۱۵ شهریور ۱۳۹۴، ۱۰:۵۸
کد خبر: 81749206
T T
۰ نفر
رييس حفاظت محيط  زيست دزفول:منابع آلاينده رودخانه دز شناسايي و با متخلفان برخورد مي شود

دزفول - ايرنا - رييس اداره حفاظت محيط زيست شهرستان دزفول از شناسايي منابع آلاينده رودخانه دز خبر داد و گفت:با متخلفاني كه اقدام به آلودگي رودخانه دز نمايند با قاطعيت برخورد مي شود.

فرهاد قلي نژاد روز يكشنبه به ايرنا افزود:رودخانه دز به عنوان سومين رودخانه پر آب كشور و شاهرگ حياتي شمال خوزستان به عنوان يك اكوسيستم ارزشمند داراي تنوع و غناي زيستي و زيستگاه گونه هاي جانوري و گياهان ارزشمند است لذا حفاظت از رودخانه دز با توجه به چالش هاي فراروي آن مورد توجه سازمان حفاظت محيط زيست و ساير علاقه مندان به محيط زيست قرار گرفته است.
وي رودخانه دز را شاهرگ حيات اقتصادي، اجتماعي و زيست محيطي شمال خوزستان معرفي كرد و گفت:حفاظت از اين رودخانه به دليل نقش حساس و كليدي آن در محيط زيست منطقه و با توجه به چالش هاي فراروي منابع آبي كشور بسيار مهم و نيازمند توجه و برنامه ريزي است.
رييس اداره حفاظت محيط زيست دزفول اظهار كرد: در اين راستا كارگروه حفاظت كيفي رودخانه دز در تلاش است با شناسايي دقيق چالش ها و مشكلات فراروي رودخانه دز در حوزه آبريز آن، يك مديريت اصولي و علمي با در نظر گرفتن حيات آينده رودخانه دز را اجرايي كند كه در اين راستا همكاري ساير ارگانها و دستگاههاي متولي و تأثيرگذار بر مديريت رودخانه مهم و ضروري است .
وي افزود:با وجود اينكه در سالهاي اخير با همكاري شركت آب و فاضلاب، حجم فراواني از فاضلاب هاي ورودي به رودخانه دز به تصفيه خانه فاضلاب دزفول منتقل شده، اما همچنان فاضلاب برخي مناطق مسكوني از جمله شهر چمگلك ،زيبا شهر و فاضلاب برخي واحدهاي خدماتي نظير رستوران ها وارد رودخانه دز مي شود لذا اداره حفاظت محيط زيست با قاطعيت در راستاي جلوگيري از ورود فاضلاب خام به اين رودخانه وارد عمل شده است.
قلي نژاد گفت: منابع آلاينده رودخانه دز در محدوده استان خوزستان شناسايي و اخطاريه هاي لازم صادر و برخي از اين صنايع آلاينده جهت پيگيري حقوقي به دادگستري معرفي شده اند.
وي همچنين ساخت و سازهاي غير قانوني در حريم بستر رودخانه دز را از ديگر عوامل تهديد حيات رودخانه دز عنوان كرد و افزود: رعايت اصول استقرار و اخذ مجوز لازم از ارگانهاي متولي قبل از هر گونه ساخت و ساز در حريم بستر رودخانه ضروري است .
رودخانه دز با حوزه آبريز گسترده از مجموع سرشاخه هاي رودخانه هايي چون بختياري و سزار از استان لرستان سرچشمه گرفته و پس از ورود به استان خوزستان و عبور از شهر دزفول در بند قير به رودخانه كارون مي پيوندد.
7278/6068