دولت چین همزمان با فرارسیدن ماه مبارك رمضان، روزه گرفتن مسلمانان در منطقه شمال غرب چین را ممنوع اعلام كرد.
این ممنوعیت واكنش نهاد مذهبی «الازهر» مصر و «مجمع بین المللی فقه اسلامی» در عربستان سعودی را در پی داشت.
بر اساس این گزارش، هفته گذشته چند پایگاه اطلاع رسانی رسمی چین اعلام كرد كه دولت این كشور كارگران بخش خدمات شهری، دانش آموزان و معلمان منطقه مسلمان نشین «سین كیانگ» در شرق كشور را از روزه داری در ماه رمضان منع كرد.
در گزارش های منتشر شده همچنین به باز بودن رستوران ها و مشاغل مرتبط به تامین آذوقه عمومی شرق كشور در طول ماه مبارك رمضان تاكید شد و به صاحبان این مراكز اعلام شد در همه ساعات ایام ماه مبارك رمضان به كار مشغول شوند.
در پی اعلام این تصمیم، موسسه «الازهر» مصر نسبت به تصمیم دولت پكن در خصوص ممانعت از روزه داری مسلمانان «اویغور» در منطقه «سین كیانگ» در ماه رمضان انتقاد كرده است.
«الازهر» همچنین اعلام كرد كه رفتار در پیش گرفته شده برای مسلمانان چین، نوعی ایجاد محدودیت است و مسلمانان این كشور نیز می بایست بتوانند همانند سایر مسلمانان فرایض دینی خود را در این ماه به راحتی انجام دهند.
موسسه الازهر مصر از مراجع مهم اهل تسنن است و در شهر قاهره پایتخت مصر قرار دارد.
مجمع بین المللی فقه اسلامی در عربستان سعودی نیز بر اساس گزارش خبرگزاری آلمان، به تصمیم اخیر دولت چین اعتراض كرد و اتخاذ آن را ایجاد محدودیت بیشتر برای مسلمانان این كشور دانست.
این مجمع كه مقر آن در شهر جده واقع است، از دولت چین خواست ضمن احترام به عقاید مسلمانان، شرایط لازم برای اعمال آزادانه مراسم و مناسك دینی را فراهم آورد.
این نهاد مذهبی همچنین خواستار دخالت سازمانها و نهادهای بین المللی حقوق بشری در خصوص این موضوع شده است.
در منطقه وسیع و خودمختار سین كیانگ «اویغورها» بزرگترین اقلیت قومی چین زندگی می كنند.
منطقه خودمختار سین كیانگ با مركزیت ارومچی در منطقه شمال غرب چین واقع است و یك ششم از وسعت خاك كشور چین را در برگرفته است. چین می گوید كه برخی افراد در این منطقه خواستار تجزیه سین كیانگ از خاك چین هستند.
منطقه خودمختار سین كیانگ عمدتا یك منطقه مسلمان نشین است كه قومیت اصلی آن را اویغورها تشكیل می دهند كه زبان آنها شبیه زبان تركی است، آمارها حاكی است نزدیك به هشت میلیون و 300 هزار نفر اویغور در سین كیانگ سكونت دارند، خواست جدایی طلبان تركستان شرقی جدا كردن منطقه سین كیانگ در شمال غرب این كشور از خاك چین است.
دولت چین از سال گذشته میلادی عملیات وسیعی را علیه گروه استقلال طلب تركستان شرقی در این منطقه آغاز كرده و صدها تن نیز در این رابطه دستگیر شده اند.
دولت چین اعتقاد دارد گروه های جدایی طلب در سین كیانگ در پی تاسیس دولت مستقلی تحت عنوان تركستان شرقی هستند.
آساق*1597**1545
تهران - ایرنا - ممنوعیت دولت چین برای اعمال آزادانه مسلمانان در مناطقی از این كشور واكنش برخی نهادهای مذهبی در كشورهای مسلمان را در پی داشت.