۵ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۸:۰۸
کد خبر: 81583492
T T
۰ نفر
توسعه صنعت گردشگري روستاهاي كنگاور نيازمند تقويت زيرساخت ها

كرمانشاه - ايرنا - شهرستان كنگاور از توانمندي هاي قابل قبولي براي گردشگري روستايي برخوردار است كه در صورت توجه جدي به زيرساخت ها مي توان از آن براي رشد و توسعه روستاها استفاده كرد.

به گزارش خبرنگار ايرنا صنعت گردشگري امروزه به عنوان يكي از مهمترين فعاليت هاي اقتصادي از جايگاه و اهميت ويژه اي در جهان برخوردار است و يكي از منابع عمده درآمدزايي و اشتغال در جهان به شمار مي آيد.

رشد چشمگير گردشگري در سال هاي اخير بيانگر اين اهميت است و ايران به عنوان كشوري با پيشينه ي كهن و تمدن ديرينه داراي مناطقي است كه از توانايي ها و جاذبه هاي گوناگوني براي جذب گردشگر برخوردار است.

استان كرمانشاه نيز يكي از مناطقي است كه شهرستان هاي تشكيل دهنده ي آن داراي جاذبه هاي گوناگوني براي گردشگري است.

شهرستان كنگاور به عنوان يكي از شهرهاي مهم استان كرمانشاه از ويژگي هاي قابل توجهي براي گردشگري برخوردار است كه در صورت توجه جدي مي توان از آن براي جذب گردشگر بخوبي استفاده كرد.

اين منطقه در طول تاريخ پرفرازو نشيب خود و در منابع مختلف تاريخي با نام هاي مختلفي همچون كان گوهر، كنكوبار و كنكور ناميده شده است.

جاذبه هاي گردشگردي هر منطقه به واسطه ي داشته هاي آن منطقه تعريف مي شود و با توجه به موقعيت و توانمندي هاي شهرستان كنگاور، زمينه گردشگري طبيعي و فرهنگي و زيرمجموعه هاي آنها وجود دارد.

تعداد 115 اثر تاريخي ثبت شده ملي در شهرستان كنگاور از دوران مادها، هخامنشيان، ساسانيان، صفويه، اشكانيان و قاجاريه تلالويي از فرهنگ و تمدن ايرانيان را به نمايش گذاشته است.

جاذبه هاي طبيعي و فرهنگي گردشگري در روستاها، سرمايه بزرگي است و تلاش براي معرفي جاذبه هاي فرهنگي و طبيعي روستاها و توسعه زيرساخت هاي گردشگري، نقش موثري در جذب بيشتر توريست و رونق اقتصادي در روستاها دارد.

كنگاور داراي 84 روستا است كه بيشتر آنها علاوه بر برخورداري از چشم اندازهاي زيبا و طبيعت بكر، داراي آثار و بناهايي منحصر به فردي با سابقه تاريخي هستند.



** پل تاريخي كوچه



اين پل در 12 كيلومتري شهرستان كنگاور بر سر راه جاده كنگاور به تويسركان در كنار روستاي كوچه و بر روي رودخانه خرم رود احداث شده است.

تاريخ احداث اين پل به دوره صفويه و زمان شاه عباس بر مي گردد، مصالح به كار رفته در اين پل عموما آجر و گچ و قلوه سنگ است و داراي پنج چشمه طاق از نو جناغي است.

روزگاري به دليل حجم زياد رودخانه پايه هاي زيرين پل، محافظ و در واقع مهار كننده جريان تند آب بود كه اكنون به دليل خشكي كامل رودخانه كاملا نمايان است.



** تپه تاريخي گودين



اين تپه در 5/12 كيلومتري جنوب شرقي كنگاور و يك كيلومتري روستاي گودين قرار دارد، اين تپه تاريخي نخستين بار در سال 1965 ميلادي برابر با 1344 هجري شمسي توسط دكتر كايلريانگ كانادايي مورد حفاري قرار گرفت.

اين تپه داراي هفت لايه تاريخي است و آثار بدست آمده از آن حكايت از استقرار طولاني و تقريبا بي وقفه از اواسط هزاره ششم ق.م است.

جديدترين طبقه آن مربوط به دوران اسلامي و قديمي ترين طبقه متعلق به اواخر دوره نوسنگي است.

آثار به دست آمده در اين تپه شامل كاسه هاي سفالي اتاق هاي متعلق به دوران ماد، ستون هاي چوبي با پايه هاي سنگي و الواح سنگي كه حكايت از داد و ستد اين منطقه با منطقه شوش در آن زمان را دارد.

همه اين آثار تنها گوشه اي از زيبايي ها و تاريخ باستان اين استان است كه هر ساله تعداد زيادي از تاريخ دوستان را به سمت خود جذب مي كند.

