۲۵ بهمن ۱۳۹۳، ۱۴:۳۴
کد خبر: 81505735
T T
۰ نفر
وزیر ارشاد: جشنواره سرود رضوی تلاشی برای برقراری عدالت فرهنگی است

تهران- ایرنا-وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به جشنواره سرود رضوی روستایی گفت: این جشنواره در مسیر حفظ و توسعه هنر سرود در ایران اسلامی قدم بر می دارد و تلاش ارزشمندی برای برقراری عدالت فرهنگی در سراسر كشور است.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، علی جنتی روز شنبه در این پیام كه توسط مدیركل ارشاد استان هرمزگان قرائت شد، ضمن قدردانی از عوامل اجرایی این رویداد به ویژه مردم روستایی، این جشنواره را یكی دیگر از شاخه های پربار جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا (ع) دانست.

در این پیام آمده است: آنانی كه حماسه های ماندگار روزهای پیروزی انقلاب اسلامی را درك كرده اند به خوبی به یاد دارند كه سرودهای حماسی و شور انگیز آن روزها چگونه مردم را تهییج و برای رسیدن به هدف مقدس شان مصمم می كرد. آنگاه كه مسجد از یك مكان صرفاً مذهبی به مكانی برای فعالیت های فرهنگی و سیاسی بدل شد و جوانان برومند را دردل خویش جای داد.

این پیام می افزاید: مساجد درتاریخ انقلاب اسلامی همواره كاركردهای متنوع و بركات و اثرات وصف نا پذیری داشته اند. یكی از مهم ترین دلایل شكوفایی هنر سرود و نغمه سرایی با مضامین دینی از كاركردهای ادبی، هنری،مسجد نشات می گیرد. از این رو نقش مسجد و متولیان این مكان مقدس در شكل گیری، رشد و ماندگاری این هنر اصیل به راحتی قابل اغماض نیست.

جنتی دراین پیام تاكید كرده است: بخش مهمی از فرهنگ و هنر اصیل ایران اسلامی مرهون تلاش سرایندگان بزرگی است كه با بهره گیری از مضامین رفیع دینی، تشنگان معرفت را از دریای واژگان و تركیب های زیبا كه در مدح و منقبت آل رسول (ص) و عزت و سربلندی مسلمانان سروده اند سیراب می كند. در این میان هرگاه كه این هنر قدسی با یك مكان و محتوای مقدس قرین شده، علاوه بر ماندگاری و جاودانگی،آثار معرفتی مضاعفی نیز در برداشته است.

وی دراین پیام یادآورشده مردمی و خودجوش بودن هنر سرود و نغمه سرایی ، بهره گیری از ظرفیت های محلی و منطقه ای ونیز استفاده از فنون موسیقایی - با رعایت ضوابط شرعی ، عرفی و فرهنگی - از مهمترین ویژگی های این هنر مردمی است .

جنتی آورده است: جشنواره سرود مساجد روستایی یكی دیگر از شاخه های پربار جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا (ع) است كه نشان از معرفت اهالی این روستای با صفا و مردم با وفای آن دارد.بی تردید چنین اهتمام و اراده ای الگویی ارزشمند و قابل تعمیم خواهد بود و زمینه ظهور و بروز ظرفیت های اثر گذار فرهنگی هنری را در دیگر محیط های روستایی فراهم خواهد كرد.

وزیرارشاد دراین پیام تاكید كرده است: قالب های زیبای هنری ، معارف دینی را برای جوانان جذاب تر، قابل پذیرش تر و میزان پایبندی آنان را به فرایض دینی دو چندان می كند واز این منظر ،هدایت و حمایت از چنین جشنواره هایی را ضروری می نماید.

وی در پایان این پیام از تلاش های خداپسندانه و هدفمند ستاد عالی كانون های فرهنگی و هنری مساجد كشور، بنیاد بین المللی امام رضا(ع) و تمامی دست اندركاران و مسئولان استانی و تمامی دستگاه های اجرایی و فرهنگی استان، بویژه مردم متدین و هنر دوست روستای كردر رضوی قدردانی كرده است.

سومین جشنواره سرود رضوی روستایی ویژه اعضای كانون های فرهنگی مساجد كشور با حضور 12 گروه در رده سنی زیر 15 سال و بالای 15سال به مدت دو روز؛ جمعه شب در روستای كردر رضوی میناب با معرفی و تجلیل ازگروه های برگزیده به كارخود پایان داد.

فراهنگ**1355**1569
۰ نفر