۹ خرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۳۹
کد خبر: 81627811
T T
۰ نفر
آیت‌الله جنتی: وزارت كشور و شورای نگهبان در انتخابات بایدبا هم هماهنگ باشند

تهران - ایرنا - دبیر شورای نگهبان گفت: وزارت كشور و این شورا در انتخابات باید با هم هماهنگ و دوست باشند و در مقابل هم نباشند، در دوره ای وزارت كشور علنا در مقابل شورای نگهبان ایستاد و كار به آنجا رسید كه به ما گفتند، حق ندارید در شهرها و استان ها دفتر داشته باشید.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، آیت‌الله احمد جنتی روز شنبه در همایش فرمانداران سراسر كشور افزود: این چه حرف بی ربطی بود كه می زدند، یعنی ما نباید در كل كشور دفتر داشته و بر انتخابات نظارت كنیم.

وی خاطرنشان كرد: حتی آنها ادعا می كردند دفتر شما را می بندیم چون قانونی نیست. ما چنین گذشته ای داشتیم البته دوره هایی هم كاملا خوب بود و شورای نگهبان و وزارت كشور به یكدیگر كمك می كردند.

دبیر شورای نگهبان اظهار امیدواری كرد: در این دوره از انتخابات نیز تعامل مناسب بین شورای نگهبان و وزارت كشور ایجاد شود و تعاملات خوب را داشته باشند، آنچه كه می بینیم ان شاء الله همان دوران خوب است و ما در این دوره چنین مشكلاتی نداریم ، ولی ممكن است مشكلات دیگری هم پیش بیاید.



** دولت و وزارت كشور نمی توانند به یك جریان گرایش داشته باشند

آیت الله جنتی، یكی از مسایل روز كشور را انتخابات عنوان كرد و اظهارداشت: امسال سال انتخابات است و انتخابات مهم مجلس و مجلس خبرگان رهبری را در پیش رو داریم.

وی تاكید كرد: دولت و وزارت كشور نمی توانند به یك جریان گرایش داشته باشند. آن جریان هرچه می خواهد باشد، چپ و راست، مستقیم و غیرمستقیم هیچ تفاوتی نمی كند. نمی توانند این كار را بكنند.

آیت الله جنتی ادامه داد: دولت و وزارت كشور باید به وظیفه قانونی خود عمل كنند، حال هر جریانی می خواهد به نفعش یا به ضررش باشد.

وی افزود: متاسفم از این كه برخی از مقامات گرایش های خود را مخفی نمی كنند و گاهی هم صریح می گویند، حتی می گویند ما عضو فلان حزب هستیم.

دبیر شورای نگهبان با طرح این سوال كه آیا عضو فلان حزب می تواند در انتخابات به نفع این حزب كار نكند، گفت: شما باورتان می شود، عضویت در حزب را در انتخابات نشان می دهند، چرا شما صریح می گویید من عضو فلان حزب هستم.

آیت الله جنتی خاطرنشان كرد: قانون و شرع باید در انتخابات رعایت شود كه اگر رعایت شد، پیش خداوند و مردم احترام داریم و اعتماد مردم به حاكمیت بیشتر می شود و شما باید برای چنین عملی آماده باشید.

وی با بیان این كه بسیاری كارهایی انجام می‌دهند كه با هیچ معیاری مطابقت ندارد، اظهارداشت: نمی خواهم زیاد وارد این موضوع شوم و خودتان روزنامه ها و رسانه ها را می خوانید و می بینید و حرف هایی كه می زنند و موضع گیری هایی كه دارند از دید شما پنهان نیست. این كارها صحیح نیست.

دبیر شورای نگهبان به برخی اظهارنظرها درباره انتخابات آتی اشاره كرد و افزود: برخی اظهارنظرها كه اگر مجلس را گرفتیم، جای خود باقی می‌مانیم و اگر مجلس را نگیریم در غیر این صورت جایگاه خود را از دست می‌دهیم، معنی بدی دارد یعنی دخالت در امر انتخابات است.

آیت الله جنتی افزود: دولت نباید در انتخابات دخالت كند چرا كه خلاف قانون است و مردم هم این حرف ها را می فهمند. مردمی كه در این دوره انقلاب رشد و بصیرت پیدا كردند همه چیز را می فهمند.

وی با بیان این كه مسوولیت شورای نگهبان و وزارت كشور بسیار سنگین است، ادامه داد: ما باید ابتدا در برابر خداوند با توجه به مسوولیتمان پاسخگو باشیم، سپس به مردم نسبت به اعمال و رفتارمان پاسخگو باشیم. اگر وقتی رضایت خدا یك طرف و رضایت مقام بالاتر طرف دیگر باشد ما باید رضایت خدا را در نظر بگیریم.

