مهدي دواتگري، شامگاه جمعه در آيين اختتاميه سومين جشنواره سراسري نثر معاصر با اشاره به اينكه تاسيس اين فرهنگستان از مهمترين قول هاي انتخاباتي رييس جمهوري در سفر به اروميه است، افزود: تاسيس فرهنگستان زبان و ادبيات آذري نقش بسزايي در حفظ فرهنگ و تمدن مردم آذري زبان ايران دارد.
وي اظهار كرد: هم اكنون مردم آذري زبان ايران به خصوص مردم آذربايجان شرقي و غربي در كنار احياي درياچه اروميه براي حفظ فرهنگ اصيل آذري اين مطالبه را از دولت تدبير و اميد دارند.
نماينده مردم مراغه و عجب شير در مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اينكه خطه آذربايجان داراي فرهنگ غني است، ادامه داد: با تاسيس اين فرهنگستان زمينه هاي رشد فرهيختگان اين فرهنگ به وجود مي آيد و اين اقدام از مهمترين خواسته هاي اصحاب فرهنگ اين منطقه است.
دواتگري، يادآوري كرد: با توجه به اينكه اصحاب فرهنگ اقليت هاي مختلف ايران در كنار وحدت ملي با يكديگر، عرق خاصي نسبت به فرهنگ خود دارند، در صورتي كه زمينه پژوهش و تحقيق در بين فرهنگ هاي آنان به وجود بيايد بدون شك موجب افزايش قدرت نرم جمهوري اسلامي مي شود.
وي گفت: هم اكنون جمهوري اسلامي ايران در زمينه قدرت نرم از پتانسيل هاي مستعدي برخوردار بوده و در سايه تلاش اصحاب فرهنگ، پيشگام تر از استكبار و صهيونيسم در كشورهاي اسلامي حضور داريم.
نماينده مردم مراغه و عجب شير در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه فرهنگ در كنار ظرفيت و ظرافت بزرگترين پشتيبان براي يك حكومت است، افزود: فرهنگ و هنر مي تواند در تمامي عرصه ها از جمله سياست، بهداشت و اقتصاد نقش آفريني كرده و با مطرح كردن نقاط قوت و ضعف آن ها، زمينه ساز توسعه پايدار باشد.
دواتگري، با اشاره به اينكه تعدد سازمان هاي فرهنگي در كشور بزرگترين معضل اين عرصه است، ادامه داد: در تدوين برنامه بودجه، اين تعدد موجب گمراهي اعتبارهاي فرهنگي كشور و مانع از نظارت قوه مجريه و مقننه بر روند اجرا در آن است.
وي اظهار كرد: برنامه بودجه در بخش فرهنگ بين وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، سازمان تبليغات اسلامي، حوزه هنري تبليغات اسلامي، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، حوزه علميه قم، سپاه پاسداران و دستگاه هاي مختلف از جمله دانشگاه ها و جدول 17 قانون بودجه توزيع مي شود كه اين تعداد سازمان ها مانع تمركز در حوزه فرهنگ مي شود.
نماينده مردم مراغه و عجب شير در مجلس شوراي اسلامي، جدول 17 قانون بودجه را بزرگترين خيانت به عرصه فرهنگ و هنر كشور اعلام كرد و افزود: اين جدول كه طي ساليان گذشته در قوانين بودجه كشور پيش بيني شده، موجب شده تا بعضي از افراد و مقامات كشور براي خود حق آبه اي ترتيب داده و به بهانه فرهنگ، دنبال اقدام هاي سياسي و تبليغاتي خود باشند.
دواتگري، يادآوري كرد: دولت هر سال در تامين بودجه فرهنگي نهايت سعي خود را انجام مي دهد اما تعدد سازمان و جدول 17 به علت نظارت نكردن كافي موجب هدر رفت منابع فرهنگ كشور مي شود.
