۹ شهریور ۱۳۹۴، ۱۴:۱۱
کد خبر: 81742174
T T
۰ نفر
سرمایه گذاری 60 میلیارد دلاری ایران در پارس جنوبی

تهران - ایرنا - مدیرعامل شركت نفت و گاز پارس گفت: پارس جنوبی از ابتدای فعالیت خود شاهد بیش از ٦٠ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری بوده كه تحقق این رقم در تاریخ صنعت نفت ایران و حتی در بسیاری از كشورهای صاحب ذخایر بزرگ نفت و گاز بی سابقه بوده است.

به گزارش ایرنا، علی اكبر شعبانپور اظهار داشت: دستیابی به تولید جدید ١٠٠ میلیون مترمكعبی گاز از زمان آغاز به كار دولت جدید تا پایان سال ١٣٩٣ نه تنها ركوردی بی‌نظیر در حوزه تولید و بهره‌برداری از مگاپروژه‌های گازی از خود به جا گذاشت بلكه به سالهای بحرانی تامین تقاضای زمستانی گاز كشور پایان داد.
وی با اشاره به بهره‌برداری از فاز ١٢ و افتتاح آن از سوی رئیس‌جمهوری، به ثمر نشستن تولید نهایی از فازهای ١٥ تا ١٨ پارس جنوبی، تصریح كرد: اینك دولت برای دستیابی سریع ‌تر به تولید ٨٠٠ میلیون مترمكعبی هدفگذاری شده از میدان گازی پارس جنوبی، امیدوارتر خواهد بود.
مدیرعامل شركت نفت وگاز پارس ادامه داد: این را باید به مثابه‌ دستاورد شكوهمندی دانست كه پایه محكمی برای ورود ایران به صحنه تجارت جهانی گاز و طبعا نقش آفرینی فراتر در بازارهای منطقه‌ای و جهانی گاز ایجاد می‌كند.
شعبانپور تصریح كرد: پروژه‌های پارس جنوبی بنا به ویژگی های آنها، نیازمند انبوهی از تخصصها هستند و ساختار ویژه آنها ایجاب می‌كند تا مجموعه‌ای از عملیات فنی و تخصصی در زمینه‌های مطالعات مهندسی، تامین مالی در مقیاس كلان، تبیین مدل همكاری با انبوهی از شركتهای سازنده و پیمانكار داخلی و خارجی، شناسایی حرفه‌ای مبادی تولید، ثبت سفارش و تامین كالا و تجهیزات، مدیریت یكپارچه پروژه در حوزه‌های خشكی و دریا و نظارت بر روند‌ اجرا و نظایر آن عملی شود كه در این باره الزامات راهبری توسعه این میدان مشترك، تجاربی ماندگار برای صنعت نفت به جا گذاشت.
به گزارش شركت ملی نفت ایران، وی گفت: در این میان با نصب و راه‌اندازی٧ سكوی دریایی (شامل ٥ سكوی یك میلیارد فوت‌مكعبی و دو سكوی ٥٠٠ میلیون فوت‌مكعبی) و آماده‌سازی ١٢ ردیف پالایشگاهی در فازهای ١٢، ١٥، ١٦، ١٧ و ١٨ این میدان مشترك، عملا هدفگذاری دستیابی به ظرفیت تولید ١٥٠ میلیون مترمكعبی گاز فراهم آمد.
بزرگترین میدان گازی جهان است كه در خلیج فارس و در آبهای سرزمینی ایران و قطر واقع شده ‌است. این میدان گازی بین ایران و قطر مشترك بوده و در كشور قطر، میدان گازی گنبد شمالی نام دارد. ایران و قطر از ابتدای برداشت از این میدان مشترك همواره در رقابت برای برتری در بهره‌برداری از منابع هیدروكربنی این میدان بوده اند.
اقتصام(2)2022**1558
۰ نفر