به گزارش ايرنا، محمد اسلامي روز دوشنبه در همايش « تبيين سياستهاي كلي جمعيت مبتني بر سلامت مادر و كودك » در دانشگاه علوم پزشكي اصفهان افزود: منابع مختلفي درباره سقط جنين در كشور گزارش مي دهند اما بايد در ميان اين آمار بدنبال تغيير الگوي سقط باشيم.
وي با بيان اينكه در سال 91 حدود 227 هزار سقط عمدي در كشور گزارش شده است اظهار كرد: از اين تعداد 120 هزار سقط غير پزشكي، 100 هزار سقط بدلايل پزشكي و هفت هزار سقط با مجوز پزشكي قانوني بوده است.
اين كارشناس با بيان اينكه در اين آمار، تعداد سقط هاي غير پزشكي بيشتر از پزشكي بوده است تاكيد كرد: ما بايد اين الگو را تغيير دهيم و به سمتي برويم كه اگر سقطي نيز اتفاق مي افتد بدليل پزشكي باشد.
وي بيشترين بهانه گروهي كه بدلايل غير پزشكي، سقط جنين كرده اند را نخواستن فرزند عنوان و اضافه كرد: از ميان اين افراد، 20 تا 36 درصد بدليل مسائل اقتصادي و پنج درصد بدليل تداخل با تحصيلات اقدام به سقط كرده اند.
اسلامي دسته ديگري از سقط ها را ناخواسته ( غير القايي ) خواند و تصريح كرد: در اين حالت ، جنين بطور غير ارادي و بويژه در ماههاي نخست بارداري سقط مي شود كه بايد بدنبال كاهش آن باشيم.
معاون دفتر سلامت جمعيت وزارت بهداشت، سقط را يكي از مشكلات جامعه دانست و افزود: سقط پيامدهاي زيادي براي زنان از جمله افسردگي، اندوه، گوشه گيري، عذاب وجدان، عفونت و ناباروري بهمراه دارد.
وي مهمترين مانع سقط در كشورمان را اعتقادات مذهبي دانست و از همه دستگاههاي فرهنگي خواست تا براي به صفر رساندن سقط جنين در كشور كمك كنند.
اسلامي همچنين با اشاره به سياستهاي جديد جمعيتي كه از سال گذشته در دستور كار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي قرار گرفته است گفت: بر اساس اين سياستها، نرخ باروري كلي يعني تعداد فرزنداني كه هر مادر به دنيا مي آورد بايد به 2.1 برسد يعني هر 10 زن در سنين باروري بايد 21 فرزند داشته باشند.
اين كارشناس با بيان اينكه اين نرخ هم اكنون 1.8 در كشور است يعني هر 10 زن 18 فرزند دارند تاكيد كرد: اين نرخ در استان اصفهان 1.55 و كمتر از متوسط كشوري است.
به گفته وي بيشترين نرخ باروري كلي در استان اصفهان مربوط به شهرستان خور و بيابانك با 2.49 و پايين ترين مربوط به گلپايگان با 1.35 است.
*** خواست مردم همسو با سياستهاي جديد جمعيتي است
معاون فني دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت در اين همايش به تحقيق جديدي كه بين دختران و پسران در آستانه ازدواج انجام شده است اشاره و اظهار كرد: متوسط تعداد فرزنداني كه اين جوانان براي زندگي مشترك خود در نظر گرفته اند 2.3 فرزند است كه اين عدد جاي خوشحالي دارد.
وي اين خواسته جوانان را همسو با سياستهاي جديد جمعيتي كشور و رسيدن به نرخ باروري كلي 2.1 عنوان و اضافه كرد: بايد موانع و مشكلات رسيدن به اين رقم را بررسي و آنها را رفع كنيم.
اسلامي با بيان اينكه جمعيت ايران در يكصد سال گذشته تا كنون هشت و نيم برابر شده و به 78 ميليون نفر رسيده است گفت: اگر نرخ باروري كلي به 2.1 نرسد، رشد جمعيت كشورمان در سال 1425 هجري شمسي به صفر مي رسد و پس از آن منفي مي شود.
وي با اشاره به افزايش يك ميليون نفري در هر سال به جمعيت كشورمان افزود: ما در سالهاي 92 و 93 با افزايش نرخ تولد مواجه بوديم و اميد است كه اين روند ادامه يابد.
اين كارشناس يكي ديگر از روشهاي وزارت بهداشت براي سياستهاي جديد جمعيتي كشور را بارداري هاي ارادي و برنامه ريزي شده خواند و به اين نكته تاكيد كرد كه بايد به خانواده ها در برآورده كردن تمايلات باروري كمك كنيم.
وي با اشاره به خطرپذيري بالاي بارداري در سنين بالا براي زنان توضيح داد: سهم عوامل خطر در مرگ مادر ناشي از بارداري و زنان براي باروري بالاي 35 سال 27 درصد و براي ناخواسته بودن بارداري 21 درصد است.
اسلامي همچنين 73 درصد مرگ و مير مادران باردار را ناشي از مبتلا بودن به بيماريهاي زمينه اي از آغاز بارداري اعلام و اضافه كرد: لازم است برنامه هاي مراقبتي از مادران باردار توسط مراكز بهداشت در اين زمينه تقويت شود.
معاون دفتر سلامت جمعيت وزارت بهداشت همچنين تاكيد كرد: يك دستگاه اجرايي نمي تواند به تنهايي سياستهاي جمعيتي را اعمال كند بلكه هر دستگاه بايد وظيفه خود را در اين زمينه بشناسد و آن را بدور از موازي كاري انجام دهد.
همايش « تبيين سياستهاي كلي جمعيت مبتني بر سلامت مادر و كودك » براي ارتقاي نرخ باروري كلي به مدت يك روز در دانشگاه علوم پزشكي اصفهان برگزار شد.
ت/3011/ 6022
اصفهان- ايرنا- معاون فني دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي گفت: سالانه بين 150 هزار تا 350 هزار سقط عمدي ( القايي) در كشور اتفاق مي افتد.