به گزارش ایتارتاس، 'ولادیمیر پوتین' رییس جمهوری روسیه روز جمعه در آغاز این اجلاس گفت: امروز نتایج فعالیت و عملكرد سازمان همكاری شانگهای در سال های 2014 و 2015 و مهم ترین مسایل فرا روی سازمان را بررسی و ارزیابی می كنیم.
وی افزود: در اجلاس امروز در خصوص عرصه های همكاری اعضای سازمان همكاری شانگهای و مسایل مهم بین المللی و منطقه ای گفت وگو و تبادل نظر می كنیم.
مطابق برنامه اجلاس سران سازمان همكاری شانگهای، در ابتدا روسای جمهور كشورهای عضو سازمان با یكدیگر گفت وگو می كنند و سپس سران و هیات های كشورهای ناظر و شریك سازمان در اجلاس حضور می یابند.
دمیتری پسكوف سخنگوی رییس جمهوری روسیه در مورد اجلاس سازمان همكاری شانگهای به خبرنگاران گفت: سران كشورهای عضو در بخش نخست اجلاس به گفت وگو و تبادل نظر در مورد اعضای جدید سازمان خواهند پرداخت و نتیجه این گفت وگوها پس از برگزاری این نشست مشخص خواهد شد.
در همین حال به گفته یوری اوشاكوف، دستیار امور بین المللی رییس جمهوری روسیه، روند عضویت پاكستان و هند در سازمان شانگهای در اجلاس اوفا شروع خواهد شد.
اعضای اصلی سازمان همكاری شانگهای شامل چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیكستان و ازبكستان در اجلاس امروز هر كدام تا 10 دقیقه می توانند صحبت كنند كه این زمان برای اعضای ناظر یعنی شامل ایران، هند، افغانستان، مغولستان ، پاكستان و میهمانان افتخاری ، دبیر كل و مدیر اجرایی سازمان، تا 7 دقیقه خواهد بود.
تركیه ،سریلانكا، بلاروس به عنوان میهمانان ویژه در این اجلاس شركت دارند.
سازمان همكاری شانگهای ، بیست و پنجم خرداد 1380 هجری خورشیدی (15 ژوئن 2001) با عضویت چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیكستان و ازبكستان تاسیس شد.
جمهوری اسلامی ایران، هند، افغانستان، مغولستان و پاكستان در این سازمان عضو ناظر هستند.
اعضای سازمان همكاری شانگهای با داشتن مساحتی معادل 30 میلیون و 189 هزار كیلومتر مربع، سه پنجم از مساحت آسیا و با جمعیتی در حدود یك میلیارد و 500 میلیون نفر، حدود یك چهارم جمعیت كره زمین را در اختیار دارند.
اروپام*5*391**1586
مسكو - ایرنا - چهاردهمین اجلاس سران كشورهای سازمان همكاری شانگهای با حضور كشورهای عضو اصلی این سازمان در اوفا پایتخت جمهوری باشقیرستان روسیه آغاز شد.