۹ شهریور ۱۳۹۴، ۱۲:۲۷
کد خبر: 81741947
T T
۰ نفر

ایران بزرگترین قربانی تروریسم

۹ شهریور ۱۳۹۴، ۱۲:۲۷
کد خبر: 81741947
ایران بزرگترین قربانی تروریسم

كرمانشاه - ایرنا - ساعت 15 روز هشتم شهریور 1360، جلسه شورای امنیت ملی ایران؛ محمدعلی رجایی رییس جمهوری، محمد جواد باهنر نخست وزیر و مسعود كشمیری جانشین دبیر شورای امنیت بالای میز جلسه نشسته اند.

سرهنگ هوشنگ وحید دستجردی رییس شهربانی، سرورالدینی معاون وزیر كشور، كلاهدوز قائم مقام سپاه و عبدالحسین دفتریان مدیر مالی نخست وزیری یك طرف میز بودند.
در طرف دیگر میز تیمسار شرفخواه معاون نیروی زمینی، سرهنگ وحیدی معاون هماهنگی ستاد مشترك، سرهنگ وصالی فرمانده عملیات نیروی زمینی و سرهنگ صفاپور فرمانده عملیات ستاد مشترك قرار دارند.
كشمیری ضبط صوت بزرگی را كه مخصوص ضبط جلسات است، درست نزدیك رییس جمهوری و نخست وزیر قرار می دهد و بعد از اینكه مانند همیشه برای حاضران چای می آورد، به سرعت از جلسه خارج می شود.
او پیش از خروج كیف بزرگی را كه همیشه همراه داشته، با پا به نزدیكی صندلی رئیس جمهور هدایت می كند.
كشمیری كه پس از چندین سال پنهان كاری و با حمایت سازمان مجاهدین خلق (منافقین) و برخی دیگر از افراد به دفتر نخست وزیر راه یافته است، به همراه تیم محافظش به سرعت در هیاهوی پایتخت گم می شود.
همزمان صدای انفجار شدیدی ساختمان نخست وزیری و منطقه را می لرزاند؛ مطابق نظر كارشناسان بمب از نوع خاص 'تخریبی – آتش زا' بوده كه از حدود 2 پوند تی- ان- تی و مقداری منیزیم تشكیل و در یك كیف دستی جاسازی شده است.
پیامدهای این انفجار تروریستی بسیار هولناك است؛ مردم و مقامات بلند پایه جمهوری اسلامی ایران هنوز در شوك انفجار 2 ماه پیش و ترور رییس قوه قصاییه به همراه 72 وزیر، معاون وزیر و نماینده مجلس هستند.
آیت الله سیدمحمد حسینی بهشتی، چهار وزیر و 27 نماینده مجلس از قربانیان انفجار هفت تیر بودند، 41 نفر باقیمانده هم از شخصیتهای ارشد و شناخته شده كشور.
همگان در فاصله این عملیات تروریستی تا 8 شهریور نیز شاهد قربانی شدن ده ها نفر از بزرگان سیاسی و دینی كشور بودند اما ترور رییس جمهوری و نخست وزیر كه پس از فرار رییس جمهور سابق (ابوالحسن بنی صدر) حسابی در دل مردم جا باز كرده بودند، باوركردنی نبود؛ آن هم در یك عملیات وحشیانه.
شدت انفجار به اندازه ای بود كه تعیین هویت پیكر سوخته شهیدان رجایی و باهنر امكانپذیر نبود تا اینكه همسرانشان از روی روكش دندان ، آنان را شناسایی كرده بودند.
علاوه بر رجایی و باهنر، دفتریان و وحید دستجردی، رئیس شهربانی و مدیر مالی نخست وزیری هم در این عملیات تروریستی به شهادت رسیدند.
بقیه اعضای جلسه جان سالم به در بردند اما اكثرا دچار سوختگی شدند.
این روز تلخ در تاریخ و قلب مردم ایران برای همیشه به یادگار ماند و در تقویم جمهوری اسلامی 'روز مبارزه با تروریسم' نامگذاری شد.
اینكه كشمیری چگونه به دفتر نخست وزیری راه پیدا كرد و چه شخصیتهای حامی او بودند و چه سرنوشتی پیدا كرد، موضوعی جداگانه است اما با تداوم ترورها این واقعیت روشن شد كه سایه شوم تروریسم قصد دور شدن از انقلاب نوپای ایران را ندارد.
بنابر گزارش خبرگزاری فرانسه، سازمان مجاهدین خلق بعد از انفجار 8 شهریور، در اطلاعیه ای كه از انگلستان صادر كرد، مسوولیت این عملیات تروریستی را پذیرفت.
سازمان مجاهدین كه بعدا به 'منافقین' مشهور شد از مخالفان رژیم پهلوی بود به همین دلیل پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران ادعای سهم خواهی كرد.
سران این سازمان رابطه تنگاتنگی با ابوالحسن بنی صدر داشتند اما پس از عزل وی از ریاست جمهوری، دست خود را از قدرت سیاسی خالی دیدند و تصمیم گرفتند، مخالفت با جمهوری اسلامی را وارد فاز نظامی كنند.
* آغاز ترورها با ترور حضرت آیت الله خامنه ای
آنان با ترور آیت الله سیدعلی خامنه ای، رییس جمهوری وقت ایران شروع كردند.
فردای آن ترور، آیت الله بهشتی و 72 مقام ارشد ایران را هدف گرفتند تا اینكه در روز 8 شهریور نوبت به رییس جمهوری و نخست وزیر رسید.
