به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا ، این یكصدایی زیباترین و باشكوه ترین مراسم آخرین روز جشنواره فیلم فجر طی شش سال میزبانی برج میلاد را به تصویر كشید در این شب مطابق رسم و سنتی كه در كل كشور برگزار می شود، سینماگران، اهالی رسانه و منتقدان با حضور در فضای باز محوطه برج میلاد همه یكصدا سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را گرامی داشتند.
البته نكته قابل توجه بعدی كه از سال گذشته بعد از این مراسم برگزاری به وقوع می پیوست و امسال هم ادامه داشت مراسم آتش بازی بود كه مسئولان برج میلاد بعد از پایان مراسم الله اكبر گویی حاضران آن را برنامه ریزی و برگزار كردند كه علاوه بر ثبت تصاویر ماندگار برای خبرنگاران، عكاسان و هنرمندان حاضر، خاطره خوبی را برای وداع با اكران های برج میلاد در ذهن حاضران رقم زد.
البته لازم به یادآوری است كه ریزش باران، این نعمت الهی كه از صبح روز سه شنبه تا ساعات ابتدایی غروب آفتاب این روز ادامه داشت علاوه بر فرح انگیز كردن هوا بر نشاط جمع حاضر در این برنامه ها در فضای باز برج میلاد افزوده بود.
اما در آخرین روز اكران آثار جشنواره از یك سو اغلب هنرمندان حاضر در این جشنواره در انتظار برگزاری مراسم اختتامیه و پركشیدن سیمرغ های بلورین به سوی همكاران خود هستند و از سوی دیگر بازار داغ خداحافظی و آرزوی امیدواركننده برای توفیق هر چه بیشتر آینده سینمای ایران از دیگر تصاویر دیدنی این روز به شمار می آمد.
برج میلاد و اطراف سالن همایش های آن (كاخ جشنواره) نیز حواشی فراوانی را شاهد بود كه بر چهره این روز به عنوان آخرین روز برگزاری جشنواره در بخش اكران های عمومی نیز خاطره ای از نقش گذاشت.
** وزارت اطلاعات دخالت كند فیلمی نمی سازم
نشست نقد و بررسی فیلم «روباه» به كارگردانی بهروز افخمی به عنوان نخستین فیلم اكران شده در دهمین روز جشنواره به همان میزان كه در بخش اكران عمومی برای اهلی رسانه، منتقدان و هنرمندان جذاب بود، با حاشیه های جذاب تر از متنی نیز رو به رو شد.
افخمی از كارگردانان شناخته شده و فعال سینمای ایران است كه حضور وی در ششمین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده مردم تهران راه را جهت بازگویی برخی مطالب سیاسی برای او بازتر از دیگر هنرمندان قرار داده در این نشست گفت: در ساخت فیلم «روباه» با محور انرژی هسته ای و ترور دانشمندان كشورمان هیچ نهاد و سازمانی حمایت كننده و یا سفارش دهنده نبوده و این اثر تنها با دغدغه شخصی ام تولید شده است.
وی ادامه داد: 20 سال قبل فیلمی ساختم كه موضوع اطلاعاتی جاسوسی داشت. آن زمان هم شرط كردم كه اگر وزارت اطلاعات به دیالوگ ها و یا جمله ها ایرادی وارد كند، من فیلم نخواهم ساخت.
افخمی خاطرنشان كرد: در ساخت «روباه» هیچ گونه دخالتی از سوی ماموران حفاظت اطلاعات در روند تولید این فیلم صورت نگرفت و حتی وقتی فیلمنامه را می نوشتیم افراد مطلع و كارشناسان بسیاری كه در این حوزه تجربه داشتند، خاطرات و اخبار خود را در اختیارمان قرار می دادند.
** خانه سینما متقلب !
افخمی در بخش دیگر این نشست و با انتقاد از بیرون گذاشتن این فیلم از داوری آرای مردمی گفت : سابقه تقلب در بخش آرای مردمی جشنواره وجود دارد تا جایی كه ما می دانیم خانه سینما در این زمینه همیشه تقلب كرده است. برای من خوشایند است كه در این بخش حضور ندارم چرا كه مطمئنم امسال هم در این بخش تقلب صورت گرفته است.
** امان از داوری های سلیقه ای
افخمی كه مشخص بود با توپ پر در نشست خبری این فیلم حاضر شده است در ادامه صحبت های خود با انتقاد از آنكه فیلم «روباه» در هیچ یك از بخش های سودای سیمرغ برای كسب سیمرغ بلورین این رخداد كاندیدا نشده است ، این كار را غیر عادی دانست .
وی از آنچه كه آن را شیطنت عده ای دانست انتقاد كرد وگفت : كاندیدا شدن یا نشدن به فیلم اعتبار نمی دهد اساساً هیچ فیلمی از جشنواره فجر اعتبار كسب نمی كند به هر حال نظرات داوران سلیقه ای است و باید به سلیقه آنها احترام گذاشت هیچ فیلمی براساس شایستگی انتخاب نمی شود و همه چیز به سلیقه بر می گردد.
