۲۳ بهمن ۱۳۹۳، ۸:۴۷
کد خبر: 81503556
T T
۰ نفر
قرار گرفتن در معرض جیوه سبب بروز اختلالات خود ایمنی در زنان می شود

تهران - ایرنا - مطالعات محققان دانشگاه میشیگان آمریكا نشان می دهد كه قرار گرفتن در معرض جیوه سبب بروز اختلالات خود ایمنی می شود.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا و به نقل از ساینس، اختلالات خود ایمنی به حالتی گفته می شود كه در آن سیستم ایمنی بدن به جای دفاع از بدن در مقابل عوامل بیماری زا، سلول های سالم را به عنوان یك عامل خارجی قلمداد كرده و به آن حمله می كند. این اختلال می تواند بسته به پیشرفت، به یك یا چندین بافت بدن آسیب وارد كند.

تحقیقات نشان می دهد كه قرار گرفتن زنان در معرض جیوه ، به ویژه در سنین بارداری، احتمال بروز بیماری های خود ایمنی را افزایش می دهد.

جیوه یك عنصر فلزی است كه به طور طبیعی در محیط زیست وجود دارد و با عناصر دیگر به صورت معدنی یا آلی تركیب می شود.

زمانی كه جیوه وارد آب یا خاك می شود، یك تركیب آلی به نام متیل مركوری بوجود می آید. این تركیب می تواند در بافت ماهی و صدف انباشته شود. معمولا جیوه از طریق غذاهای دریایی وارد بدن می شود.

ورود سطح بالای جیوه به بدن، باعث آسیب به سیستم عصبی و كلیه ها می شود و انتقال آن به جنین، باعث آسیب رشد می شود.

سازمان غذا و داروی آمریكا (FDA) و سازمان حافظت از محیط زیست آمریكا (EPA)، به زنان باردار هشدار داده اند كه در هفته بیش از 340 گرم ماهی استفاده نكنند و مصرف ماهی های كم جیوه مانند سالمون و میگو توصیه شده است.

ام اس، لوپوس و آرتریت روماتوئید، از بیماری های خودایمنی محسوب می شوند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Environmental Health Perspectives منتشر شده است.

علمی 9259**1599
۰ نفر