كاظم سجادی چهارشنبه شب در نشست بررسی راهكارهای توسعه همكاری های آذربایجان شرقی با ارمنستان ، بر رفع و حل و فصل مشكلات زیست محیطی رودخانه مرزی ارس بین ایران و ارمنستان تاكید كرد.
وی با بیان اینكه ادامه روند موجود در رودخانه ارس شرایط زیست محیطی سال های آینده را بسیار وخیم می كند، اظهار كرد: اگر برای جلوگیری از ورود پساب های صنعتی به این رودخانه كوتاهی شود به مردم منطقه و نسل های آینده خیانت كرده ایم.
سجادی اضافه كرد: باید با برگزاری جلسات مختلف با طرف های ارمنی و همچنین پیگیری های مستمر مسئولان آذربایجان شرقی این موضوع مهم در سریع ترین زمان ممكن حل و فصل شود.
وی با اشاره به اهمیت توسعه همكاری های ایران با كشورهای همسایه به ویژه ارمنستان كه با سه استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل و از طریق مرز آستاراخان در گیلان مرز مشترك و فاصله بسیار نزدیكی دارد، گفت: در حوزه های مختلف اقتصادی، تجاری و گردشگری و سلامت می توان از ظرفیت های این استان ها برای توسعه روابط با ارمنستان بهره برد.
سجادی ، لازمه توسعه و گسترش همكاری های تهران- ایروان را حمایت دولت های متبوع از بخش خصوصی در حوزه های اقتصادی و تجاری عنوان كرد و افزود: در این زمینه باید رایزنی ها با طرف های ارمنی بیشتر شود.
وی با اشاره به درآمد سرانه حدود سه هزار و 400 دلاری در این كشور، گفت: هرچند به لحاظ پایه های اقتصادی ارمنستان از موقعیت مناسبی برخوردار نیست اما می توان در بخش هایی همچون گردشگری و توریسم سلامت و تجارت همكاری های مناسبی را ایجاد كرد.
سجادی با تاكید بر اینكه سفارت جمهوری اسلامی در ایروان به طور كامل در خدمت مسئولان استان های همجوار و فعالان تجاری ایرانی است، یادآور شد: تلاش خواهم كرد در ملاقات های خود با مسئولان این كشور شرایط كنونی را تغییر دهیم زیرا كه باید روابط تهران - ایروان روند رو به جلوئی در پیش بگیرد و در این مسیر كوچكترین مسایل و موضوعات باید به طور جدی دنبال شود.
به گزارش ایرنا ، در این نشست رئیس دانشگاه تبریز، رئیس دانشگاه علوم پزشكی، مدیران كل حفاظت از محیط زیست، آب منطقه ای و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در خصوص توسعه و زمینه های همكاری های استان با ارمنستان گزارشاتی ارایه كردند.
ناظر گمركات آذربایجان شرقی نیز در این نشست با اشاره به مشكلات مختلف این حوزه در مرز با ارمنستان، انحصارات تجاری در این كشور همسایه را از جمله مشكلات اقتصادی با ایران بیان كرد و گفت: در پاره ای موارد مسئولان گمرك ارمنستان به بهانه های واهی وسایل نقلیه سنگین ایرانی را در پشت مرز نگه می دارند.
ناصر نوروزی اظهار كرد: در این رابطه تازگی تعداد 70 دستگاه تانكر حامل مواد سوختی ایران چندین روز در پشت مرز متوقف شده بودند كه با ورود استاندار آذربایجان شرقی به قضیه ، موضوع حل و فصل شد.
وی ، دوگانگی در مدیریت مرزها، ناهماهنگی بین وزارت اقتصاد و گمرك، رعایت نشدن قوانین و توافقات مرزی، مسایل مربوط به اخذ رشوه و جعل اسناد و مدارك تجار ایرانی را از جمله مشكلات حوزه گمركات ارمنستان بیان كرد.
نوروزی ، مشكلات بیمه ای را از دیگر مشكلات چالش برانگیز ایرانی ها در ارمنستان برشمرد و اظهار كرد: با وجود اینكه ارقامی از بابت حق بیمه از وسایل نقلیه ایرانی اخذ می شود اما در مواقع بروز حوادث هیچ گونه مساعدتی برای ایرانی ها صورت نمی گیرد كه این امر باعث نارضایتی ایرانی ها شده است.
جمهوری ارمنستان با حدود 30 كیلومتر مربع وسعت و بیش از سه میلیون نفر جمعیت یكی از كشورهای كوچك جهان به شمار می رود. ایروان پایتخت این جمهوری یك میلیون و 100 هزار نفر جمعیت دارد.
جمهوری اسلامی ایران با ارمنستان 35 كیلومتر مرز مشترك دارد.
3038/6183/ 6075
مدیركل امور ایرانیان خارج از كشور وزارت خارجه:
ورود پساب های صنعتی ارمنستان به رود ارس نگران كننده است
۱۹ شهریور ۱۳۹۴، ۱۰:۲۴
کد خبر:
81754629
تبریز - ایرنا - مدیركل امور ایرانیان خارج از كشور وزارت امور خارجه گفت: متاسفانه طی سال های اخیر ورود پساب های صنعتی از كشور ارمنستان به رودخانه ارس موجب ایجاد مشكلات عدیده زیست محیطی شده كه برای بخش های مختلف كشاورزی و بهداشتی منطقه بسیار نگران كننده می باشد.