افخمی در این خصوص گفت: برای من كاندیدا شدن یا نشدن اهمیتی ندارد جوایز جشنواره نماینده سلیقه چند نفر است اگر این افراد (داوران ) تغییر كنند همه فیلم های كاندیدا شده نیز عوض می شوند. شركت كردن در جشنواره بیشتر جنبه مهمانی دارد و یك جشن است. من همه فیلم های بخش مسابقه را ندیدم كه بگویم اجحافی صورت گرفته یا نه.
** فیلم فجر سینمای كودك را دوست ندارد
نشست خبری بعدی كه در كاخ جشنواره با حاشیه هایی مواجه شد مربوط به فیلم «فرار از قلعه رودخان» به كارگردانی غلامرضا رمضانی بود كه به عنوان یكی از معدود آثار مربوط به سینمای كودك و نوجوان در بین آثار حاضر در این رخداد سینمایی حضور داشت.
رمضانی با بیان آنكه جشنواره فیلم فجر، دینی به فیلم كودك و نوجوان دارد كه آنرا فراموش كرده است گفت: در سال های ابتدایی این رخداد آثار درخشان جشنواره را فیلم های كودك و نوجوان تشكیل می دادند اما در یك دهه اخیر تنها دو یا سه فیلم و تنها برای ادای دین مسئولان جشنواره فجر از میان آثار كودك و نوجوان در این جشنواره شركت داده می شوند كه این آثار هم مورد توجه مسولان قرار نمی گیرند.
در تایید این سخنان محمدرضا سكوت مدیرفیلمبرداری این اثر سینمایی با گلایه از سانس نامناسبی كه مسئولان برای فیلم های كودك در جشنواره اختصاص داده اند گفت: باید از دست اندركاران جشنواره تشكر كنم دو فیلم كودك جشنواره یكی را در سانس اول اولین روز و دیگری را در سانس آخر روز پایانی جشنواره قرار دادند. همین امر باعث شده كه این فیلم ها به درستی دیده نشوند.
** تقدیر از امید آفرینی سینماگران توسط معاون اجتماعی ناجا
یكی از میهمانان ویژه جشنواره فیلم فجر در برج میلاد سردار سعید منتظرالمهدی معاون اجتماعی ناجا بود كه در این حضور علاوه بر دیدار از ستاد خبری جشنواره و بخش های مختلف این رخداد سینمایی در برج میلاد گفت: موضوع مهمی كه باید مورد توجه قرار گیرد مساله امید آفرینی است و اگر بتوانیم پویندگی و نشاط اجتماعی را در آثار سینمایی به تصویر بكشیم مشكلات ما حل می شود.
وی با بیان آنكه در یكی، دو سال اخیر مساله امیدآفرینی در آثار سینماگران افزایش یافته كه جای خوشبختی دارد افزود: من تاكنون توفیق تماشای فیلم های حاضر در جشنواره فجر را نداشتم اما شنیده ها حاكی است كه در آثار سینمایی اشاره های زیادی به حوزه آسیب های اجتماعی شده است.
** سكوی عكاسان شكست
درست در آخرین روز جشنواره سكوی حضور عوامل آثار سینمایی كه در برج میلاد به نمایش در می آمدند و برای گرفتن عكس روی آن قرار می گرفتند شكست.
این در حالی بود كه مسئولان برای دو فیلم باقی مانده روز دهم و حضور عوامل آنها روی این سكوها برای گرفتن عكس و راحتی كار خبرنگاران در فرصتی بسیار كوتاه آن را تعمیر كردند كه این سرعت عمل حتی خود مسئولان و دست اندركاران جشنواره را نیز متعجب كرده بود چه رسد به هنرمندان و اهالی رسانه حاضر در كاخ جشنواره.
** بازار داغ خداحافظی
و سرانجام سری گزارش های حاشیه ای برنامه 10 روزه اكران های عمومی كاخ جشنواره به عنوان میزبان خبرنگاران، منتقدان و هنرمندان را با ذكر این صحنه به فرجام می رسانیم كه مطابق ادوار گذشته ساعت ها و دقایق پایانی این روز به خداحافظی و آرزوهای توفیق مستمر در گام های رو به تعالی هنرمندان، منتقدان و اهالی رسانه برای یكدیگر و از همه مهمتر برای سینمای ایران كه آبروی فعالیت این خانواده را تشكیل می دهد اختصاص داشت.
كه طی این آیین خداحافظی، علاوه بر بازتاب فضای دوستانه و محبت آمیز جمله های «فردا سیمرغ به دست می بینیمت!»، «امسال كه نشد انشاء الله سال دیگه!»؛ «اكران عمومی می تركونیم...»، «آقا جان كمتر نقد كن!»، «بابا یه مصاحبه هم از ما نگرفتی ها...» و نظایر این جمله ها فضایی زیبا و در عین حال سنگین و بغض آلودی را به امید برگزاری اختتامیه شاد و مهیج رقم زده بود.
سی و سومین جشنواره فیلم فجر شامگاه امشب (چهارشنبه ) با معرفی برگزیدگان به فعالیت خود پایان می دهد.
فراهنگ**9266**1601**
تهران -ایرنا - سی و سومین جشنواره فیلم فجر در حالی آخرین برگ از دفترچه این رخداد را ورق زد كه شامگاه گذشته (21 بهمن ) و به مناسبت تكریم حماسه پیروزی انقلاب اسلامی حاضران در برج میلاد همه یكصدا فریاد «الله اكبر» را سر دادند .