به گزارش ایرنا، «علی اكبر صالحی»روز دوشنبه درباره آخرین گزارش «یوكیا آمانو» مدیركل آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره ایران افزود: بر اساس تفاهمنامه ای كه با آمانو در وین امضا كردم پیش می رویم.
وی افزود:آمانو نیز در گزارش خود اعلام كرد ایران در چارچوب همان توافق كه پیوست آن محرمانه است عمل می كند و امیدواریم تا پانزدهم دسامبر (بیست و چهارم آذرماه) بحث مربوط به فعالیت های گذشته و حال ایران بسته شود.
صالحی در پاسخ به خبرنگار ایرنا در مورد روند بررسی برجام در مجلس اسلامی گفت: معتقدیم برجام بی عیب و نقص نیست و ممكن است در آن مواردی باشد كه بهتر بود نمی بود ولی باید بپذیریم در مذاكره بودیم و نمی توانستیم آنچه صد درصد مطلوب ما بود به دست آوریم.
وی با تاكید بر آنكه خطوط قرمز در مذاكرات رعایت شده است، گفت: فعالیت های هسته ای ما متوقف یا كند نشده است و به ملت بزرگوار اطمینان می دهیم فعالیت های هسته ای به پیش خواهد رفت.
وی ادامه داد: در برنامه جامع اقدام مشترك محدودیت هایی ملاحظه می كنیم كه از سوی 2 طرف ایجاد شده است تا به زعم آنها از انحراف ایران سوی فعالیت های غیر صلح آمیز هسته ای جلوگیری شود.
معاون رییس جمهوری تاكید كرد «درباره بررسی پرونده در مجلس، كار به نمایندگان بر می گردد كه چه تصمیمی می گیرند و بنده اگر نظری بدهم شخصی است».
صالحی ادامه داد: گمان می كنم برنامه اقدام مشترك باید در مجلس به بحث گذاشته و نقاط قوت و ضعف آن بررسی شود و نمایندگان از مذاكره كنندگان بخواهند حتی المقدور ابهام ها را برطرف كنند و تا این مقدار، كار مجلس بسیار سودمند خواهد بود.
وی افزود: به طرف های مقابل در مذاكرات تاكید كرده ایم هیچ گاه قصد ورود به فعالیت های غیرصلح آمیز را نداشته و نخواهیم داشت و حتی به آنها اعلام كرده ایم هر مانعی می خواهید سر راه هایی بگذارید كه به باور شما منجر به تولید سلاح می شود.
رییس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: یكی از محدودیت ها آن بوده است كه برای مدتی دنبال تولید فلز پلوتونیوم نباشیم. همه حقوقی كه بر پایه معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای (ان. پی. تی) و اساسنامه آژانس بین المللی انرژی اتمی برای خود مسجل می دانیم پذیرفتیم و برای احقاق این حق حتی محدودیت برای خود گذاشتیم. بنابراین با وجودی كه تولید فلز پلوتونیوم حق ما است اگر برای 10 تا 15 سال آینده دیگر این فلز را تولید نكنیم اتفاقی نمی افتد چرا كه برای 10 تا 15 سال دیگر پلوتونیومی نداریم كه بخواهیم به فلز تبدیل كنیم.
وی ادامه داد: ما باید سوخت نیروگاه بوشهر را طبق قرارداد با روس ها به روسیه برگردانیم و راكتور دیگری نداریم كه پلوتونیوم آن را استحصال و به فلز تبدیل كنیم. بنابراین محدودیت ها این گونه است كه اساس فعالیت هسته ای ما را با كندی روبرو نمی كند و محدودیت ها برای مدتی است كه اعتمادسازی طرف ها صورت گیرد.
