به گزارش ایرنا، این نمایشگاه از سال گذشته در آستانه ماه مبارك رمضان برگزار می شود و امسال شاهد شركت تولیدكنندگان پوشاك اسلامی زنانه از دیگر كشورهای جهان است. در این دوره از نمایشگاه حجاب كوالالامپور علاوه بر شركت های مالزیایی، نمایندگانی از كشورهای اندونزی، تایلند، هلند، برونئی، اندونزی، انگلستان، تركیه و امارات متحده عربی حضور دارند.
در دومین نمایشگاه حجاب كوالالامپور تولیدكنندگان در 250 غرفه از كشورهای شركت كننده، محصولات خود را در معرض دید زنان و دختران مالایی قرار داده اند.
در بخشی از این نمایشگاه برخی از هنرمندان مالزیایی كه پیش از این حجاب اسلامی را رعایت نمی كردند، اما به دلایل مختلف گزینه حجاب اسلامی را انتخاب كرده ا ند، به بیان تجربه های خود پیش و پس از این دوران می پردازند.
نمایشگاه بین المللی حجاب كوالالامپور سال گذشته برای نخستین بار برگزار شد و طی سه روز 120 هزار نفر از آن دیدن كردند و در مجموع حدود شش میلیون رینگیت (یك میلیون و 700 هزار دلار) پوشاك و محصولات مربوط به حجاب بانوان در آن به فروش رسید.
'سونارتی' از موسسه 'زنان بهشت' كه برگزاری این نمایشگاه را بر عهده دارد در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، پیش بینی كرد در این دوره حدود 200 هزار نفر از علاقه مندان از غرفه كشورهای مختلف دیدن كنند.
وی همچنین انتظار دارد در این نمایشگاه سه روزه كه تا پایان روز یكشنبه ادامه دارد، حدود هفت میلیون رینگیت (دو میلیون دلار) محصولات مرتبط با حجاب بانوان در استانه ماه مبارك رمضان به فروش برسد.
این موسسه هفته گذشته نیز در برونئی میزبان زنان مسلمان این كشور بود.
به گفته سونارتی، بیش از 70 درصد محصولات ارائه شده در نمایشگاه بین المللی حجاب مالزی تولید داخل این كشور است و 30 دیگر نیز از كشورهای مختلف از جمله ایران، امارات، اندونزی و تایلند وارد می شود.
این موسسه سال آینده در دبی و لندن نمایشگاه حجاب برگزار می كند.
برگزاری شو لباس اسلامی نیز از دیگر بخش های نمایشگاه حجاب مالزی است و در آن گروه هایی از مالزی، امارات متحده عربی، هند و دیگر كشورها شركت دارند.
حجاب سنتی مالزی كه به طور معمول در این كشور رعایت می شود، برگرفته از آموزه های اسلامی و فرهنگ این كشور است. اگر چه در برخی از مناطق مالزی به ویژه ایالت های ترنگانو و كلانتان استفاده از نقاب و لباس عربی در بین زنان و مردان رایج شده است.
زنان مسلمان در ادارات دولتی نمی توانند از نقاب استفاده كنند.
'مارینا ماهاتیر' دختر ماهاتیر محمد نخست وزیر سابق و معمار مالزی نوین، پیش از این از رشد افراط گرایی در این كشور انتقاد كرد و تغییر لباس مردم و استفاده از لباس های عربی را نشانه افراط گرایی دانست.
وی با تاكید بر اینكه زنان مسلمان مالزی باید لباس های سنتی و بلند زنانه مالایی را كه با استناد به آموزه های اسلامی تولیدشده و دارای رنگ های شاد است استفاده كنند، از برخی به دلیل استفاده از لباس های عربی انتقاد كرد.
در نمایشگاه حجاب مالزی بیشتر زنان بدنبال لباس هایی بودند كه براساس فرهنگ این كشور جنوب شرق آسیا تولید شده است.
هدف از برگزاری این نمایشگاه فرهنگ سازی در زمینه حجاب اسلامی با در نظر گرفتن عنصر زیبایی در حجاب بانوان اعلام شده است.
ساختار جمعیتی مالزی از سه نژاد چینی، هندی و مالایی تشكیل شده است و حجاب در این كشور اجباری نیست، اما زنان مسلمان مالزیایی حساسیت خاصی برای رعایت حجاب اسلامی دارند و در حجاب از رنگ های شاد استفاده می كنند.
این نمایشگاه باعث جذب بسیاری از زنان غیرمسلمان نژاد چینی نیز شده بود كه در پی لباس های اسلامی برای خود بودند. كارشناسان تنوع در رنگ و زیبایی را دلیل گرایش غیرمسلمانان مالزی به سمت لباس های اسلامی در مالزی می دانند.
آساق**241 **1611
گزارش خبری و تصویری ایرنا
نمایشگاه بین المللی حجاب مالزی مملو از زنان مسلمان است
۸ خرداد ۱۳۹۴، ۱۴:۵۹
کد خبر:
81626881
كوالالامپور – ایرنا – ده ها هزار زن مالزیایی با لباس های اسلامی اما شاد از صبح روز جمعه وارد دومین نمایشگاه بین المللی حجاب كوالالامپور در مركز تجارت جهانی پوترا شدند تا ضمن آشنا شدن با آخرین مدهای لباس اسلامی، خریدهایی در این بخش برای جشن های ماه مبارك رمضان انجام دهند.