سازمان منافقین همچنین مسئولیت ترور نمایندگان ولی فقیه در شهرهای تبریز، كرمان، شیراز، یزد و باختران و نیز یك استاندار، سرپرست زندان اوین، تنی چند از قضات دادگاه های انقلاب، تعداد زیادی از نمایندگان مجلس، مقامات پایین رتبه دولتی و اعضای سازمان های انقلابی را هم رسما پذیرفت.
*دست دوستی به صدام
این گروه حتی از این هم فراتر رفت و آشكارا دست دوستی به 'صدام حسین' داد و رسما بخشی از عملیات های نظامی عراق علیه ایران در جنگ هشت ساله را به عهده گرفت.
تشكیل یك ارتش زیر نظر ارتش رژیم بعث عراق با عنوان 'ارتش آزادی بخش' از جمله كمك های منافقین به صدام بود.
آنان در طول حمله صدام به ایران، بیش از یكصد عملیات نظامی علیه جمهوری اسلامی انجام دادند.
ترور شخصیت هایی همچون امیر سپهبد علی صیاد شیرازی، فرمانده نیروی زمینی ارتش در دهه هفتاد و كمك اطلاعاتی و عملیاتی به سرویس های اطلاعاتی اسرائیل و آمریكا در ترور دانشمندان هسته ای جمهوری اسلامی از دیگر اتهامات این گروه تروریستی به شمار می رود.
برخی از رسانه های مطرح آمریكا از جمله ان بی سی، نیویورك تایمز و نشریه نیویوركر در گزارش هایی در سال 2012 میلادی گفته اند كه دولت اسرائیل با همكاری سازمان مجاهدین خلق در ترور دانشمندان هسته ای در ایران دست داشته است.
*هدیه آمریكا به منافقین
مقر این سازمان تا زمان روی كار آمدن دولت نوری مالكی در عراق، در 'اردوگاه اشراف' بود كه از صدام حسین هدیه گرفته بودند اما دولت عراق كه سازمان منافقین را متهم به همكاری با صدام در سركوب و قتل عام كردها و شیعیان این كشور می داند، آنان را از اردوگاه اشرف اخراج كرد و بسیاری را هم از كشور راند.
سران این گروه از مقامات آمریكایی می خواهند كه با توجه به توافقنامه دوطرف، در حفظ امنیت و اسكان مناسب سازمان منافقین دست بكار شود.
این سازمان در سال 1391 از لیست سیاه آمریكا خارج شد و واشنگتن مجوز تاسیس دفتر و فعالیت در نیویورك را هم به آنان داده است.
سازمان منافقین از طریق لابی ها و آكسیون های برنامه ریزی شده و صرف هزینه های هنگفت، سعی در جلب شخصیت های پرنفوذ سیاسی برای خروج نام این گروه از فهرست گروه های تروریستی در ایالات متحده آمریكا كرد و موفق هم شد.
شورای وزیران اتحادیه اروپا هم روز 7 بهمن 1387 نام سازمان مجاهدین خلق را از لیست تروریستی این اتحادیه خارج كرده است.
سازمان منافقین گرچه بزرگترین گروه تروریستی فعال علیه جمهوری اسلامی ایران بوده است اما تنها گروه نیست.
در 35 سال گذشته ایران زخم های زیادی از گروه های تروریستی دیگری همچون حزب توده، گروهك دمكرات، گروه جندالله(معروف به ریگی)، گروهك پژاك، كومله، تندر، تروریست های سازماندهی نشده در استان خوزستان و... خورده است.
به عنوان نمونه، چند برابر افرادی كه گروهك پژاك در استان های غربی ایران(كردستان، آذربایجان غربی و كرمانشاه) ترور كرده، قربانی عملیات های تروریستی گروهك جندالله در شرق كشور در استان های سیستان و بلوچستان و كرمان شده اند.
*عبور ترورها از مرز 17 هزار نفر
البته تلاش شبانه روزی سازمان های اطلاعاتی ایران اجازه عملی شدن بسیاری از برنامه های ترور را نداده و تاكنون صدها تروریست را در دام انداخته است اما حمایت های گسترده تجهیزاتی، اطلاعاتی و مالی از این تروریست ها آنقدر زیاد بوده است كه هنوز هم عضویت در آن ها برای افراطیون جذابیت دارد.
عبدالمالك ریگی موسس گروهك جندالله پس از آنكه در دام نیروهای اطلاعاتی ایران افتاد، اعتراف كرد دولت آمریكا حامی اصلی او و گروهش بوده و كمك های زیادی به آنان كرده است.
نتیجه این همه ترور در سه دهه اخیر، بیش از 17 هزار و 180 نفر شامل مقامات ارشد، میانی و مردم عادی ایران بوده كه رقمی تكان دهنده است.
این جدای از شهدایی است كه در جریان انقلاب مردم ایران، به دست رژیم پهلوی شهید شدند و یا شهدایی كه در جریان حمله صدام حسین به ایران، در راه دفاع از وطن خود جان دادند.
عبدالله الماسی خبرنگار ایرنا مركز كرمانشاه
7444/8066