۱۷ فروردین ۱۳۹۴، ۱۰:۳۳
کد خبر: 81560997
T T
۰ نفر
ورود زنان به سالن‌هاي ورزشي در پيچ و خم تأييد و تكذيب‌ها

تهران - ايرنا - روزنامه شهروند نوشت: دو روز پيش بود كه اعلام يك خبر از زبان معاون وزير ورزش و جوانان تعداد زيادي از زنان ايراني را خوشحال كرد: آزادي ورود زنان به سالن‌هاي ورزشي.

در اين مطلب كه روز دوشنبه در روزنامه منتشر شد، مي خوانيد: دو روز پيش عبدالحميد احمدي، معاون فرهنگي، آموزشي و پژوهش وزير ورزش و جوانان گفت كه طرح پيشنهادي براي حضور زنان در سالن‌هاي ورزشي در شوراي امنيت كشور تأييد شده و گفت كه اين طرح امسال اجرايي مي‌شود. او در اين‌باره به «ايرنا» گفت: «سال گذشته وزارت ورزش و جوانان آيين‌نامه جامع خود را براي حضور خانواده‌ها و زنان در سالن‌هاي ورزشي به شوراي امنيت كشور ارايه كرد كه خوشبختانه اواخر‌ سال ٩٣مورد تأييد اين شورا قرار گرفت. اين طرح با در نظر گرفتن تمامي جوانب و با رويكردي ايجابي تنظيم شده است.»

ماجرا اما ديروز شكل ديگري به خود گرفت؛ آن هم با يك مصاحبه و اول صبح. اين بار نوبت رئيس مركز اطلاع‌رساني و امور بين‌الملل وزارت كشور بود كه درباره ورود زنان به سالن‌هاي ورزشي و نه البته ورزشگاه‌ها، صحبت كند ولي درباره تكذيب اين خبر.

بابك دين پرست ديروز گفت كه شوراي امنيت كشور درباره حضور زنان در سالن‌هاي ورزشي مصوبه‌اي نداشته است. بعد از سخنان او بود كه دوباره ورود زنان به سالن‌هاي ورزشي در صدر اخبار قرار گرفت و البته اين بار با اين عنوان كه زنان هنوز اجازه ورود به سالن‌هاي ورزشي را ندارند.

موضوع اما اينطور كه پيداست به يك‌سوء تفاهم ساده يا اشتباه خبري برمي‌گردد. موضوع را فضه پناه‌لو، مديركل حوزه دفتر رياست و روابط عمومي معاونت امور زنان و خانواده رياست جمهوري به «شهروند» مي‌گويد. او در غياب شهيندخت مولاوردي، معاون امور زنان و خانواده رئيس‌جمهوري كه ديروز تا هشت شب در جلسه هيأت دولت بود، گفت كه معاون وزير ورزش در اين‌باره اشتباه كرده چرا كه به جاي شورايعالي امنيت ملي از شوراي امنيت كشور كه زير نظر وزارت كشور است، استفاده كرده است: «در مصاحبه معاون وزير ورزش با ايرنا اعلام شده شوراي امنيت كشور كه زير نظر وزارت كشور است، مصوبه ورود زنان به سالن‌هاي ورزشي را تصويب كرده درحالي‌كه اين موضوع در شورايعالي امنيت ملي كه آقاي شمخاني دبير آن است، مطرح و تصويب شده است.»

او گفت كه مولاوردي ديروز در جلسه هيأت دولت با وزير كشور در اين‌باره صحبت كرده است. رئيس مركز اطلاع‌رساني وزارت كشور اما بعد از آن حرف از تكذيب زده كه دو روز پيش مولاوردي، معاون مركز امور زنان و خانواده رئيس‌جمهوري گفته بود: «طبق برنامه‌اي كه قبلا اعلام شده بود، كميته مشتركي با وزارت ورزش‌ و جوانان برگزار شد و قرار شد تا نتايج و پيشنهادات آن جلسه به شورايعالي امنيت‌ملي ارسال شود و تصميم‌گيري نهايي در آن‌جا صورت گرفت.»

