۳ خرداد ۱۳۹۴، ۱۷:۴۹
کد خبر: 81620655
T T
۰ نفر
اعلام آمادگی ژاپن برای مشاركت در توسعه اقتصادی سیستان و بلوچستان

چابهار- ایرنا- سفیر ژاپن در ایران كه به همراه هیاتی 12 نفره به چابهار سفر كرده است، اعلام كرد: سفر ما به سیستان و بلوچستان به معنای اعلام آمادگی رسمی ژاپن برای حضور جدی در توسعه اقتصادی منطقه است.

«كوجی هاندا» كه به منظور بررسی همكاری و راه های گسترش سرمایه گذاری این كشور به همراه هیاتی متشكل از سرمایه گذاران و شركت های ژاپنی به چابهار سفر كرده است روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سیستان و بلوچستان از امنیت لازم برای سرمایه گذاران و ورود گردشگران ژاپنی برخوردار است.

وی با اشاره به اهمیت چابهار و سواحل جنوبی ایران به عنوان شاهراه انرژی جهان گفت: در این سفر سرمایه گذاران و اعضای شركت های بزرگ ژاپنی از نزدیك بررسی های میدانی و عملیاتی را برای چگونگی فعالیت اقتصادی انجام می دهند.

حدود هشت سال پیش تعدادی از گردشگران ژاپنی در سیستان و بلوچستان و كرمان توسط اشرار ربوده شدند كه همین امر باعث شده بود از سوی برخی از كشورها كرمان و سیستان و بلوچستان به عنوان منطقه ممنوعه برای شهروندان آن كشورها اعلام شود كه در ماه های اخیر برخی از این كشورها با سفر هیات های سیاسی و اقتصادی تلاش كرده اند ضمن تلاش برای حضور مجدد در فعالیت های اقتصادی، عملا امن بودن این مناطق را رسما اعلام كنند.

بر همین اساس نیز این مقام ژاپنی هفته پیش در سفر به كرمان، آن استان را نیز برای حضور گردشگران ژاپنی منطقه امن عنوان كرد.

این مقام ژاپنی با قدردانی از مسوولان كشوری، استانی و شهرستانی در انجام این سفر، تاكید كرد: روابط بسیار عمیق دو كشور و ملت می تواند آینده روشنی را برای اقتصاد منطقه ای داشته باشد.

مدیرعامل منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار نیز در گفت و گو با ایرنا با اشاره به سفر هیات های مختلف خارجی به چابهار بویژه در چند هفته اخیر گفت: ظرفیت های مختلف سرمایه گذاری در چابهار زمینه مناسبی برای حضور شركت های بزرگ كشور ژاپن و همچنین رقابت با دیگر فعالان اقتصادی وجود دارد.

حامدعلی مباركی با اشاره به راه اندازی صنایع بزرگ تولیدی از جمله هاب سوم خودروسازی ، پتروشیمی ، فولاد و صنایع وابسته در منطقه آزاد چابهار تصریح كرد: چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران ظرفیت های گسترده ای را برای جذب سرمایه گذاران مختلف دارد و سفر هیات های مختلف از كشورها نیز در همین راستا انجام می شود.

سفیر ژاپن و هیات همراه بلافاصله پس از حضور در چابهار ابتدا از سایت پتروشیمی نگین مكران و بعد از آن از كشتی سازی صدرا بازدید كردند.

این هیات سیاسی و اقتصادی در ادامه سفرشان به چابهار از طرح توسعه اسكله های شهید بهشتی و شهید كلانتری چابهار نیز بازدید و از نحوه سرمایه گذاری و مشاركت در طرح های اقتصادی این بندر آگاه شدند.

بازدید از مناطق گردشگری و دیدار با معاون استاندار و فرماندار شهرستان ویژه چابهار و همچنین نشست با مدیرعامل منطقه آزاد و مدیران این سازمان اقتصادی از دیگر برنامه های این سفر دو روزه هیات ژاپنی است.

بندر چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی خارج از تنگه هرمز جمهوری اسلامی ایران در سواحل دریای عمان و جنوب استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.

1744/6081/1772
۰ نفر