۲۲ فروردین ۱۳۹۴، ۱۴:۱۸
کد خبر: 81567027
T T
۰ نفر
10 هزار میلیارد ریال برای توسعه مكانیزاسیون كشاورزی كشور در نظرگرفته شد

ساری - ایرنا - رییس مركز توسعه مكانیزاسیون وزارت جهاد كشاورزی با بیان این كه در سال جاری 10 هزار میلیارد ریال اعتبار برای توسعه طرح مكانیزاسیون بخش كشاورزی در كشور درنظر گرفته شد،گفت : حدود هزار 700 میلیارد ریال از این مقدار اعتبار برای مكانیزاسیون برنج هزینه خواهد شد.

كامبیز عباسی روز شنبه درحاشیه آغاز كشت مكانیزه برنج در روستای طوله كلای بخش دابو دشت آمل در گفت و گو با ایرنا افزود : این اعتبار برای طرح توسعه مكانیزاسیون برنج در استان های شمالی هزینه خواهد شد زیرا وزارت جهاد كشاورزی برنامه ای برای توسعه اراضی شالیزاری در سایر استان های برنج خیز كشور ندارد.

وی مقدار اعتبار هزینه شده بخش اجرای طرح توسعه مكانیزاسیون حوزه زراعت برنج در كشور را در دو سال اخیر دوهزار میلیارد ریال اعلام كرد و اظهار داشت : در دو سال اخیر به اندازه 25 سال گذشته سرمایه گذاری به لحاظ اعتباری در این بخش صورت گرفت كه با ادامه این روند سرمایه گذاری در 2 الی سه سال آینده طرح مكانیزاسیون را در حدود كمتر از هفت سال آینده در كلیه اراضی شالیزاری كشور خواهیم داشت.

رییس مركز توسعه مكانیزاسیون وزارت جهاد كشاورزی خاطرنشان كرد : در زمان حاضر 25 تا 30 درصد از مجموع 610 هزار هكتار از اراضی شالیزاری كشور عملیات كاشت مكانیزه انجام و 50 درصد آن به صورت مكانیزه برداشت می شود.

وی كمبود سرمایه گذاری و نبود برنامه جامع مشخص را بزرگترین چالش حوزه كشاورزی كشور برشمرد و یادآور شد : با تشكیل دولت تدبیر و امید و با همدلی بین مسوولان و كشاورزان بسیاری از چالش های فراروی این بخش و نیازمندیهای كشاورزی برطرف شده است.

عباسی تصریح كرد : ماشین زراعت برنج وارداتی هستند و سیاست این نهاد این است كه در كنار انتقال این ماشین های كشاورزی و زراعت برنج به داخل كشور بتواند عملیات بومی سازی این خودروها را تا آنجا كه مقدور است انجام بدهد.

وی كاهش هزینه تولید برنج ، تضمین سلامت شالیكاران ، كاهش سختی كار ، كاهش مصرف نهاده ها و كاهش مصرف آب را جمله مزایای طرح مكانیزاسیون برنج اعلام و اضافه كرد : با اجرای طرح مكانیزاسیون برنج در مقایسه با كشت سنتی به طور میانگین بین 50 تا 60 درصد كاهش هزینه تولید خواهیم داشت.

وی تصریح كرد : همچنین با اجرای طرح مكانیزاسیون برنج علاوه بر جلوگیری از بیماری پوستی و روماتیسمی فعالان این حوزه ، مصرف آب در این بخش بین 25 تا 30 درصد كاهش می یابد.

عباسی پاسخگویی به تقاضای كشاورزان را بزرگترین اقدامات دولت تدبیر و امید در بخش مكانیزاسیون كشاورزی اعلام كرد و بیان داشت : با اتخاذ برنامه های اصولی دورنمای توجه دولت و توسعه طرح مكانیزاسیون دركشاورزی كشور بسیار نوید بخش است.

بیش از 450 هزار هكتار ازاراضی شالیزاری كشور در استان های شمالی گیلان ، مازندران و گلستان وجود دارد.

مازندران با 230 هزار هكتار اراضی شالیزاری 42 درصد برنج كشور را تامین می كند.ك/3

6026/6097
۰ نفر