اين تأييد و تكذيب‌ها اما بعد از آن به راه افتاده كه ١٧ اسفند گذشته هم اين محمود گودرزي، وزير ورزش و جوانان بود كه گفت موضوع ورود زنان به ورزشگاه‌ها در شورايعالي امنيت ملي درحال بررسي است: «پرداختن يك طرفه به حضور زنان در ورزشگاه‌ها و مطرح كردن آن با صداي بلند به نحوي كه ايجاد حساسيت كند، به سود ورزش زنان نيست. كارگروهي تشكيل شده و چارچوب‌هايي تدوين شده است و فكر مي‌كنم در يكي از كميته‌هاي شورايعالي امنيت ملي هم اين موضوع مطرح شده است.

در صورت تصويب اين موضوع، اتفاقات خوبي خواهد افتاد تا بخشي از مشكلات با رعايت قوانين حل شود.» وزير ورزش و جوانان درحالي‌ از اين موضوع خبر داد كه ساعتي بعد خبر رسيد كنفدراسيون فوتبال آسيا (AFC)، ميزباني جام‌ملت‌هاي آسيا در‌سال ٢٠١٩ را به امارات داده است آن هم در شرايطي كه ايران هم همزمان با امارات كانديداي اين ميزباني بود.

اين اتفاق بعد از آن افتاد كه خبرگزاري رويترز، چند روز قبل از آن نوشته بود اگر ايران به‌عنوان ميزباني در تورنمنت‌هاي مهمي مثل جام‌ ملت‌هاي آسيا است بايد به زنان اجازه دهد تا به ورزشگاه بروند اما كفاشيان گفته بود مشكل اصلي ايران در راه ميزباني جام ملت‌هاي آسيا «حق پخش و اسپانسرينگ» است و نه حضور بانوان در ورزشگاه‌ها.

از طرف ديگر حسام‌الدين آشنا، مشاور فرهنگي رئيس‌جمهوري هم در اسفند ماه گفت كه موانع حضور تماشاگران زن در ورزشگاه‌ها با حفظ موازين شرعي قابل رفع است: «جمهوري اسلامي ايران توانسته موانع حضور ورزشكاران زن در ميادين ورزشي را رفع كند و مي‌توانيم موانع حضور تماشاگران زن را نيز با حفظ موازين شرعي در ورزشگاه‌ها برطرف كنيم.»

وزير ورزش و جوانان و مشاور فرهنگي رئيس جمهوري بعد از آن از بررسي موضوع ورود زنان به ورزشگاه‌ها در شورايعالي امنيت ملي خبر دادند كه قبل از آن سپ بلاتر، رئيس فدراسيون جهاني فوتبال در يادداشتي در هفته‌نامه فيفا از مسئولان ايران خواست كه به ممنوعيت حضور همه زنان در ورزشگاه‌ها پايان دهند: «در نوامبر 2013 زماني كه به ايران سفر كردم، نه فقط با علاقه شديد مردم به فوتبال روبه‌رو شدم بلكه با قانون ديگري نيز برخوردم كه حضور زنان در ورزشگاه‌ها را ممنوع مي‌كرد.

اين موضوع را در نشستي با حسن روحاني، رئيس‌جمهوري ايران مطرح كردم. تصورم اين بود كه اين وضع مي‌تواند در ميان‌مدت تغيير كند اما تاكنون تغييري نكرده است.

حضور در اغلب مسابقات ورزشي مردان براي تماشاگران زن ممنوع است، هرچند در برخي موارد زنان خارجي اجازه مي‌يابند كه به ورزشگاه بروند.»

بعد از انتشار اين سخنان بلاتر، اين علي كفاشيان، رئيس فدراسيون فوتبال بود كه در واكنش به سخنان او گفت كه حضور زنان خارجي در ورزشگاه‌ها را بررسي مي‌كنيم.

همه اين اتفاق‌ها اما بعد از آن افتاد كه در تابستان گذشته و در بازي‌هاي جهاني واليبال كه در تهران برگزار مي‌شد، زنان اجازه ورود به ورزشگاه آزادي را براي تماشاي مسابقات تيم ‌ملي ايران و ديگر كشورها نيافتند و اين موضوع باعث اعتراض تماشاچيان زن و حاشيه‌هاي زيادي در اين‌باره شد.

بعد از آن بود كه مسئولان وزارت ورزش و معاونت امور زنان و خانواده رئيس‌جمهوري قول دادند كه تلاش مي‌كنند اين موضوع را حل‌وفصل كنند؛ تلاشي كه به نظر مي‌رسد حالا به نتيجه رسيده است.

منبع: روزنامه شهروند

اول ** 1346
۰ نفر