به گزارش ایرنا، علی قنبری در نشست ستاد تنظیم بازار استان ایلام اظهار كرد: شركت بازرگانی دولتی ایران در زمینه تامین، ذخیره سازی و توزیع كالاهای اساسی و بویژه گندم نقش خطیر و حساسی برعهده دارد.
وی افزود: دولت تدبیر و امید تاكید بسیار زیادی بر ذخیره سازی كالاهای اساسی دارد چرا كه در پایان دولت قبل ذخیره گندم در برخی استان ها به كمتر از 15 روز رسیده بود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: با روی كار آمدن دولت یازدهم تامین و ذخیره سازی كالای راهبردی و اساسی گندم در اولویت برنامه ها قرار گرفت و هم اكنون ظرفیت ذخیره سازی این محصول به میزان هفت ماه رسیده كه بسیار مناسب است.
قنبری یادآور شد: میزان مصرف گندم كشور امسال 9 میلیون تن پیش بینی شده است كه هفت میلیون تن در داخل تولید می شود و به كمتر از 2 میلیون تن گندم وارداتی نیازمندیم كه كاهش واردات گندم به صرفه جویی در منابع ارزی كشور منجر می شود.
وی اضافه كرد: تغییر بانك سپه به كشاورزی در خرید گندم و هماهنگی و همدلی مسوولان و كشاورزان باعث شده در سطح داخلی وضعیت بسیار خوبی را شاهد باشیم.
مدیرعامل شركت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران گفت: یك میلیون و 300 هزار تن گندم تاكنون از كشاورزان استان های مختلف كشور خریداری شده و یك هزار و 500 میلیارد تومان بهای آن نیز پرداخت شده است.
قنبری در بخش دیگری از سخنان خود به حوزه آرد و نان اشاره كرد و افزود: سالانه 9 میلیون تن آرد و نان در كشور مصرف می شود كه این میزان مصرف بسیار بالاتر از میانگین جهانی است.
وی اظهار كرد: سرانه مصرف نان در ایران هم اكنون 7،5 تا هشت كیلوگرم است كه این مقدار در استانی چون ایلام به 12 كیلوگرم نیز می رسد ، باید تلاش كنیم فرهنگ استفاده درست از نان و پخت نان باكیفیت را در جامعه ترویج دهیم.
مدیرعامل شركت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران در خصوص آزاد سازی قیمت نان تاكید كرد: این طرح مصوبه هیات وزیران بوده و باید تا پایان امسال 20 درصد نانوایی ها به شكل آزاد پخت كنند.
قنبری ادامه داد: نگاه كلی دولت در حوزه نان پخت به شكل آزاد پز به منظور افزایش كیفیت نان و جلوگیری از هدررفت با توجه به نقش راهبردی آن در سلامت مردم است.
وی با انتقاد از شیوه پرداخت یارانه ها در دولت گذشته یادآورشد: این شیوه مشكلاتی را برای قشر آسیب پذیر جامعه ایجاد كرد ضمن اینكه دولت را در تنگنای مالی قرار داد ولی در شرایط كنونی دید غالب مسوولان و كارشناسان آزادسازی قیمت نان برای كیفیت بخشی و جلوگیری از هدر رفتن این سرمایه ملی است.
مدیرعامل شركت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران اضافه كرد: گندم دروم در میان كشورهای خارجی خریداران بسیاری دارد و پیش از این به دلیل ناخالصی بالا و كیفیت پایین امكان صادرات آن میسر نبود ولی امسال با توجه به ارتقا كیفیت مشتریانی از كشورهای تركیه و ایتالیا برای خرید گندم دروم استان های ایلام و خوزستان اعلام آمادگی كرده اند و از استان ایلام می توان 60 تا 150 هزار تن از این نوع گندم صادر كرد.
قنبری گفت: مرز استان ایلام و بویژه مهران از ظرفیت بسیار بالایی برای صادرات برخوردار است و بخش خصوصی نیز آمادگی خود را برای سرمایه گذاری در این حوزه اعلام كرد كه باید از این فرصت به بهترین شكل بهره گرفت.
6119/1772
ظرفیت ذخیره سازی گندم كشور از 15 روز به هفت ماه افزایش یافته است
۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۴، ۱۴:۱۲
کد خبر:
81616787
![ظرفیت ذخیره سازی گندم كشور از 15 روز به هفت ماه افزایش یافته است ظرفیت ذخیره سازی گندم كشور از 15 روز به هفت ماه افزایش یافته است](https://img9.irna.ir/old/Image/1394/13940231/81616787/N81616787-6467579.jpg)
ایلام - ایرنا - معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل شركت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران از افزایش ظرفیت ذخیره سازی گندم كشور به هفت ماه خبر داد.