به گزارش ایرنا، آنه محمد غراوی روز سه شنبه در مراسم آغاز عملیات اجرایی خط شماره 2 ایستگاه بندرگز تا ایستگاه قره تپه بندرتركمن در استان گلستان، اظهار داشت: پروژ برقی كردن این خط آهن با اعتبار یك میلیارد و 600 میلیون یورویی اجرا می شود.
وی اضافه كرد: علاوه بر برقی كردن این مسیر ریلی به طول افزون بر 500 كیلومتر، بازسازی و اصلاح هندسی برخی نقاط و مقام سازی و استاندارد سازی تمام تونل ها و ابنیه و دیگر اقدامات مورد نیاز این مسیر نیز انجام خواهد شد.
غراوی، افزایش ضریب ایمنی، سرعت و ظرفیت حمل و نقل مسافر و بار را از جمله مزایای اجرای این پروژه برشمرد و اضافه كرد: در حوزه ریلی گلستان سرعت قطار از 120 به 160 كیلومتر در ساعت و ظرفیت حمل بار نیز تا 3 برابر افزایش خواهد یافت.
وی همچنین با اشاره به اهمیت و نقش صنعت حمل و نقل بویژه حمل و نقل ریلی در منطقه 'اوراسیا' (آسیا و اروپا) تصریح كرد: هم اكنون حجم مبادلات تجاری این صنعت 500میلیارد دلار در سال است.
عضو هیات مدیره راه آهن جمهوری اسلامی با یادآوری زیرساخت های ریلی در كشور، تصریح كرد: از مجموع 6 كریدور ریلی بین كشورهای آسیایی با اروپایی، سه كریدور در ایران (سرخس - بندرعباس، خط سراسری شمال به جنوب، راه آهن بین المللی ایران- تركمنستان - قزاقستان) واقع است و كشور ما از این حیث موقعیت ممتازی دارد و می تواند حداقل 10 درصد حجم مبادلات تجاری و ترانزیت كالا بین كشورهای آسیایی با اروپایی را بدست آورد.
به گفته وی، همچنین با توجه به این كریدورها، مبادلات كالایی شبه قاره هند از طریق ایران به كشورهای اروپایی می تواند با وقت و هزینه كمتر و سرعت بیشتر انجام شود.
غراوی افزود: هم اكنون در كشور 16 هزار كیلومتر خطوط اصلی و فرعی ریلی با 23 هزار واگن باری و 2 هزار و 600 واگن مسافربری و مجموع 700 دستگاه لكوموتیو بر اساس استاندارد روز اروپا وجود دارد كه ظرفیت خوبی برای توسعه ترانزیت بار می باشد.
وی همچنین از پیش بینی 4 هزار میلیارد ریال اعتبار برای احداث زیرساخت های سایت راه آهن اینچه برون خبر داد و گفت: از این مبلغ امسال 500 میلیارد ریال تخصیص می یابد كه با اجرایی شدن آن تحولی بزرگ در توسعه استان گلستان ایجاد خواهد شد.
عضو هیات مدیره راه آهن جمهوری اسلامی، از راه اندازی یك رام قطار (ریل باس) در مسیر گرگان - اینچه برون برای جابجایی مسافر و بار در سال جاری خبرداد و اضافه كرد: برنامه ریزی برای راه اندازی یك رام قطار ویژه توریستی از تهران به گرگان از دیگر برنامه های راه آهن جمهوری اسلامی برای توسعه گردشگری گلستان است.
در این مراسم استاندار گلستان، مدیران كل ستادی حوزه حمل و نقل، فرمانداران دو شهرستان تركمن و بندرگز، برخی مدیران كل راه آهن جمهوری اسلامی و نیز مدیركل راه آهن شمال حضور داشتند.
نوسازی و ایجاد خط دوم راه آهن بندرتركمن - بندرگز - گرگان طی سال جاری با اعتبار 900میلیون ریالی انجام و به بهره برداری می رسد.
استان مرزی گلستان افزون بر یك میلیون و 850 هزار نفر جمعیت دارد.
/3039/1648/1772
عضو هیات مدیره راه آهن:
خط آهن گرمسار - فیروزكوه - گرگان برقی می شود
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۵:۱۶
کد خبر:
81605829
گرگان - ایرنا - عضو هیات مدیره راه آهن جمهوری اسلامی از اجرای پروژه بزرگ برقی كردن خط آهن گرمسار - فیروزكوه - گرگان و ادامه آن تا اینچه برون در مرز ایران و تركمنستان خبر داد و گفت: این طرح با مشاركت یكی از كشورهای خارجی اجرا می شود.