۱۹ اسفند ۱۳۹۳، ۱۳:۲۱
کد خبر: 81536157
T T
۰ نفر
نگاهي به بُعد مذهبي شخصيت «سردار سليماني»

تهران - ايرنا - خبرگزاري ابنا در مطلبي به قلم علي شاكر به بعد مذهبي سردار سليماني فرمانده سپاه قدس پرداخت و نوشت: تاكنون مطالب بسياري درمورد ابعاد شخصيتي قهرمان اين روزهاي منطقه منتشر شده است كه در تمامي آن‌ها پرداخت ويژه به بُعد مذهبي شخصيت حاج قاسم سليماني مغفول مانده است.

كشف بُعد مذهبي شخصيت سردار «قاسم سليماني» فرمانده نيروي قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامي ايران، از جمله موضوعاتي است كه براي بسياري از كارشناسان غربي حائز اهميت است و رسانه‌ها و مطبوعات مختلف خارجي از جمله گاردين، نيويوركر، الجزيره و ... با هدف تاكيد بر توجه وي به شعائر مذهب تشيع و دين اسلام، به آن پرداخته‌اند.

به عنوان نمونه، «دكستر فيلكينز» در 30 سپتامبر 2013 در نيويوركر مي‌نويسد: 'سليماني يك مؤمن واقعي به اسلام بوده و او به مراتب مهذب‌تر از خيلي افراد است'.

و يا «مارتين جي» در 13 نوامبر 2014 در سايت روزنامه ديلي صباح تركيه به نقل از فرماندهان عراقي نوشت: 'سليماني به ما آموخت كه مرگ آغاز زندگي است و نه پايان آن'.

حتي مي‌توان گفت كه ملقب شدن وي به «حاجي» يا «حاج قاسم» (به جاي عناوين نظامي) در عراق، سوريه و به طور كلي در كشورهاي حاشيه خليج فارس نيز سندي بر اين مدعاست، گرچه شايد از كنار اين موضوع بارها بي‌تفاوت گذشته‌ باشيم.

رسانه‌هاي دنيا علاوه بر اينكه سردار سليماني را مغز استراتژيك مسائل منطقه خطاب مي‌كنند، سعي دارند تا ويژگي‌هاي مذهبي وي را نيز براي مخاطبان خود به تصوير بكشند.

اگر تصاوير منتشر شده از اين سردار ايراني در ميدان‌هاي جنگ عراق را مرور كنيم، قطعاً به تصاويري كه نشان‌دهنده اقامه نماز جماعت و يا تصويري كه وي را درحال وضو گرفتن نشان مي‌دهد برخواهيم خورد.

يكي از هم‌رزمان ديرين ژنرال حاج قاسم سليماني در گفتگو با «ابنا» اظهار داشت: حاج قاسم حتي در ميدان جنگ نيز دائم الوضو است ولي با همه اين تفاسير، زماني‌كه صداي الله اكبر در ميدان رزم طنين انداز مي‌شود، آستين‌ها را بالا زده، دست از كار شُسته، وضو مي‌گيرد و به نماز مي‌ايستد.

سليماني در واقع يك كلاس درس محرك است كه به كشورهاي موردِ تجاوز قرارگرفته سفر ‌مي‌كند و درس مقاومت در برابر ظلم را مطابق «فاستقم كما امرت» به همگان مي‌آموزد.

برخي كارشناسان و نويسندگان غربي سردار سليماني را با شخصيت‌هاي حقيقي يا افسانه‌اي همچون 'كارلا'، 'نمسيس'، 'فرماندهان روم باستان' و 'قيصر سوزو' مقايسه مي‌كنند، اين درحالي است كه تمامي آن‌ها فقط و فقط توانسته‌اند نام خود را در بُعد جنگاوري در تاريخچه اذهان ثبت كنند. اما دوست و دشمن، سليماني را با افتخار، ژنرال خطاب كرده و از سوي ديگر وي را يك فرمانده پارسا معرفي مي‌نمايند.

سردار سليماني يك معتقد عمل‌گرا به احكام مذهب، يك فرمانده‌ با ذكاوت و يك متعهد به خاك وطن و ناموس است كه اجتماع تمامي اين ويژگي‌ها، وي را از سايرين متفاوت مي‌سازد.

بازگشت امنيت به سامراء نيز همچون آزادسازي آمرلي، جرف الصخر، طوزخورماتو و جلولاء، نقش موثر قهرمان اين روزهاي اتفاقات منطقه را به رخ تشكل كذايي موسوم به 'ائتلاف جهاني عليه داعش' كشاند و به همگان فهماند كه اين قاسم سليماني است كه در عمل به مبارزه با پديده تكفير و تروريسم ايفاي نقش مي‌كند؛ نه آمريكا و متحدانش.

يكي از خدام حرم امامين عسكريين(ع) پس از درگريري‌هاي سامراء به «ابنا» گفت: حاج قاسم در زمان ناآرامي‌هاي اخير شهر سامراء همواره در اين شهر حضور داشته و مرتباً براي توسل و تجديد قواي معنوي به حرم مشرف مي‌شد.

براي فهم دقيق‌تر، چشم‌هاي نكته سنج را بايد مسلح كرد و به جملات فرمانده معظم كل قوا درباره قاسم سليماني دوخت: «خود شما هم كه آقاي سليماني باشيد در نظر ما شهيديد. شما شهيد زنده هستيد. بله، شما هم شهيديد. شما بارها در ميدان جنگ به شهادت رسيديد».

درجه شهادت يعني مهر تاييد به وفاداري شهيد به وطن، يعني تجلي اصلي‌ترين مولفه يك فرد نظامي: شجاعت، و مهم‌تر از بقيه اينكه «والذين قتلوا في سبيل الله فلن يضلَّ اعمالهم سيهديهم و يصلح بالهم و يدخلهم الجنة عرفها لهم».

كلام رهبر معظم انقلاب بدين معناست كه سردار سليماني به هر سه درجه نهفته در كلمه شهادت رسيده است، اما كلام به اينجا ختم نمي‌شود و آيت‌الله خامنه‌اي، وي را 'شهيد زنده' و 'كسي كه بارها در ميدان جنگ به شهادت رسيده' توصيف مي‌كنند كه بايد به زبان رياضيات گفت: اين يعني «پرانتز سخن به توان nاُم».

منبع : خبرگزاري اهل بيت (ابنا)

**اول 1610
۰ نفر