دبیر شورای نگهبان افزود: گول مقام و پست را نخوریم، با مردم دوستانه و برادرانه برخورد كنیم، پست و شغل ما را از خودمان غافل نكند.



** فتنه، مساله روز است و نباید فراموش شود

آیت‌الله جنتی در ادامه به مسایل روز كشور اشاره كرد و گفت: یكی از این مسایل، فتنه است. مساله فتنه، مساله روز است و رهبر معظم انقلاب هم در این باره فرمودند كه فتنه خط قرمز ما است یعنی این مسایل، مسایل روز ما است و كهنه نشده و نباید فراموش شود.

وی با بیان این كه انتظار داریم كه مساله فتنه را از دیدگاه رهبری و كسانی كه بصیرت سیاسی دارند، نگاه كنید، گفت: در فتنه 88 به دنبال براندازی نظام بودند و این مساله بارها گفته شده است .

دبیر شورای نگهبان افزود: آمریكا به دنبال این بود كه نظام جمهوری اسلامی ایران وجود نداشته باشد چون این نظام آنچنان ضربه ای به آمریكا زد كه در تاریخ روسیاهش كرد، پس از نظر آنها این نظام نباید باشد.

آیت الله جنتی خاطرنشان كرد: آنها می گفتند مردم باید بی دین باشند یا اگر دین داشته باشند باید دین آمریكایی مانند سعودی ها و آل خلیفه و امثال آنها باشد.

وی یادآور شد: آمریكایی ها تلاش كردند انتقام ضربه ای كه خورده بودند را بگیرند و جبران كنند و هنوز هم رها نكرده اند.

دبیر شورای نگهبان تصریح كرد: آنها به هر دلیلی دنبال این سیاست هستند. آنها گاهی سیاست های 50 ، 100 تا 200 ساله تنظیم می كنند. مثل ما نیست كه تا یك قدم پیش پایمان را می بینیم. بنابراین در هر مرحله ای شكست بخورندبه مرحله بعد می روند.

آیت الله جنتی ادامه داد: فتنه 88 مرحله‌ای بود كه بعد از 18 تیر 78 اتفاق افتاد یعنی بعد از آنكه شكست خوردند.

وی یادآور شد: آنها كار خود را با هدف این كه در انتخابات تقلب شده، آغاز كردند تا بتوانند با توسل به این روش شرایط را تغییر دهند و هر كسی را كه می‌خواهند در هر مقامی عوض كنند و فرد مورد نظر خود را درآن پست بگذارند.

آیت‌الله جنتی خطاب به فرمانداران گفت: شما باید این مساله را باور داشته باشید زیرا این داستان همچنان ادامه دارد. فتنه‌گران هنوز هستند و موضوع را رها نكرده‌اند و با كمال تاسف بعضی پست‌ها و مقام ها را اشغال و در همه جا حضور پیدا می كنند و حمایت و پشتیبانی هم می شوند.

وی افزود: كسانی كه این پست‌ها را به آنها می‌دهند باید در قیامت جوابگو باشند.

دبیر شورای نگهبان با بیان این كه نگاه آمریكا به مساله هسته ای هم در مسیر براندازی است، گفت: مساله آنها در این مذاكرات این نیست كه مقاصد خود را اعمال و ما را تسلیم كنند و ما همه چیز را بگوییم و تمام شود، تحریم ها شكسته شود و ما سركار خودمان باشیم و دخالتی در مملكت ما نكنند.

آیت الله جنتی افزود: این مساله نیست، آنها بعدا به نام حقوق بشر هر بلایی كه بخواهند سر ما درمی‌آورند بدانید كه آنها درنده هستند.

وی ادامه داد: آنها كسانی هستند كه با اقدامات‌ خود پس از انقلاب اسلامی بهشتی‌ و 72 تن از یارانش، رجایی و مطهری‌ را شهید كردند ، ما باید بدانیم با چه كسانی طرف هستیم. آنها كسانی هستند كه به نام داعش و طالبان انسان ها را می سوزانند و جنایت می‌كنند.

دبیر شورای نگهبان ادامه داد: آنها می‌خواهند بر این مملكت مسلط شوند كه ما باید مقابل آنها بایستیم، ایستادگی كنیم و به دهان آنها بزنیم.



