به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، حجت الاسلام و المسلمين حسن روحاني روز شنبه در بيستمين همايش سراسري فرماندهان، روسا و مديران نيروي انتظامي (ناجا)، ايمان به خداوند و ايمان به دين حق را براي روح و زندگي اجتماعي انسان امنيت آفرين دانست و اظهارداشت: كلمه ايمان از امنيت مي آيد و سلامتي و صحت در جامعه و انسان با امنيت دو نعمتي است كه تا فرد آن را دارا است، قدرش را نمي داند.
وي ادامه داد: وقتي در خياباني حركت مي كنيد توجه شما به اين موضوع جلب نمي شود كه چگونه است با امنيت در خيابان راه مي رويم اما بعد از اين كه اتفاقي رخ مي دهد، در آن زمان قدر امنيت را همانند سلامتي مي دانيد.
رييس شوراي عالي امنيت ملي تصريح كرد: دولت يازدهم در كنار همه برنامه هايي كه بر دوش خود داشته و متعهد به اجراي آن بوده است و هر آنچه كه در انتخابات به مردم وعده داده در پي آن است تا دقيقا اجرا و عمل كند.
روحاني ادامه داد: يكي از برنامه هايي دولت از آغاز كه اهميت ويژه اي براي آن قايل بود، مساله امنيت در كنار سلامت بوده و در كنار همه مشكلات مالي در سال 92 و 93 كه هنوز نيز در شرايط تحريم هستيم و قيمت نفت نيز به نصف تقليل يافته است.
وي خاطرنشان كرد: برخي از اين كشورهاي همسايه ما كه پولدار هم هستند در اثر كاهش قيمت نفت كه خودشان عامل آن بوده اند و چاهي كه خودشان هم كندند در آن افتاده اند، به رغم آنها دولت به وعده هاي خود عمل كرده است.
رييس شوراي عالي امنيت ملي با يادآوري اين كه بودجه عمراني در سال 91 ، 11 هزار ميليارد تومان بود، گفت: در سال 92 اين مبلغ 22 هزار ميليارد تومان و در سال گذشته نيز 32 هزار ميليارد تومان بود. در واقع در مدت دو سال با وجود همه مشكلات ضمن پرداخت بودجه جاري با كمي صرفه جويي ، بودجه عمراني را افزايش داديم.
** اتكاي به نفت در بودجه 94 از هميشه تاريخ ايران پايين تر است
روحاني ادامه داد: اتكاي به نفت در بودجه سال 94 از هميشه تاريخ ايران پايين تر و جزو افتخارات دولت است.
وي تصريح كرد: به رغم اين مشكلات ما اگر بودجه برخي دستگاه ها را 90 درصد پرداخت كرديم ، پرداخت بودجه به نيروهاي مسلح در سال هاي 92 و 93 ، 100درصد بوده است البته بايد بگويم پرداخت بودجه به نيروهاي نظامي و انتظامي در كمترين موارد 100درصد بوده چرا كه در برخي زمينه ها به بالاي 100درصد رسيده است.
رييس دولت يازدهم همچنين اظهار داشت: برخي به ما ايراد مي گيرند كه بنا بود اين دولت به تعبير آنها دولت پليسي نباشد و فضاي امنيتي را كم كند پس چرا بودجه نيروهاي مسلح را افزايش مي دهد.
روحاني توضيح داد: يك اشكالي در ذهن برخي وجود دارد، جامعه پليسي با جامعه داراي پليس خوب دو مقوله جداست. امنيت جامعه با امنيتي كردن جامعه دو مقوله متمايز است.
وي با اشاره به اين كه در جامعه نياز به امنيت داريم و براي امنيت بايد هزينه كنيم ، گفت: البته موفق ترين نيروي امنيتي در جامعه نيرويي است كه خرجش كم و بهره وري از توان آن نيرو بيشتر باشد؛ بنابراين موثرترين نيرو، كم هزينه ترين نيرو به شمار مي رود.
رييس جمهوري تاكيد كرد: اگر اين دو اصل را مدنظر قرار دهيم همواره توانسته ايم يك راه موفق را طي كنيم.
روحاني با بيان اين كه امنيت براي ما مهم است و مي خواهيم جامعه اي داراي امنيت داشته باشيم ، اظهار داشت: امسال، سال همدلي و همزباني است كه بايد آن را مورد توجه قرار دهيم. اما همدلي نخست بايد ميان بخش هاي مختلف ناجا كه يك خانواده بسيار بزرگ با مسووليت بسيار سنگين است ، برقرار باشد.
وي به مسووليت خطير ناجا اشاره كرد و گفت: پليس مسووليت سنگيني را برعهده دارد. از حراست و حفاظت از مرزهاي مقدس جمهوري اسلامي ايران تا همه روستاها ، شهرها ، كلانشهرها و جاده ها براي كاهش آسيب هاي اجتماعي و اجراي قانون تلاش مي كند.
