۱۱ شهریور ۱۳۹۴، ۱۶:۱۹
کد خبر: 81745460
T T
۰ نفر
گشایش كنفرانس بین المللی مبارزه با فساد مالی با حضور نماینده ایران

كوالالامپور – ایرنا – شانزدهمین كنفرانس بین المللی مبارزه با فساد مالی عصر چهارشنبه در حالی در مالزی با حضور نماینده ایران گشایش یافت كه تیر تركش این كنفرانس 'نجیب تون رزاق' نخست وزیر مالزی را به اتهام انتقال صدها میلیون دلار به حساب شخصی اش نشانه گرفت.

به گزارش ایرنا، بیش از یكهزار نفر از 132 كشور جهان از جمله 'ناصر سراج' رئیس سازمان بازرسی كل كشور و 'مجید صفار' كاردار موقت سفارت جمهوری اسلامی ایران در مالزی میهمان این كنفرانس بودند كه 'خوزه یوگاز' رئیس سازمان غیردولتی شفافیت بین الملل باب سخن در انتقاد از نجیب را گشود.
سخنان رئیس سازمان غیردولتی شفافیت بین المللی در شانزدهمین كنفرانس بین المللی مبارزه با فساد مالی كه به مدت سه روز به میزبانی مالزی در پوتراجایا پایتخت ستادی این كشور برگزار می شود باعث شد 'پائول لو سنگ كوآن' سناتور مالزیایی و وزیر دفتر نخست وزیر در امور مبارزه با مفاسد مالی نیز به این عرصه و فساد مالی نجیب ورود كند.
وی هر چند به نمایندگی از 'نجیب تون رزاق' نخست وزیر مالزی و در غیاب وی در این كنفرانس شركت كرد، اما این امر باعث نشد بحث فساد مالی 'نجیب تون رزاق' نخست وزیر مالزی را مطرح نكند.
نماینده نخست وزیر مالزی، گفت كه برای دفاع از نجیب تون رزاق در این كنفرانس حاضر نشده است. نجیب متهم به واریز حدود 700 میلیون دلار به حساب شخصی اش است، پولی كه خود اقرار كرده سال 2013 از یك كشور خاورمیانه ای و در آستانه انتخابات مالزی دریافت شده است.
سازمان های بین المللی پیش از این خواستار روشن شدن وضعیت كسری 11 میلیارد دلاری شركت 'ام.دی.بی 1' كه تحت نظر نخست وزیر مالزی اداره می شود، شده بودند.
سناتور مالزیایی گفت كه تنها برای دفاع از موقعیت شغلی خود كه مقابله با فساد مالی است در این كنفرانس حاضر شده است و نمی خواهد از نجیب دفاع كند.
وی گفت: سخنان من توسط نخست وزیر دیكته نشده و سفارشی هم در مورد محتوای سخنرانی صورت نگرفته است و یا نكته ای مطرح نشده است.
سناتور مالزیایی كه اكنون مسئول مبارزه با مفاسد مالی است و پیش از این نیز به عنوان فعال اجتماعی فعالیت می كرده است، گفت: ما مسئولان باید با ایجاد شفافیت به مطالبات مردم پاسخ دهیم و اگر در این مورد دقت و صداقت وجود نداشته باشد، مردم قانع نشده و می توانند به خیابان ها بریزند.
اشاره وی به حضور روزهای شنبه و یكشنبه ده ها هزار نفر از مردم شهر كوالالامپور در خیابان ها و در اعتراض به فساد مالی نخست وزیر این كشور است.
این سناتور مالزیایی تصریح كرد كه رشد پایین اقتصادی مالزی، كاهش ارزش رینگیت در مقایسه با دلار، تقویت رینگیت و بهبود شرایط اقتصاد كشور از جمله برنامه های دولت برای جلوگیری از فساد است.
وی به رغم انتقادهای ضمنی از عملكرد دولت، با ارائه آماری از پیشرفت اقتصادی مالزی در دهه های گذشته نیز سخن گفت و خطاب به مردم تاكید كرد 'مردم باید این واقعیت ها را نیز در نظر بگیرند'.
'خوزه یوگاز' رئیس سازمان غیردولتی شفافیت بین المللی آغازكننده انتقاد از نخست وزیر مالزی بود كه با تشویق شركت كنندگان روبرو شد.
وی در سخنانی كه باعث تعجب شركت كنندگان در این كنفرانس بین المللی شد با اشاره به اتهام انتقال میلیون ها دلار به حساب نخست وزیر مالزی، گفت كه سئوالات زیادی پیرامون این پرونده بی پاسخ مانده است.
رییس سازمان شفافیت بین المللی، این سوال ها را مطرح كرد: چه كسی این پول را به حساب نخست وزیر واریز كرده، این پول به كجا رسیده و سرانجام تحقیقات مستقل در این زمینه چه شده است؟
'خوزه یوگاز' گفت كه مردم مالزی از دولت راستی و صداقت می خواهند و دولت باید پاسخگوی مردم باشد.
شانزدهمین نشست بین المللی مبارزه با فساد مالی را به طور مشترك دولت مالزی، كمیسیون مبارزه با فساد این كشور و همچنین انجمن شفافیت و یكپارچگی مالزی با شعار 'پایان بخشودگی: مردم، تمامیت و اقدام' میزبانی می كنند.
این نشست مقابله با فساد به صورت دوسالانه در كشورهای مختلف جهان برگزار می شود و 800 تا دو هزار شركت كننده از بیش از 135 كشور در آن شركت می كنند.
آخرین دوره این كنفرانس سال 2012 به میزبانی برزیل برگزار شد و دوره چهارهم را نیز تایلند یك كشور آسیایی دیگر در جنوب شرق آسیا میزبانی كرد.
آساق**241**1611