** می‌خواهند از قدرت نظامی ایران مطلع شوند

آیت الله جنتی به فرمایشات رهبر معظم انقلاب كه فرمودند اجازه نمی‌دهیم از مراكز نظامی بازدید شود، اشاره كرد و گفت: ببینید هنوز در مساله هسته ای به نتیجه ای نرسیده‌ایم اینها می گویند باید از مراكز نظامی شما بازرسی كنیم. می‌خواهند از قدرت نظامی ما مطلع شده كه مبادا با استفاده از این قدرت نظامی به اسراییل حمله كنیم.

دبیر شورای نگهبان خاطرنشان كرد: پررویی و وقاحت را به جایی رسانده اند كه می گویند، می خواهیم با دانشمندان هسته ای شما مصاحبه كنیم در حالی كه آنها تاكنون دانشمندان هسته‌ای ما را به شهادت رسانده و با این كار قصد دارند سایر دانشمندان هسته‌ای ما را شناسایی كرده و همان بلا را سرشان بیاورند.



** بودجه را باید از وابستگی به نفت جدا كنیم

آیت‌الله جنتی در ادامه مساله دیگر روز كشور را اقتصاد مقاومتی عنوان كرد و گفت: رهبر معظم انقلاب مكرر بیان كردند كه تنها راه نجات كشور، اقتصاد مقاومتی است.

وی افزود: ما باید نیازهای ضروری خود را در داخل تأمین كنیم و اگر این موضوع محقق شود، كسی نمی‌تواند به ما زور بگوید.

دبیر شورای نگهبان اظهارداشت: ما همچنین باید بودجه خود را از وابستگی به نفت جدا كنیم. لذا با این شرایط دشمنان همواره سعی دارند با اقدامات‌ خود به ما ضربه بزنند.



** تایید صلاحیت‌ها كار بسیار سنگینی است/ قانون نباید فدای دوستی شود

آیت الله جنتی در بخش دیگری از سخنان خود به احراز شرایط و صلاحیت ها اشاره كرد و گفت: مساله احراز شرایط را نتوانستیم به بعضی ها كه مدعی حقوقدانی هستند، بفهمانیم.

وی با بیان این كه شرط باید احراز شود، افزود: به طور مثال در نماز شرط این است كه فرد وضو داشته باشد. باید بداند كه وضو دارد و احراز شود.

دبیر شورای نگهبان ادامه داد: در انتخابات نیز مدرك تحصیلی شرط است كه داوطلب باید آن را نشان دهد و ثابت شود كه این مدرك درست است و جعلی نیست، یعنی این مدرك علمی را احراز كنید، بنابراین اگر عده ای تایید صلاحیت نمی شوند برای این است كه شورای نگهبان احراز نمی كند.

آیت الله جنتی ادامه داد: بعضی ها از اروپا و آمریكا می آیند و هوس می كنند در انتخابات شركت كنند در صورتی كه ما سوابق آنها را نداریم و نمی شناسیم، باید صلاحیت آنها احراز شود، باید بدانیم فرد چه كاره است و سوابقش چیست، نمی شود هركس كه ثبت نام كرد به آنها صلاحیت داد.

وی همچنین گفت: باید شرایط و مواردی كه برای نامزدهای انتخابات لحاظ شده به طور دقیق مورد بررسی قرار گیرد. شورای نگهبان بی‌تردید درمورد افرادی كه سوابق آنها مشخص نیست و درباره آنها تحقیق می‌كنیم و به جایی نمی‌رسیم، حق ندارد صلاحیت آنها را تایید كند.

وی افزود: تایید صلاحیت‌ها كار بسیار سنگینی است؛ چرا كه باید در مدت كوتاهی شرایط چند هزار نفر احراز شود. ما در مقابل ملت و مجلس باید پاسخگو باشیم چرا كه ورود افراد نالایق به مجلس شورای اسلامی چهار سال موجب ضرر به ملت می‌شود و این حق بر گردن شورای نگهبان است.

دبیر شورای نگهبان با بیان این كه قانون نباید فدای دوستی شود، تصریح كرد: گاهی برخی افراد توقع دارند كه به موجب دوستی‌هایی كه با ما دارند، خلاف قانون انجام دهیم.

آیت الله جنتی یادآور شد: ما از آنها عذرخواهی می‌كنیم و همیشه این جمله را می‌گوییم كه باید قانون را رعایت كنیم. بر روی این نظر ایستاده‌ایم البته گاهی اشتباهاتی هم شده كه از خداوند مكرر استغفار كرده‌ایم.

سیام ** 1058 ** د . الف**1336
۰ نفر