لغو كامل تحریم‌ها اساسی‌ترین عنصر مذاكرات است/اجازه ندهیم فرصت استثنایی به آسانی از دست برود

تهران- ایرنا- رییس جمهوری اسلامی ایران عصر امروز (پنجشنبه) در گفت وگوي تلفنی با «دیوید كامرون» نخست وزیر انگلستان به تبادل نظر در خصوص مذاكرات هسته‌ای و تحولات منطقه‌ای پرداخت.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی دراین گفت وگوی تلفنی به تبیین مواضع كشورمان در موضوع هسته‌ای پرداخت.

وی با تأكید بر حقوق شناخته شده ایران بر مبنای اصول بین‌المللی و پافشاری قطعی كشورمان بر دستیابی به این حقوق، گفت: شرایط ویژه‌ای بر مذاكرات حاكم است زیرا اشتراكات ما در صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای و ضرورت لغو همه تحریم‌های ناعادلانه می‌تواند ما را به راه‌حل نهایی برساند.

رییس جمهوری با اشاره به فرصت بسیار خوب توافق در سال ٢٠٠٥ و فرصت استثنایی اخیر برای توافق افزود: ما باید در جهت منافع ملی و بین‌المللی حركت كرده و اجازه ندهیم این فرصت كه بر فتوای رهبر معظم انقلاب به صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای‌اش متكی است، به آسانی از دست برود.

روحانی با اشاره به ضرورت حركت بر مبنای احترام متقابل، لغو كامل تحریم‌ها را اساسی‌ترین عنصر مذاكرات برای گام برداشتن به سمت حل و فصل نهایی خواند و خواستار ابتناء مذاكرات براعتمادآفرینی و حركت به سمت ایجاد شرایطی مناسب برای همكاری‌های آتی به جای پافشاری بر تقابل و فشار شد.

روحانی همچنین بر نقش مؤثر انگلستان در این برهه زمانی در راستای انجام مذاكره از موضع برابر، تأكید كرد.

رییس جمهوری در ادامه با یادآوری تجاوز نظامی صبح امروز به كشور یمن و با محكوم كردن هرگونه دخالت نظامی در امور داخلی كشورهای مستقل، اظهار داشت: كشورهای منطقه باید از هرگونه اقدامی كه سبب افزایش بحران شود خودداری كنند.

روحانی افزود: ما برای سه هدف توقف مداخلات نظامی در یمن، جلوگیری از ایجاد فرصت عمل دوباره برای تروریست‌ها و روی كار آمدن دولتی فراگیر تلاش ‌كنیم.

نخست وزیر انگلستان نیز در این مكالمه تلفنی، با تسلیت مجدد به رییس جمهوری كشورمان به خاطر درگذشت والده گرامیشان، اظهار داشت: ما قبول داریم كه در زمان حاضر در شرایط ویژه‌ای هستیم و به همین جهت لندن همه تلاش خود را به‌كار خواهد گرفت تا مشكلات موجود را در عمل حل كند زیرا این فرصت مهمی است و علیرغم فشار عده‌ای، باید برای حل و فصل نهایی هركار لازمی را انجام داد.

در پایان این گفت وگو طرفین با مثبت خواندن تلاش‌های انجام شده برای شرایط بهتر در مناسبات دو كشور براساس منافع دو ملت، بر ضرورت پیگیری و تداوم این اقدامات تأكید كردند.

**شبد**1528** 2023
۰ نفر