دكتر خورشید اندرایی روز جمعه در دیدار دكتر علی اعظم خسروی رایزن علمی ایران در شبه قاره هند گفت: دانشگاه كشمیر آماده همه نوع همكاری با دانشگاههای ایران برای گسترش زبان فارسی است .
وی تصریح كرد: تبادل استاد و دانشجو و انجام كارهای علمی مشترك می تواند به عنوان نماد همكاری علمی دانشگاههای ایران و كشمیر مطرح شود.
خسروی رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در شبه قاره هند نیز در این دیدار با تشریح دستاوردهای علمی و فناوری ایران گفت: با توجه به رابطه بسیار خوب دو كشور ایران و هند، همكاریهای علمی و فرهنگی دو طرف، اثرات ارزشمندی به دنبال دارد.
وی افزود: در این میان، همكاری دانشگاههای ایران و هند در حوزه علوم و فناوری با توجه به جایگاه دو كشور دراین حوزه از اهمیت زیادی برخوردار است .
خسروی از ایجاد كرسی زبان فارسی در دانشگاه دولتی كشمیر هند نیز استقبال كرد.
دره جامو و كشمیر را به علت شباهت آب و هوا و محیط آن با ایران، «ایران كوچك» نامیدهاند. در بسیاری از بناها و باغات و قالی كشمیر نیز تأثیر هنر ایران مشهود است.
ورود زبان و ادبیات فارسی به دره پهناور جامو و كشمیر همزمان با گسترش دین اسلام در آن نواحی در ربع اول قرن هشتم هجری آغاز شد و صوفیان بزرگ ایرانی نظیر سید شرف الدین بلبل شاه تركستانی و میرسید علی همدانی و بسیاری از همراهان آنان در ترویج اسلام و و زبان فارسی در این منطقه نقش موثری داشتند.
آساق*1600 * 1551
دهلی نو - ایرنا - رییس دانشگاه دولتی كشمیر هند با اشاره به علاقه مردم این منطقه به زبان فارسی، خواستار ایجاد كرسی آن در این دانشگاه شد.