ایران یك بسته ٣٠ میلیارد دلاری برای توسعه همكاری با تركمنستان معرفی می كند

تهران - ایرنا - مشاور وزیر نفت در صادرات كالا و خدمات فنی و مهندسی از معرفی و پیشنهاد بسته ای ٣٠ میلیارد دلاری برای تهاتر كالا و خدمات فنی و مهندسی در ازای گاز میان ایران و تركمنستان در یك دوره ١٠ ساله خبر داد.

به گزارش روز یكشنبه ایرنا، محمدتقی امانپور مشاور وزیر نفت و نماینده ویژه در همایش كاربردی تجارت با كشورهای عراق، تركمنستان و آذربایجان در مركز همایش های صداوسیما، اظهار داشت: ما ٢٠ سال است كه از تركمنستان گاز خریداری می كنیم و ارزش سالانه گاز خریداری شده سالانه دو تا سه میلیارد دلار است و تاكنون بهای آن را به صورت نقدی پرداخت كرده ایم، البته در برخی موارد فرآورده و دیگر محصولات نیز از آن كشور خریداری شده است.

وی افزود: انتظار ما این است كه در برابر بهای گاز، خدمات فنی و مهندسی را تهاتر كنیم و تاكنون اقدام های وسیعی در این زمینه صورت گرفته است.

امانپور تصریح كرد: برنامه منظمی از مرداد ماه سال 93 آغاز شده تا همه راهكارها و روشهای موثری كه افزایش مبادلات بین دو كشور را امكانپذیر می كند، شناسایی و عملیاتی شود.

مشاور وزیر نفت از معرفی و پیشنهاد بسته ٣٠ میلیارد دلاری برای تهاتر كالا و خدمات فنی و مهندسی با گاز میان ایران و تركمنستان در یك دوره ١٠ ساله خبر داد و گفت: ٧٠ شركت فعال در این عرصه شناسایی شده اند و از طریق مناقصه پیشنهادهای خود را ارائه كرده اند.

وی ادامه داد: این بسته آنقدر ارزشمند بود كه توجه دولت را به خود جلب كرد و ایده ای شد تا در مدت ١٠ سال ایران ٣٠ میلیارد دلار گاز از تركمنستان خریداری كند و به همین میزان كالا و خدمات فنی و مهندسی تهاتر كند.

امانپور گفت: برخی از بازرگانان و تجار بخش خصوصی كه به تركمنستان صادرات دارند برای برگرداندن پول خود با مشكل مواجه شده اند زیرا ما وقتی گاز را از این كشور می خریم تنها می توانیم برای شركتهایی تامین مالی كنیم كه این شركت ها با دولت تركمنستان كار می كنند و اكنون با هماهنگی های انجام شده می توانیم منابع مالی شركتهای بخش خصوصی را پرداخت كنیم.

مشاور وزیر نفت گفت: رویكرد وزارت نفت توانمند سازی بخش خصوصی است و برنامه جامعی برای گسترش همكاریها با كشورهای منطقه را در دست اقدام داریم.

وی ادامه داد: تبدیل سطح مبادلات و همكاری های دوجانبه با تركمنستان به همكاری های سه و چند جانبه، ایجاد صنایع بزرگ در كشور تركمنستان با همكاری شركتهای ایرانی در راستای ایجاد توسعه پایدار میان دو كشور از دیگر برنامه های ایران برای افزایش همكاریهای اقتصادی میان ایران و تركمنستان است.

امانپور تصریح كرد: هم اكنون طرفهای تركمنستانی علاقمند هستند كه از محل طلب خود بابت فروش گاز به ایران در صنایع كشورمان سرمایه گذاری و از سود بدست آمده در این مشاركت استفاده كنند كه در این جهت نیز پروژه هایی به تركمنستان برای سرمایه گذاری معرفی شده است.

مشاور وزیر نفت افزود: تركمنستان علاقمند است محصولاتی همچون نفت، گاز و حاملهای انرژی را از مسیر ایران به دیگر كشورها ترانزیت كند كه البته پیشنهاد كردیم به جای ترانزیت بتوانیم با این كشور صادرات مشترك داشته باشیم زیرا این امر پوشش كاملی بر تمام نیازمندی ها و انتظارات میان دو كشور خواهد بود.

وی گفت: رویكرد وزارت نفت توانمندسازی بخش خصوصی است، نه تصدیگری در آن، ما با تهاتر كالا با گاز با كشور تركمنستان سعی كرده‌ایم برنامه‌ای جامع و قابل تعمیم برای توسعه همكاریها میان كلیه كشورهای منطقه ایجاد كنیم.

اقتصام(2)9123 **1558
۰ نفر