رييس شوراي عالي امنيت ملي خاطرنشان كرد: اگر مي خواهيم همدلي برقرار كنيم ، نخست بايد در داخل ناجا و بخش هاي مختلف ارتباط نزديك تر و هماهنگ تر داشته باشيم و از طرف ديگر همدلي با ساير نيروهايي كه امنيت را برقرار مي كنند از جمله وزارت اطلاعات و همچنين كل دولت بيشتر شود.
وي ، جانشيني فرماندهي معظم كل قوا را يك امتياز ويژه براي آنان دانست و گفت: وزير كشور بار اين مسووليت را به دوش مي گيرد كه حلقه وصل ميان پليس ناجا و دولت است چرا كه ايجاد امنيت در سايه همدلي ، هماهنگي و همكاري بين دولت ، نيروهاي مسلح و نيروهاي اطلاعاتي امكان پذير است.
وي با تاكيد بر اين كه بايد به ريشه هاي مساله امنيت توجه كنيم، افزود: اولين عامل ناامني، فقر و بيكاري است و آن نهي از منكري كه مي گوييم و منكر اصلي بر جامعه فقر ، بيكاري ، فساد و ريا است كه بايد آنها را از بين ببريم.
وي با بيان اين كه بزرگ ترين هنر جمهوري اسلامي ايران تركيب مردم سالاري با دين سالاري است، خاطرنشان كرد: حكومت اسلامي، يعني حكومت و حاكميت قانون و امام خميني(ره) بارها در سخنراني هاي خود بر اين مسأله تأكيد كرد زيرا همه مردم ايران در برابر قانون مساوي هستند و قانون بايد به دقت اجرا شود.
** وظيفه پليس اجراي قانون است
رييس جمهوري همچنين با تاكيد بر اين كه در نظام ما شرع و قانون بر يكديگر منطبق هستند، اظهار داشت: پليس موظف به اجراي اسلام نيست و هيچ پليسي نمي تواند بگويد من اين اقدام را انجام دادم، خداوند فرموده يا پيامبر(ص) گفته است. وظيفه پليس اجراي قانون است و اگر غير از اين باشد، بي خودي در مخمصه فكري قرار گرفته و مردم را گرفتار كرده ايم.
روحاني افزود: بسياري از مسايل شرعي به ايمان مردم مرتبط است. پليس جايي مي تواند وارد شود كه اولاً مصوبه قانوني وجود داشته باشد، ثانياً قانون روشن و شفاف ابلاغ شده باشد.
وي به تفاوت ميان اقتدار و زور اشاره كرد و گفت: نيروي انتظامي نخستين جمعي در نظام است كه با مردم سر و كار دارد، شما مظهر اقندار هستيد و حتي مظهر اقتدار مسلحانه ايد، اقتدار يعني، قدرت مشروع و مقبول، يعني هر جايي كه نيروي انتظامي اعمال قدرت مي كند و اين اعمال قدرت داراي مشروعيت و مقبوليت است، به زبان و دل مورد تحسين مردم واقع مي شود.
وي همچنين بر ضرورت آموزش لازم براي برخورد با مردم توام با دقت و حسن خلق تاكيد كرد و يادآور شد: همه مسوولان و كارگزاران نظام بايد يادشان باشد و براي خود تكرار كنند كه صاحب اين كشور مردم هستند و همه بايد نوكر مردم باشيم، زيرا هيچ سمتي بالاتر از نوكري ملت از زن و مرد و كوچك و بزرگ نيست.
رييس شوراي عالي امنيت ملي ادامه داد: افتخار پليس اين است كه خادم مردم در امنيت است، فضا را امن نگه مي دارد تا مردم راحت تر زندگي كنند و بسيار مهم است كه با مردم چگونه برخورد كنيم. حتي در برخورد با مجرم بايد حواسمان باشد كه با جرم برخورد مي شود.
روحاني با يادآوري اين نكته كه معيار پليس بايد قانون باشد، اگر كسي قانون را شكست، شما متعرض خواهيد شد، گفت: اما در برخورد با مردم اخلاق حسنه، روي خوش، تواضع و ادب جزو وظايف همه ما است، مخصوصاً نسبت به جوانان و زنان بايد خيلي حواس ما جمع باشد، زيرا اين طبقات خيلي حساس هستند و وظيفه ما نسبت به آنها سنگين تر است.
وي به دستور حضرت علي(ع) به يكي از فرماندهان خود نسبت به برخورد با زنان اشاره و خاطرنشان كرد: زنان با مردان متفاوت هستند و نوجوانان و جوانان هنوز تجربه كامل زندگي را كسب نكرده اند و برخورد با آنها بايد متفاوت باشد، اگر چه قانون براي همه مساوي است.
رييس قوه مجريه در بخش ديگري از سخنان خود با يادآوري موضوع تهديدات فرضي و خيالي، اظهارداشت: گاهي نيروهاي مسلح امنيتي و حتي دولت درگير چنين تهديداتي مي شود كه مثال هاي زيادي در اين مورد وجود دارد، چنين ديدگاهي 5 تا 6 درصد واقعيت دارد.