صالحی یادآور شد: طرف های ما تعداد سانتریفیوژ، سطح غنی سازی و میزان ذخائر اورانیوم را طوری محدود كرده اند تا عنوان كنند امكان گریز هسته ای ایران بیش از یك سال شده است. از منظر آنها اگر كشور ما بخواهد به سوی فعالیت های دیگر منحرف شود بیش از یك سال طول می كشد. بنابراین محدودیت ها ظاهر محدودیت دارد و اساس فناوری هسته ای ما را دچار وقفه یا ركود نمی كند.
وی افزود: درصددیم برنامه 15 ساله سازمان انرژی اتمی را هر چه زودتر تدوین و به آژانس بین المللی انرژی اتمی ارایه كنیم. این برنامه محرمانه خواهد بود و آژانس حق ندارد آن را اعلام عمومی كند.
معاون رییس جمهوری افزود: هر كشوری كه پروتكل الحاقی را اجرا می كند برنامه های خود را در چارچوب زمان بندی 10 ساله به آژانس می دهد و ما می خواهیم سه برنامه پنج ساله بدهیم و آن را ظرف ماه های آینده به آژانس اعلام خواهیم كرد.
وی گفت: نیروگاه تازه در دست ساخت برای راكتور اراك بسیار پیشرفته خواهد شد و در سفر اخیر به چین با دانشمندان و مراكز هسته ای این كشور رایزنی كردیم و به تفاهم های خوبی رسیدیم كه بازنگری راكتور اراك را چگونه انجام و مسوولیت ایران و چین و تامین هزینه ها چگونه باشد.
وی با اشاره به اینكه برای بررسی برجام در آمریكا یك غوغای سیاسی برپا شده است، افزود: در این چالش سیاسی كه آخرین پرده چالش ما با آمریكا بوده است جمهوری اسلامی در چارچوب تدوین شده با تكیه بر عزت، مصلحت و حكمت رهبری توانست دست برتر را داشته باشد.
صالحی ادامه داد: در این چالش سیاسی، جمهوری اسلامی رقیب را در گوشه ای قرار داد و این در حالی است دولتمردان آمریكا اعلام كرده اند اگر برنامه اقدام مشترك از سوی كنگره رد شود و رییس جمهوری نتواند كاری كند اعتبار بین المللی آمریكا خدشه پذیر می شود و دلار نمی تواند جایگاه خود را حفظ كند و پارادایم سیاست خارجی و داخلی آمریكا تغییر خواهد یافت.
وی تاكید كرد «به بركت وجود رهبر معظم انقلاب و اصل ولایت فقیه با وجود چندصدایی، كشور اداره شده و تكلیف ما روشن است و با وجود اختلافات و مذاكراتی كه بین خود داریم در راه آنچه در جهت منافع ملی و حاكمیت ملی باشد قدم خواهیم گذاشت».
جاده دسترسی به آزادراه قم- تهران، سر در مجتمع غنی سازی شهید علی محمدی در سایت هسته ای فردو و همچنین ساختمان ورودی نوساز این مجتمع روز دوشنبه با حضور رییس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران و استاندار قم به بهره برداری رسید.
در سال 93 ساخت راه اصلی سایت شهید علی محمدی و رمپ های دسترسی به آزادراه قم- تهران به طول 14 كیلومتر و عرض 11 متر، شامل 34 دستگاه آب رو با 60 هزار میلیون ریال بودجه آغاز شد و امسال 20 هزار میلیون ریال برای تكمیل و ایمن سازی (نصب گارد ریل، هندریل، خط كشی و تابلو و آرام سازی) اختصاص یافت. ك/3
7408/ 6133/1961
رییس سازمان انرژی اتمی: گزارش آژانس با گزارش های پیشین تفاوتی ندارد
۹ شهریور ۱۳۹۴، ۱۷:۰۰
کد خبر:
81742457
قم- ایرنا- رییس سازمان انرژی اتمی در حاشیه افتتاح جاده دسترسی و سر در ورودی مجتمع غنی سازی شهید علی محمدی سایت هسته ای فردو درباره آخرین گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: اگر این گزارش را با گزارش های پیشین مقایسه كنید تفاوتی نكرده است.