرح كنند.

مدیر امور بین الملل شركت ملی گاز افزود: براین اساس، شركت بوتاش تركیه ادعا كرده است كه به دلیل كاهش قیمت منطقه ای گاز، ایران نیز باید برای گاز خود تخفیف دهد.

رمضانی خاطرنشان كرد: البته ما به طرف تركیه ای اعلام كرده ایم كه حاضر به مذاكره برای حل این اختلاف هستیم.

وی با بیان اینكه ما امیدوار هستیم كه درنهایت، رای به نفع ایران صادر شود، خاطرنشان كرد: با توجه به دفاعیات خوبی كه توسط ایران مطرح شده، امكان دارد كه میزان جریمه پایینی برای ایران در نظر گرفته شده و یا حتی شكایت تركیه رد شود.



** عقد تفاهم نامه صادرات 30 میلیون مترمكعب گاز به عمان

مدیر امور بین الملل شركت ملی گاز در خصوص صادرات گاز به عمان نیز، گفت: تفاهم نامه ای برای صادرات به این كشور به امضا رسیده، اما هنوز به مرحله عقد قراردادهای نهایی نرسیده است.

رمضانی اظهار داشت: در صورت فراهم شدن شرایط، روزانه 28 تا 30 میلیون مترمكعب گاز به این كشور صادر خواهد شد.

اقتصام (3)د.ت/2022**1558
۰ نفر