روحاني ادامه داد: هم اكنون هفته اي نيست كه به رييس دولت گزارشي از يك تهديد اقتصادي، امنيتي و اجتماعي ارايه نشود اما وقتي درباره جزييات آن سوال مي كنند، مي بينند منطق درستي وجود ندارد و لازم نيست وارد عمل شويم. اما تهديد فرضي ممكن است تهديد واقعي درست كند، زيرا عكس العمل در برابر تهديد خيالي، به تهديد واقعي تبديل مي شود و پليس بايد به اين مساله مهم توجه كند.
وي با تاكيد بر شناسايي ريشه هاي آسيب ها و مشكلات اجتماعي و انجام تحقيقات خوب از سوي ناجا، گفت: اين تحقيقات بسيار ارزشمند است تا ريشه امور را شناسايي كنيم و با حضور و همكاري همه قوا، دستگاه ها و هدايت هاي رهبر معظم انقلاب نسبت به رفع آن تلاش كنيم.
رييس دولت تدبير و اميد با تاكيد بر ضرورت مديريت فضاي فرهنگي جامعه به تشريح تفاوت وسايل ارتباط جمعي و دسترسي ها نسبت به اين وسايل در سال هاي اخير پرداخت.
روحاني اظهارداشت: ايجاد امنيت براي انسان كه موجود پيچيده اي است ابعاد مختلفي در حوزه هاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و حتي محيط زيستي دارد و امروز امنيت بخش نرم افراري بيشتر و مهم تر از ايجاد امنيت در سخت افزار است.
وي تصريح كرد: پليس مي تواند به دولت نسبت به افزايش يا سرعت برخي آسيب هاي اجتماعي گزارش، هشدار و راهكار دهد تا مجموعه نظام با كمك هم نسبت به حل آن اقدام كنند.
وي با تاكيد بر اولويت بندي و برخورد با قانون شكنان و متخلفان گفت: مردم گاهي از اين كه اولويت ها در برخورد با جرم ها رعايت نمي شوند، عصباني مي شوند. بايد با هماهنگي در كنار هم كار كنيم و اولويت ها را در جامعه مدنظر قرار دهيم. منكر اصلي و ريشه فساد در جامعه فقر، بيكاري، فساد و ريا است و مواد مخدر و استحكام نداشتن خانواده ، اولويت هاي آسيب اجتماعي ما است.
**مردم ايران قدردان نيروي انتظامي است
رييس جمهوري در بخش ديگري از سخنان خود گفت: دولت مي داند پليس امروز چه بار سنگيني بر دوش دارد و چه زحمات بزرگي را متحمل مي شود، دولت حامي و تقويت كننده پليس خواهد بود و براي ايجاد رونق اقتصادي، نياز به كمك و همياري ناجا دارد.
روحاني سپس خطاب به فرماندهان و پرسنل نيروي انتظامي اظهارداشت: شما جان، سلامتي و همه چيز خود را در راه امنيت جامعه فدا مي كنيد و در شرايطي كه باب شهادت براي برخي بسته شده است اين باب براي نيروي انتظامي در گوشه و كنار كشور باز است ما قدر زحمات شما را مي دانيم و مردم ايران هم قدردان هستند.
وي افزود: همه ايراني ها از جمله مسلمان، مسيحي، شيعه و سني تفاوتي ندارند و همه در برابر قانون برابر هستند. حتي گردشگران و خارجي هايي كه در كشور حضور دارند در پناه قانون و امنيت شما هستند. همه را يكسان ببينيد و يكسان برخورد بكنيد تا مقبوليت كار شما در جامعه بيشتر شود و رضايت خداوند و عامه مردم از شما افزايش يابد.
روحاني به تيم جديدي كه در نيروي انتظامي مسووليت را بر عهده گرفته است خوش آمد گفت و يادآور شد: شما بار سنگيني را بر دوش گرفته ايد و از تيم قبلي در اين نيرو نيز كه خدمات قابل توجهي انجام دادند سپاسگزاري مي كنم.
بيستمين همايش سراسري فرماندهان، روسا و مديران نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران صبح امروز با حضور رييس جمهوري در سالن كوثر مركز فرماندهي ستاد ناجا آغاز به كار كرد.
سيام**9012**9103**د.الف**1336
برگزاري بيستمين همايش سراسري فرماندهان ناجا
روحاني: منكر اصلي در جامعه فقر و بيكاري، فساد و ريا است/ عكس العمل در برابر تهديد خيالي، به تهديد واقعي تبديل مي شود
۵ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۴:۰۳
کد خبر:
81584149
تهران - ايرنا - رييس جمهوري گفت: پليس بايد در اجراي قانون و مبارزه با انواع جرايم و تخلفات همواره اولويت ها را مدنظر قرار داده و مراقب باشد گرفتار تهديدات خيالي نشده و بدانيم كه همه مردم در برابر قانون مساوي بوده و از حقوق شهروندي يكساني برخوردار هستند.