توافق هسته ای زمینه ساز خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای است

تهران-ایرنا سید حسین موسویان دیپلمات پیشین كشورمان در جمع مردم ایالت نیویورك توافق هسته ای ایران و 1+5 را جامع ترین متن تاریخ هسته ای جهان برای اطمینان از عدم اشاعه سلاح هسته ای دانست.

به گزارش ایرنا، سید حسین موسویان روز گذشته در اجتماع 5000 نفری مردم ایالت نیویورك با اشاره به اتهامات تروریستی علیه ایران گفت: تلخ ترین حادثه تروریستی برای شما آمریكایی ها، حادثه حمله به برج های دوقلو در نیویورك در 11 سپتامبر 2001 بود. آیا یك ایرانی در جمع جنایتكاران عاملین این حادثه بود؟ یا اینكه تمام عاملین، شهروند كشورهای متحد آمریكا در منطقه همچون عربستان بودند.
وی با بیان اینكه امروز اجماع جهانی وجود دارد كه تهدید اول امنیت جهانی تروریسم تكفیری است، گفت: گروه های تروریستی داعش و القاعده و بوكوحرام و جبهه النصره اعضای خود را از شهروندان كشورهای متحد آمریكا در خاورمیانه و آفریقا، اروپا ، آمریكا و چین به استخدام در آورده اند اما ایرانی ها نه تنها به این گروه ها نپیوسته اند بلكه در خط مقدم مبارزه عملی با این گروه های تروریستی قرار دارند.
موسویان در ادامه ضمن تشریح توافق هسته ای گفت : جامعه جهانی یكپارچه و تمام قد از این توافق دفاع می كنند و صرفا نتانیاهو و برخی از اعضای كنگره آمریكا در مقابل این توافق ایستاده اند؛ ضمن اینكه برخی از كشورهای عربی متخاصم ایران هم پشت پرده كارشكنی می كنند.
وی افزود: مردم آمریكا بدانند كه آقای اوباما در مورد بحران هسته ای ایران سه انتخاب بیشتر نداشت؛ توافق مسالمت آمیز از طریق دیپلماسی،تحریم و فشار و سومین راه هم، حمله نظامی به ایران بود.
موسویان با اشاره به اینكه جهان از سناریوی حمله نظامی حمایت نمی كرد،افزود: آمریكا هم دو جنگ در عراق و افغانستان را تجربه كرده بود و با هزاران میلیارد دلار خسارت به ملت آمریكا و با از دست دادن جان بیش از6-7 هزارآمریكایی مجبور به ترك جنگ شد؛ ضمن اینكه بی ثباتی و تروریسم را هم در منطقه توسعه دا،د لذا حمله نظامی به ایران مغایر منافع ملی آمریكا بود.
معاون پیشین سیاست خارجی شورایعالی امنیت ملی یادآور شد: اوباما بخوبی می دانست كه عواقب حمله نظامی به ایران 10 برابر عواقب حمله به عراق و افغانستان خواهد بود زیرا ایران كشوری بزرگ و قدرتمند با تاریخ و تمدنی عظیم است، بدین خاطر اوباما مایل به استفاده از این گزینه نبود.
وی در ادامه با اشاره به اینكه رییس جمهور آمریكا گزینه تحریم وفشار حداكثری را تجربه كرد، گفت: اوباما سخت ترین تحریم های تاریخ در سطح دوجانبه و چند جانبه و بین المللی را علیه ایران اعمال كرد به امید تعطیل كردن برنامه هسته ای ایران اما ایرانی ها در مقابل این گزینه، برنامه هسته ای خود را توسعه دادند تا به آمریكا بفهمانند كه ایران تسلیم زور و فشار نخوهد شد.
موسویان ادامه داد: قبل از تحریم، ایران چند صد سانتریفیوژ داشت و بعد از تحریم 22000، قبل از تحریم ایران زیر سطح 5% غنی سازی می كرد و بعد از تحریم سطح غنی سازی را به 20% افزایش داد تا اینكه در سال 2012 ناگهان آمریكا چشمانش را باز كرد و دید كه ایران تا نقطه گریز، سه ماه بیشتر فاصله ندارد. اینجا بود كه آمریكا متوجه شد كه گزینه تحریم نتیجه معكوس داشته است و لذا دیپلماسی را انتخاب كرد.
معاون پیشین سیاست خارجی شورایعالی امنیت ملی در پاسخ به ادعای برخی از اعضای كنگره آمریكا مبنی بر اینكه توافق موجب مسابقه تسلیحات اتمی در خاورمیانه خواهد شد ، گفت: متنی كه بین ایران و قدرت های جهانی توافق شده ، جامعترین متن تاریخ هسته ای جهان برای اطمینان از عدم اشاعه سلاح هسته ای است.
این دیپلمات پیشین كشورمان گفت: اگر كشورهای منطقه این الگو را بپذیرند ، قطعا آرزوی 40-50 ساله گذشته برای خاورمیانه ای عاری از سلاح هسته ای تحقق خواهد یافت. ایران بیش از 40 سال پیش ابتكار خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای را مطرح كرده كه بخاطر سماجت اسراییل بر تملك سلاح هسته ای، به نتیجه نرسیده است.
وی در ادامه گفت: اگر قدرت های جهانی هم در مخالفت با سلاح هسته ای صداقت داشته باشند، باید رفتار دوگانه خود را كنار گذاشته وهمین الگوی توافقنامه هسته ای با ایران را اجرا كنند تا آرزوی میلیاردها انسان در مورد 'جهان عاری از سلاح هسته ای' تحقق یابد.
موسویان همچنین با اشاره به روابط 170 ساله ایران و آمریكا گفت: دو كشور حدود 100 سال (از 1850 تا 1950) روابطی شیرین و دوستانه و استراتژیك و حدود 60 سال روابطی تلخ و خصمانه داشته اند. ایران و آمریكا در شرایط فعلی دارای تضادها و منافع مشترك مهم هستند اما قادرند كه روابط را بهبود بخشند.
به گفته موسویان بعد از 35 سال خصومت متقابل، دو كشور مذاكرات مستقیم در مورد یكی از مهمترین اختلافات یعنی موضوع هسته ای را آغاز كردند و با دوسال مذاكره به راه حلی منصفانه و مرضی الطرفین رسیدند و این خود نشانه مهمی است كه دو كشور ظرفیت و توانایی حل سایر اختلافات از طریق مذاكره را دارند.
سیام(1)**2021**1449
۰ نفر