۱۹ اسفند ۱۳۹۳، ۱۶:۱۰
کد خبر: 81536464
T T
۰ نفر
مديركل آموزش محيط زيست: ايران بالاترين نرخ فرسايش خاك دنيا را دارد

كاشان- ايرنا- مديركل دفتر آموزش و مشاركت مردمي سازمان محيط زيست گفت: ايران با سالانه پنج ميليارد تن فرسايش خاك، بالاترين نرخ دنيا را در زمينه فرسايش دارد.

به گزارش ايرنا، محمد درويش روز سه شنبه در همايش يكروزه محيط زيست، صنايع معدني و توسعه پايدار در دانشگاه كاشان اظهار داشت: اين ميزان فرسايش خاك ايران سه برابر متوسط آسيا و بالاترين نرخ در جهان است.

وي بحران هاي زيست محيطي كشور را شامل بحران آب، خاك، تنوع زيست محيطي و آلودگي هوا دانست.

درويش بحران خاك را مهمتر از آب دانست و با اشاره به اثرات مخرب زيست محيطي معادن تاكيد كرد: آب را با ترفندهايي مانند شيرين كردن مي توان تامين كرد، اما از دست رفتن خاك غيرقابل جبران است.

وي نحوه مديريت معادن را موثر در كاهش فرسايش خاك دانست و تصريح كرد: حداقل فاصله فعاليت استخراج و بهره برداري موادمعدني از فضاهاي حساس مانند محوطه هاي تاريخي بايد 500 متر و در صورت استفاده مواد منفجره 800 متر باشد.

درويش ايجاد كريدور مناسب براي حيات وحش، جمع آوري و خارج كردن تمامي تاسيسات و تجهيزات معدني ايجاد شده در پايان عمر معادن، هدايت جريان آب هاي بالادست محدوده معدن و تخصيص و احداث فضاي سبز به ميزان حداقل 15 درصد سطح بهره برداري معادن با گونه هاي بومي را از جمله راهكارهاي مديريتي براي استقرار معادن دانست.

وي خاطرنشان كرد: در صورتي كه 10 درصد از سود خالص فعاليت هاي معدني به حفظ محيط زيست اختصاص يابد، آسيب پذيري خاك كمتر مي شود.

وي همچنين اظهار داشت: ابزارآلات استفاده شده در بخش معدن نيز متناسب با دانش روز جهان نيست و اين مساله در فرسايش خاك اثرات زيادي دارد.

درويش برخي راهكارهاي جبران خسارت فعاليت هاي معدني در بخش محيط زيست را افزايش سرمايه گذاري و ارتقاي نرم افزاري اين بخش و كاهش خام فروشي و توجه بيشتر به پژوهش و تاسيس دانشكده معدن، اختصاص دست كم 10 درصد از درآمدها به بخش پژوهش و حمايت از رسانه هاي زيست محيطي عنوان كرد.

وي با بيان اينكه محيط زيست بستر توسعه است نه يكي از اركان توسعه افزود: فرسايش استاندارد در كشور ما بايد كمتر از 15 تن در هكتار باشد.

درويش افزود: اگر با سونامي هاي مختلف در حوزه سلامتي روبرو هستيم و طبق گفته وزير بهداشت كه هزينه درمان سرطان در سال گذشته به مرز باور نكردني 102 هزار ميليارد ريال رسيد و يا در اصفهان سونامي هاي مختلفي از بيماريهاي ام اس غوغا مي كند و به بهانه مصلحت انديشي ملاحظات زيست محيطي را رها مي كنيم، به اين دليل است كه عميقا درنيافته ايم محيط زيست بستر توسعه است و اين ناشي از كم كاري در بهبود كيفيت شاخص هاي زيست محيطي است.

وي افت سطح آبهاي زيرزميني در 60 دشت اصلي كشور از جمله دشت كاشان را بيشتر از دو متر عنوان كرد و گفت: اگر نشست زمين در پايتخت ايران به 90 برابر شرايط بحراني رسيده و بحران ريزگردها سبب شده در 10 سال اخير نام سه شهر ايران به عنوان آلوده ترين شهرهاي جهان مطرح شود ناشي از كم كاري شگفت انگيز و بي تفاوتي باورنكردني ما نسبت به محيط زيست است.

همايش محيط زيست، صنايع معدني و توسعه پايدار با حضور كارشناسان و فعالان محيط زيست با همكاري انجمن مردم نهاد كوير سبز و گروه صنعتي درين كاشان در تالار آزادي دانشگاه كاشان برگزار شد.

3009/6021 / 1539
۰ نفر