۸ فروردین ۱۳۹۴، ۱۷:۴۷
کد خبر: 81553473
T T
۰ نفر

ناتو برای جذب كشورهای بالكان غربی تلاش می كند

۸ فروردین ۱۳۹۴، ۱۷:۴۷
کد خبر: 81553473
ناتو برای جذب كشورهای بالكان غربی تلاش می كند

بلگراد-ایرنا- آمریكا به عنوان بزرگترین عضو پیمان آتلانتیك شمالی (ناتو) به لحاظ تجهیزات نظامی تلاش دارد كه كشورهای بالكان غربی را به این پیمان نظامی كه اكنون 28 عضو دارد، جذب كند.

به گزارش ایرنا، پس از فروپاشی اتحاد جماهیری شوروی و جمهوری فدراسیون سوسیالیستی یوگسلاوی، 12 كشور از جمله اسلوونی، رومانی، بلغارستان، كرواسی و آلبانی به عضویت در پیمان آتلانتیك شمالی در آمدند.

با عضویت 10 كشور كمونیستی سابق به عضویت در ناتو در سال 2004 تلاش برای گسترش ناتو به حوزه بالتیك و بالكان غربی شدت گرفت به طوریكه در سال 2009 كرواسی و آلبانی در این پیمان نظامی پذیرفته شدند.

نزدیك شدن به مرزهای روسیه و ترغیب كشورهای حوزه بالتیك و منطقه بالكان غربی برای عضویت در ناتو یكی از اهداف راهبردی ناتو است كه در این راستا آمریكا نقش اصلی را بر عهده دارد.

مونته نگرو آخرین جمهوری از یوگسلاوی سابق كه با برگزاری همه پرسی در سال 2006 میلادی از صربستان اعلام استقلال كرد اكنون تلاش دارد كه برای بالا بردن ضریب امنیتی خود به عضویت ناتو در آید.

بویكو بوریسوو نخست وزیر بلغارستان در طی دیدار با میلو جوكانوویچ همتای مونته نگرویی خود كه روز جمعه 27 مارس در سفر رسمی در بلغارستان اقامت داشت، حمایت صوفیه را از مراحل عضویت مونته نگرو در ناتو اعلام كرد.

بوریسوو در دیدار با جوكانوویچ با اشاره به اینكه بلغارستان به این باور است كه مونته نگرو برای عضوت در ناتو آمادگی دارد، ابراز امیدواری كرد كه پودگوریتسا در دسامبر سال جاری میلادی برای عضویت در ناتو دعوت شود.

نخست وزیر بلغارستان همچنین تاكید كرد كه پذیرفتن مونته نگرو در جهت منافع این كشور و تمامی منطقه است.

سران مونته نگرو بر این باور هستند كه تا ماه اكتبر و یا نوامبر امسال تمامی شرایط مورد نیاز برای فراخواندن عضویت در ناتو را به تحقق برسانند.

مونته نگرو كه انتظار داشت در اجلاس سران ناتو در سپتامبر سال 2014 میلادی برای عضویت در این سازمان نظامی فراخوانده شود مجبور شد كه تا اواخر سال جاری میلادی صبر كند.

مونته نگرو كه اكنون در مسیر عضویت دراتحادیه اروپا و ناتو قرار دارد تلاش می كند كه استانداردهای خود را در تمامی بخش های اداری، قانونگذاری و دفاعی با قوانین اروپایی و ناتو منطبق كند.

سران ناتو دراین رابطه پیشتر در بروكسل گفته بودند كه این سازمان نظامی تا پایان سال 2015 میلادی برای عضویت مونته نگرو در ناتو تصمیم خواهد گرفت.

مونته نگرو با وجود اینكه در 5 سال گذشته اقدامات زیادی را از جمله اصلاحات در نهادهای مختلف انجام داده است ولی برای عضویت در ناتو و اتحادیه اروپا می بایستی به روند اصلاحات در نهادهای مختلف ادامه بدهد.

میلو جوكانوویچ نخست وزیر مونته نگرو نیز در این رابطه پیشتر ضمن مهم دانستن تقویت حمایت عمومی برای عضویت مونته نگرو در ناتو گفت: عضویت در ناتو ضمن اینكه ثبات و امنیت كامل كشور را ضمانت می كند، موجب صلح در منطقه بالكان غربی و افزایش قابل توجه سرمایه گذاری خارجی در كشور می شود.

مونته نگرو چهارم دسامبر سال 2009 به برنامه طرح عملی ناتو پذیرفته شد كه آخرین مرحله و یكی از شرایط مهم برای عضویت هر كشور در پیمان ناتو است.

مونته نگرو در راستای تلاش برای عضویت در ناتو اقدام به گشایش پایگاه اینترنتی كرده است تا اینكه مخاطبان با مراجعه به این پایگاه اینترنتی بتوانند از تمامی اطلاعات برای فعالیت دولت در روند همگرایی مونته نگرو آگاه شوند.

آخرین گسترش اعضای ناتو درسال 2009 انجام شد كه درآن كرواسی و آلبانی به عضویت در آن درآمدند.

مونته نگرو كه با حدود 600 هزار نفر جمعیت كوچكترین كشور در بالكان غربی به شمار می رود، به لحاظ بالا بردن ضریب امنیتی و همچنین به خاطر سرعت بخشیدن به عضویت در اتحادیه اروپا تلاش دارد كه هر چه زودتر به این پیمان نظامی ملحق شود.

علاوه بر مونته نگرو مقدونیه نیز یكی از كشورهای منطقه بالكان غربی است كه مراحل عضویت آن در ناتو و اتحادیه اروپا به خاطر اختلاف با یونان بر سر نام كشور با كندی پیش می رود.

صربستان با داشتن موضع بی طرفانه نظامی تصمیم ندارد كه به عضویت در ناتو در آید و لی در چارچوب طرح «مشاركت برای صلح» با ناتو همكاری های دفاعی و آموزشی دارد و تمرینات مشترك نظامی نیز با كشورهای عضو ناتو انجام می دهد.

بوسنی و هرزگوین كه از دیگر كشورهای بالكان غربی به شمار می رود به علت موقعیت سیاسی و شكل گرفتن از 3 هویت قومی بعید است كه در مراحل عضویت در ناتو توافقی در این كشور حاصل شود.

اروپام**3**436**1566
۰ نفر