۲۹ خرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۳۲
کد خبر: 81652056
T T
۰ نفر

مذاكره ایران با ١٧٠ شركت خارجی برای صادرات گاز

۲۹ خرداد ۱۳۹۴، ۱۲:۳۲
کد خبر: 81652056
مذاكره ایران با ١٧٠ شركت خارجی برای صادرات گاز

تهران - ایرنا - مدیر عامل شركت ملی صادرات گاز از مذاكره با ١٧٠ شركت خارجی برای صادرات گاز در سال ٩٣ خبرداد و گفت: سال گذشته نخستین سالی بود كه تراز گاز در كشور مثبت شد.

به گزارش روز جمعه ایرنا از وزارت نفت، علیرضا كاملی با بیان این كه ایران با ٣٤ تریلیون متر مكعب گاز، دارنده بزرگترین ذخایر گازی دنیا است به افزایش تولید روزانه بیش از ١٢٠ میلیون مترمكعبی گاز در سال گذشته اشاره كرد .

وی گفت: با توجه به سیاست وزارت نفت، افزایش تولید گاز در كشور قرار است ظرف سه سال آینده تداوم یابد به نحوی كه در سال ٢٠١٩ تولید گاز به یك میلیارد مترمكعب در روز برسد؛ بدین ترتیب شرایطی فراهم می شود كه بخشی از این افزایش تولید برای صادرات در نظر گرفته شود.

كاملی با اشاره به این كه سیاست كلی و كلان صادرات گاز بدین صورت است كه با افزایش تولید گاز، تفكیك و تخصیص آن به بخش های مختلف از طریق معاونت برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروكربوری و با هماهنگی با وزیر نفت صورت می گیرد، تصریح كرد: سیاست صادرات گاز نیز از سوی وزیر نفت به شركت ملی صادرات گاز تكلیف می شود.

مدیرعامل شركت ملی صادرات گاز ایران با اشاره به این كه اولویت نخست برای صادرات گاز كشورهای منطقه هستند، اظهار داشت: هم اكنون با كشورهای تركمنستان، ارمنستان، آذربایجان، تركیه تعامل نزدیكی وجود دارد و بزودی عراق نیز به این كشورها اضافه می شود؛ ضمن این كه مذاكراتی با دیگر كشورهای منطقه خلیج فارس مثل امارات، كویت، بحرین و عمان صورت گرفته است و در حال بستر سازی برای صادرات گاز به این كشورها هستیم.

كاملی اظهار داشت: با توجه به روند فزاینده تولید گاز و همچنین طولانی بودن زمان مذاكرات قراردادهای گازی لازم است از هم اكنون این اقدام ها و مذاكرات انجام شود.

وی درباره صادرات گاز به اروپا با تاكید بر این كه اولویت نخست در صادرات گاز، كشورهای است كه از لحاظ جغرافیایی به ایران نزدیك هستند، تصریح كرد: ایران می تواند با ساخت حداكثر ٢٠٠ كیلومتر خط لوله، گاز را به كشورهای حاشیه خلیج فارس صادر كند و طبیعی است كه این كشورها به دلیل هزینه و زمان كمتر و منافع بیشتر، اولویت نخست صادرات گاز هستند.

وی با بیان این كه ورود به بازار گاز اروپا از طریق خط لوله در شرایط فعلی حداقل به چهار هزار كیلومتر خط لوله نیاز دارد كه كه نیازمند هزینه بالا و زمان بیشتری است، تصریح كرد: البته این بدان معنی نیست كه به بازار اروپا چشم نداشته باشیم بلكه نگاه ما به این بازار بلند مدت است و امیدواریم از طریق ال ان جی به بازارهای اروپا دسترسی یابیم.

كاملی همچنین به بحث تبدیل گاز به برق نیز اشاره كرد و با بیان این كه در این زمینه تاكنون چندین توافقنامه امضا شده است، اظهار امیدواری كرد كه با احداث این نیروگاه ها و تبدیل گاز به برق و تامین برق كشورهای همجوار ، ارزش افزوده ناشی از تبدیل گاز به برق نصیب كشور شود.

كاملی افزود: همچنین در این زمینه مذاكراتی با شركت های خارجی برای تبدیل گاز به برق انجام شده است.

اقتصام(1)**2022**1776
۰ نفر