۲۵ اسفند ۱۳۹۳، ۸:۵۶
کد خبر: 81542774
T T
۰ نفر
لزوم فرهنگ سازي و جلب مشاركت هاي مردمي در برگزاري مراسم چهارشنبه سوري

تهران- ايرنا- روانشناس، مدرس و محقق علوم اجتماعي گفت: نقش نهادها و سازمان هاي مختلف در مراسم چهارشنبه سوري و مداخله سياست گذاران و افراد تاثيرگذار اجتماعي در برنامه ها براي فرهنگ سازي و اجراي صحيح اين آيين و جلوگيري از رفتارهاي پر خطر حائز اهميت است.

مصطفي فروتن روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا، در نظر گرفتن تخفيف هاي ارزشمند در زمينه هاي تفريحي مانند باشگاه هاي ورزشي، سينماها، استفاده از وسايل شهربازي و برنامه هاي فرهنگي را از اقدام هاي پيشگيرانه براي جلوگيري از رفتارهاي پرخطر و بروز جرم و آسيب هاي اجتماعي برشمرد.

وي افزود: لزوما بايد از برخوردهاي قهري با همه افراد خودداري كرد زيرا رفتارهاي قهري باعث تحريك شدن افراد براي انجام كاري مي شود و فرد ناخودآگاه بدون اينكه بخواهد در اجتماع هاي خياباني شركت مي كند.

فروتن ادامه داد: متاسفانه برخي افراد از نام چهارشنبه سوري براي رفتارهاي ناهنجار و پر خطر استفاده مي كنند.

وي با اشاره به آسيب هاي فيزيكي چهارشنبه سوري گفت: آسيب هايي كه فرد براي جسم خود و ديگران ايجاد مي كند را آسيب هاي فيزيكي مي گويند كه از آن جمله مي توان انواع سوختگي ها، قطع عضو، پارگي قسمتي از بدن و حتي مرگ نام برد.

وي يكي ديگر از آسيب هاي چهارشنبه سوري را آسيب هاي غير فيزيكي يا آسيب هاي رواني عنوان كرد و افزود: اين آسيب ها برگرفته از اصوات نابهنجار، مشاهده هيجان هاي بالا و همينطور استرس هاي ناشي از اقدامات چهارشنبه سوري است و بيشتر متوجه افرادي به جزء عاملان آن مي شود.

اين روانشناس، مدرس و محقق علوم اجتماعي اضافه كرد: گروهي به دنبال جلب و افزايش توجه بينندگان و مخاطبان مختلف و گروهي نيز براساس هيجان خواهي و مقتضيات سني و جنسي در مراسم چهارشنبه سوري دست به اقدامات پرخطر مي زنند.

فروتن تصريح كرد: در ميان اين گروه ها، افراد ضد اجتماع با نيت برهم زدن آرامش و امنيت سايرين نيز مراسم چهارشنبه سوري را با انفجار يكسري از ترقه ها و نارنجك ها برگزار مي كنند.

فروتن با بيان اينكه گروهي نيز صرفا به نيت وقت گذراني و تماشاي صحنه هاي هيجاني وارد يكسري از جمع ها مي شوند، خاطر نشان كرد: مشاهده و حضور در اجتماع افراد مي تواند نقش آموزشي و الگويي براي افراد داشته باشد.



** انگيزه و علل رفتارهاي پر خطر

روانشناس، مدرس و محقق علوم اجتماعي گفت: در رويارويي با مبحث مقابله با ناهنجاري هاي رفتاري در چهارشنبه سوري در ابتدا بايد انگيزه و علل رفتارهاي پرخطر به صورت تخصصي دسته بندي شود.

فروتن افزود: فردي كه براي تخليه هيجان هاي خود دست به اقدام هاي خطرساز مي زند با فردي كه داراي تيپ شخصيتي ضد اجتماعي است كاملا متفاوت و اساسا دليل مخاطره انگيز بودن و خطرناك شدن اين مراسم تركيب شدن گروه هاي مختلف سني در اين پديده اجتماعي است.



** اقدام هاي پيشگيرانه براي جلوگيري از وقوع حوادث ناگوار

روانشناس و محقق علوم اجتماعي، بهترين اقدام براي پيشگيري از حوادث هاي ناگوار را شناسايي و قرنطينه كردن افراد ضد اجتماعي (افرادي كه داراي اختلالات رواني هستند) و ايجاد سامانه هاي تخليه هيجاني مناسب عنوان كرد.

فروتن ادامه داد: به نقش خانواده ها و جامعه نيز بايد توجه كرد و با فرهنگ سازي مناسب و جذب مشاركت هاي اجتماعي افراد، ضمن صرفه جويي اقتصادي و تعامل با گروهاي اجتماعي ديگر نظير كمك به سالمندان، بيماران و كودكان، جوانان را از اقدام هاي نابهنجار و پرخطر دور كرد.



** نقش رسانه ها در پيشگيري از بروز حواث

اين روانشناس و محقق علوم اجتماعي افزود: اصحاب رسانه به خصوص رسانه ملي نيز با يك برنامه ريزي صحيح و مدون در طول سال و جلوگيري از پخش برنامه ها و فيلم هاي اكشن مي توانند نقش بسزايي در اين خصوص ايفا كند.

اجتمام**7364** 1418
۰ نفر