وي گفت: مجلس و دولت بايد اين شهامت و شجاعت را داشته باشد تا براي تمركز سازمان هاي فرهنگي و نظارت بر نهادهاي زير نظر جدول 17 قدم بردارد تا شاهد توسعه خدمات فرهنگي كشور باشيم.
سرپرست معاونت فرهنگي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجانشرقي نيز در اين آيين گفت: محدود بودن اعتبار پژوهش و تحقيق به نيم درصد عمراني از مهمترين چالش هاي اين عرصه در بخش ها مختلف فرهنگي، سياسي و علمي است.
محمدحسن چميدهفر، افزود: تحقيق و پژوهش در تمامي زمينه هاي موجب افزايش كيفيت مي شود و محدوديت منابع اين عرصه، زيان هاي جبران ناپذيري به بدنه مديريت و فرهنگ كشور وارد مي كند كه در آينده، اين آسيب ها خود را بيشتر جلوه مي دهد.
وي اظهار كرد: اين اداره كل در نظر دارد با تمامي امكانات موجود پژوهش و تحقيق در بخش هاي مختلف فرهنگي از جمله ادبيات، موسيقي، نويسندگي و هنرهاي نمايشي را فعال كند تا بتوان از فرهيختگان اين عرصه در راستاي اعتلاي فرهنگي استان بهره مند شد.
وي با اشاره به فرمايش رهبر معظم انقلاب اسلامي مبني بر اينكه 'حوزه فرهنگ مظلوم بوده، اين مظلوميت را از حوزه فرهنگ بزداييد' افزود: هم اكنون اصحاب فرهنگ كشور در بسياري از موارد جزو اقشار ضعيف جامعه بوده كه اگر در راستاي افزايش توان مالي اين افراد قدم برداريم، مي توانيم اين خواسته رهبري را جامعه عمل بپوشانيم.
سرپرست معاونت فرهنگي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجانشرقي گفت: شبكه هاي اجتماعي يك نوع تهديد براي ادبيات و فرهنگ جامعه محسوب مي شود و فرهيختگان بايد با ورود خود به اين حوزه، اين تهديد را به فرصت تبديل كنند.
چميده فر، يادآوري كرد: فرهيختگان بايد در راستاي داشتن يك شبكه اجتماعي ملي قدم بردارند تا در آينده از آسيب هايي كه شبكه هاي اجتماعي به بدنه فرهنگ و هنر كشور وارد مي كنند، جلوگيري شود.
وي، ارسال 416 اثر به دبيرخانه سومين جشنواره نثر معاصر را يك موفقيت بزرگ براي اين جشنواره خواند و گفت: طبق اعلام هيات داوران اين جشنواره علاوه بر رشد كمي، رشد كيفي نيز در آن قابل مشاهده است.
سومين جشنواره نثر معاصر در چهار موضوع ادبيات فولكلور و بومي آذربايجان، داستان هاي كوتاه، نماز و نيايش و موضوع آزاد در گستره سراسر كشور برگزار شد.
416 اثر از 276 نويسنده از 25 استان كشور به اين جشنواره ارسال شد كه اين آثار در بخش هاي مختلف شامل 209 اثر داستان كوتاه، 94 اثر داستانك، 101 اثر نثر ادبي و 12 اثر در نقد و پژوهش ادبيات است.
آيين اختتاميه اين جشنواره با حضور نويسندگان برتر جشنواره در مجتمع فرهنگي و هنري عبدالقادر مراغي برگزار شد.
مراغه با حدود 250 هزار نفر جمعيت در 147 كيلومتري جنوب تبريز مركز آذربايجان شرقي واقع است.
3034/8023/6183
نماينده مجلس:
تاسيس فرهنگستان زبان و ادبيات زبان آذري مطالبه مردم آذربايجان است
۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۰:۰۳
کد خبر:
81600763
مراغه – ايرنا – نماينده مردم مراغه و عجب شير در مجلس شوراي اسلامي گفت: تاسيس فرهنگستان زبان و ادبيات زبان آذري مهمترين مطالبه مردم اين خطه از رييس جمهوري است.