۳ فروردین ۱۳۹۴، ۸:۲۶
کد خبر: 81549315
T T
۰ نفر
ثبت جهانی ماسوله در صورت رفع موانع در اولویت قرار می گیرد

رشت - ایرنا - معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بیان كرد: فرآیند ثبت جهانی شهرك تاریخی ماسوله در صورت رفع موانع، در اولویت قرار می گیرد.

محمدحسن طالبیان یكشنبه شب در حاشیه بازدید از وضعیت خدمات رسانی به گردشگران گیلان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در رشت افزود: موانعی در ماسوله وجود دارد كه در تضاد با جهانی شدن است و در این راستا، مسوولان استان گیلان می بایست در ساماندهی بافت ماسوله و رفع موانع همت بیشتری كنند.

وی تاكید كرد: در صورت رفع این نگرانی ها از سوی استان، موضوع جهانی شدن ماسوله در اولویت سازمان برای ثبت جهانی قرار می گیرد.

شهرك تاریخی ماسوله در 36 كیلومتری غرب مركز شهرستان فومن و 55 كیلومتری غرب رشت مركز استان گیلان با قدمتی 800 تا هزار ساله است كه در سال 1354 شمسی با شماره 1090 در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسید.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری در بخش دیگری از این گفت وگو آموزش و پژوهش، ارتقاء فرهنگ حفاظت از میراث فرهنگی، مشاركت در توسعه موزه ها ، حفاظت و مرمت از بافت ها و بناهای تاریخی و معرفی تخصصی جاذبه ها در حوزه میراث فرهنگی را از اولویت های سازمان برای سال 94 عنوان كرد.

وی همچنین تصریح كرد: پایش، پیشگیری و نگهداری از میراث فرهنگی دیگر مواردی است كه بیش از همیشه مورد اهتمام خواهد بود .

وی موزه ها را فرصت مناسبی برای توسعه فرهنگی و گردشگری خواند و افزود: بر همین اساس در نوروز امسال، خدمات رسانی به گردشگران در موزه ها دو ساعت افزایش یافته و بر تعداد راهنمایان آنها افزوده شده است.

طالبیان ادامه داد: بهره مندی از نظرات بازدیدكنندگان در ارتقای وضعیت موزه ها برای سال های آینده نقش آفرین خواهد بود.

وی فرسایش طبیعی و توسعه شهری و صنعتی لجام گسیخته را از موارد تهدید میراث فرهنگی كشور دانست و افزود: تنها كنترل دستگاه های اجرایی ذیربط در این زمینه كافی نیست و بصورت واضح مشاركت آگاهانه مردم در زمینه حفاظت از میراث فرهنگی غیر قابل اغماض است.

وی تاكید كرد: می بایست در راستای جایگزینی اقتصاد میراث فرهنگی بجای نفت، گام ها را محكم برداشت.

حدود 31 هزار و 700 اثر در فهرست ملی و 17 اثر از آثار ملی كشور در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیده است.

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری بمنظور نظارت بر ارائه خدمات گردشگری به گردشگران نوروزی عصر دیروز (یكشنبه) وارد گیلان شد.

سمیع الله حسینی مكارم ناظر عالی ستاد مركزی هماهنگی خدمات سفر نیز روز گذشته از دبیرخانه ستاد اجرایی خدمات سفر، مركز اطلاع رسانی گردشگری و نیز غرفه های عرضه صنایع دستی گیلان بازدید كرد.

74 هتل، 21 هتل آپارتمان، 66 مجتمع گردشگری، 47مهمانپذیر، 786 منزل استیجاری، 202 واحد پذیرایی بین راهی و سفره خانه سنتی و 56 دفتر خدمات مسافرتی در گیلان وجود دارد.

233 مركز اطلاع رسانی به گردشگران نوروزی در گیلان فعالیت می كنند. این تعداد شامل 65مركز اطلاع رسانی دائم و موقت مربوط به میراث فرهنگی، 48 مورد مربوط به هلال احمر و بقیه مراكز اطلاع رسانی متعلق به دیگر ارگان ها و سازمان ها همچون شهرداری و نیروی انتظامی است.ك/3

1881/2007