روستاهاي كنگاور داراي آب و هوايي بسيار مطلوب هستند كه وجود سراب هاي متعدد بيانگر اين ادعاست.



** سراب كبوتر لانه



اين سراب در غرب كنگاور قرار گرفته و اين سراب نسبتاً پرآب و تشكيل رودخانه كبوترلانه را در پاياب خود مي دهد و يكي از نقاط تفريحي دامنه ي روستاي كبوتر لانه به حساب مي آيد.



** سراب ماران



اين سراب در محل كوه مشرف بر سراب ماران و به فاصله 30 متري از ضلع شمال شرقي سراب تپه اي طبيعي قرار دارد اين تپه در دامنه جنوبي ارتفاعات متمركز است كه در ميان اين بقايا علاوه بر سفال، تعدادي سنگهاي ترشدار مكعبي شكل (مشخصه آجرهاي ساساني) در محل پراكنده و قابل مشاهده است.

از سوي ديگر اين محل داراي يك چشم انداز بسيار زيبا طبيعي و مشرف بر دشت زيباي دهلر است كه فضاي سبز و آثار تاريخي زيبايي مضاعفي به طبيعت بكر آن داده است.



** روستاي فش يكي از 14 روستاي هدف گردشگري استان كرمانشاه



روستاي «فش» از توابع بخش مركزي شهرستان كنگاور است و با توجه به قدمت بناي زيارتگاه امامزاده سيد جمال الدين بن جعفرصادق (ع) و نوشته هايي به خط كوفي بر روي سنگ قبرهاي گورستان قديمي روستا مي توان پيشينه ي تاريخي روستاي فش را به قرون گذشته مرتبط دانست.

يكي از مهم ترين جاذبه هاي طبيعي روستا، سراب زيباي فش است كه در نزديكي روستا قراردارد و اطراف آن را درختان بلند جنگلي، گل ها و گياهان خودرو فرا گرفته است.

اين سراب در سال 1382 به عنوان يك اثر گردشگري به ثبت رسيده است.

روستاهاي شهرستان علاوه بر طبيعت زيبا و آثار تاريخي، داراي آداب و رسوم، صنايع دستي، غذاهاي سنتي، بازي هاي محلي و مراسم هاي مخصوص خود هستند كه جاذبه هاي گردشگري روستايي را دو برابر مي كنند.

فرهنگ والاي روستا و بافت اجتماعي يكي ديگر از جاذبه هاي مهم روستاهاي شهرستان كنگاور است كه برنامه ريزي براي گسترش گردشگري روستايي بر پايه توسعه پايدار اقتصادي در راستاي رشد و تعالي جامعه روستايي بسيار موثر است.

با توسعه و ارتقاي فعاليت هايي مانند گردشگري روستايي مي توان تا حدودي از خروج نيروي كارآمد در عرصه ي كشاورزي جلوگيري كرد و گامي در جهت توسعه و آبادي روستاها برداشت.

حضور بخش خصوصي و غيردولتي در صنعت گرشگري در كنار بخش دولتي، موجب تسريع در توسعه اين بخش مي شود.

توسعه صنعت گردشگري روستايي موجب شكوفايي اقتصادي در روستاها و كاهش بيكاري و اشتغال زايي خواهد شد و در مجموع توسعه پايدار در صنعت گردشگري اثراتش را در تمام بخشهاي اقتصادي، سياسي، فرهنگي و اجتماعي بسرعت نشان خواهد داد.

واقعيت آن است كه بخش عمده داشته‌هاي ارزشمند فرهنگي و هويتي كشور در حريم‌هاي روستايي است و خلق مزيت از دل اين داشته‌ها و ايجاد شغل و جذابيت البته كه تنها با راهبري دولت محقق نمي‌شود و مشاركت مردمي و نگاه ويژه رسانه‌ها براي معرفي اين ظرفيت‌ها را مي‌طلبد.

شهرستان كنگاور به دليل قرار گرفتن بر سر راه زائران عتبات عاليات از ظرفيت هاي و پتانسيل هاي خوبي هم در گردشگري فرهنگي و هم گردشگري طبيعي برخوردار است كه توسعه آن نيازمند امكانات و تسهيلات لازم در امر حمل و نقل، اقامتگاه، خدمات و مهمتر از همه اطلاع رساني و تبليغات است.

شهرستان كنگاور با جمعيتي افزون بر82 هزار نفر در90 كيلومتري شرق شهر كرمانشاه و در ورودي استان واقع شده است.

اطلاعات تاريخي اين گزارش برگرفته از دفتركهاي ميراث فرهنگي و كتاب كرمانشاهان، كردستان دكتر مسعود گلزاري است.

7447/8066