احمد صادقی گلمكانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به نشانه های مثبت از توافقات برای احقاق و تثبیت حق مسلم هسته ای جمهوری اسلامی ایران، سرمایه گذاران خارجی بسیاری برای حضور در منطقه ویژه اقتصادی سرخس اعلام آمادگی كرده اند.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال تاكنون با سرمایه گذاران داخلی از كشورهای روسیه، مولداوی، چین و تركیه برای سرمایه گذاری در طرحهای صنعتی منطقه ویژه اقتصادی سرخس وارد مذاكره شده ایم.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت: هر كدام از این سرمایه گذاران در صورت اجرای طرحهای توجیهی خود می توانند زمینه اشتغال بسیاری از افراد جوان را در این منطقه فراهم كنند.
وی افزود: هم اكنون 10 طرح صنعتی با سرمایه گذاری خارجی در منطقه ویژه اقتصادی سرخس در حال اجرا است كه نقش مهمی در توسعه اشتغال و صادرات كالای غیرنفتی دارند.
گلمكانی ادامه داد: سه هزار و 320 میلیارد ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی از زمان راه اندازی منطقه ویژه اقتصادی سرخس تاكنون در این خطه انجام شده كه از این میزان یك میلیون و 485 هزار و 714 دلار سرمایه گذاری خارجی بوده است.
وی گفت: از محل سرمایه گذاری بخش خصوصی داخل و خارج از كشور تاكنون 12 واحد تولیدی در بخشهای مختلف اقتصادی در منطقه ویژه سرخس با اشتغالزایی 297 نفر راه اندازی شده و هشت واحد تولیدی دیگر نیز در دست ساخت است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس افزود: تدابیر دولت و تسهیلات منطقه ویژه اقتصادی سرخس با هدف جذب سرمایه گذاران خارجی موجب افزایش رغبت سرمایه گذاریها در این منطقه شده است.
وی معافیت 20 ساله مالیاتی برای سرمایه گذاران، عدم نیاز به اخذ ویزا اتباع خارجی، دسترسی آسان به آبهای آزاد بین المللی از طریق خطوط ریلی و محور ترانزیتی شرق، فرصتهای مختلف صنعتی و گردشگری، وجود ظرفیت بالای انرژی گاز و حمل و نقل ریلی و هوایی را از امتیازات سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی سرخس برشمرد.
صادقی گلمكانی گفت: با استفاده صحیح و مدیریت شده از ظرفیتهای موجود در این منطقه می توان به روند توسعه سرخس از طریق جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی و تبدیل منطقه به دالان مهم اقتصاد كشور و جهان شتاب داد.
منطقه ویژه اقتصادی سرخس با پنج هزار و 290 هكتار وسعت در شمال شرق ایران، بنادر دریای عمان و خلیج فارس را به آسیای میانه، قفقاز و روسیه متصل می كند.
طی شش ماه نخست سال 1393 به میزان شش هزار و 982 تن محصول شامل انواع مصالح ساختمانی، چای، خشكبار و شكلات در شركتهای مستقر در منطقه ویژه اقتصادی سرخس تولید شد كه نسبت به مدت مشابه سال ماقبل 217 درصد رشد داشت.
همچنین حجم ورود و خروج كالا در شش ماه نخست سال 1393 در منطقه ویژه اقتصادی سرخس حدود 40 هزار تن بود كه در مقایسه با مدت مشابه سال ماقبل افزایش چشمگیری داشته است.
منطقه ویژه اقتصادی سرخس به دلیل موقعیت جغرافیایی خود كه در كانون كشورهای عضو 'اكو' قرار گرفته و همچنین بخاطر موقعیت راهبردی و جغرافیایی به عنوان دروازه طلایی ورود به كشورهای آسیای میانه، چین، روسیه و پل ارتباطی بازارهای مهم تجاری آسیای مركزی با كشورهای حوزه خلیج فارس در جنوب ایران، اروپا در غرب میهن اسلامی و كشورهای افغانستان و پاكستان در شرق سرزمین جمهوری اسلامی ایران است.
فعالیت منطقه ویژه اقتصادی سرخس همزمان با واقعه مهم و تاریخی افتتاح راه آهن مشهد - سرخس - تجن با حضور رهبران و نمایندگان بیش از 100 كشور جهان در سال 1375 آغاز شد.
این منطقه در فاصله 150 كیلومتری شرق مشهد و 15 كیلومتری شهر سرخس از شمال و شرق با كشور تركمنستان هم مرز است.
7489/1858
افزایش تقاضای سرمایه گذاران خارجی برای فعالیت در منطقه اقتصادی سرخس
۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۳:۳۳
کد خبر:
81596231
مشهد - ایرنا - مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس گفت: از زمان اعلام بیانیه لوزان و تلاش گروه 5+1 برای توافق هسته ای با ایران تقاضای سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در این منطقه افزایش یافته است.