۲۴ شهریور ۱۳۹۴، ۱۸:۰۰
کد خبر: 81760986
T T
۰ نفر

جشنواره فرهنگ اقوام ايران زمين در گلستان

۲۴ شهریور ۱۳۹۴، ۱۸:۰۰
کد خبر: 81760986
جشنواره فرهنگ اقوام ايران زمين در گلستان

گرگان - ايرنا - براي حضور در نهمين جشنواره فرهنگ اقوام ايران زمين در گرگان، 13 سفير و نماينده كشورهاي آسياي مركزي روز سه شنبه وارد استان گلستان شدند.

به گزارش ايرنا، سفرا و نمايندگاني از كشورهاي پاكستان، ازبكستان، تاجيكستان، قرقيزستان، افغانستان، عراق و هند به منظور حضور در نهمين جشنواره فرهنگ اقوام ايران زمين و آشنايي با جذابيت هاي تاريخي و طبيعي استان گلستان، به مدت دو روز مهمان اين استان خواهند بود.
سفراي ميهمان ضمن حضور در جشنواره فرهنگ اقوام ايران زمين، در برنامه بازديد از اثر جهاني گنبدقابوس و موزه فرش گنبدكاووس و همچنين بازديد از پارك جنگلي و آبشار كبودوال شهرستان علي آباد شركت خواهند كرد.
نهمين جشنواره فرهنگ اقوام ايران زمين همزمان با سالروز ازدواج آسماني حضرت علي (ع) و فاطمه زهرا (س)، عصر امروز سه شنبه با حضور مهمانان در محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي استان گلستان در گرگان افتتاح شد.
رييس ستاد برگزاري جشنواره اظهار كرد: اين جشنواره پس از هشت دوره برگزاري موفق، امسال نيز در نهمين دوره با رويكرد جشن ازدواج اقوام، دوستداران فرهنگ و هنر اقوام ايراني را گرد هم مي آورد.
ابراهيم كريمي تصريح كرد: جشنواره فرهنگ اقوام ايران زمين، ضمن اين‌ كه به روند توسعه استان كمك شاياني مي كند، رخداد ارزشمند فرهنگي است كه همه ساله بازتاب بسيار مثبت و چشمگيري در كشور دارد و با حضور ميهمانان خارجي نيز ارزش اين جشنواره بر جهانيان مشهود و هويدا شده است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گلستان خاطرنشان كرد: در استان اقوام مختلف فارس، ترك، تركمن، سيستاني، بلوچ، قزاق زندگي مي كنند اما با وجود تنوع قوميتي، زباني و مذهبي در استان، مردم اين خطه با صلح و صفا به زندگي خود ادامه مي دهند و نقطه اشتراك آن ها دين اسلام و فرهنگ ايراني بوده و حلقه اتصال بين آن ها زبان فارسي و منافع جمعي و مشترك شان در بهره وري از اين سرزمين حاصلخيز است.
زبان هاي رايج در گلستان نيز فارسي، تركمني، مازندراني و سيستاني است.
كريمي در ادامه گفت: جشنواره فرهنگ اقوام ايران زمين يك موقعيت ترويجي است كه در آن همه ابعاد فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي مورد بررسي قرار مي گيرد تا ضمن معرفي فرهنگ هاي قومي و منطقه اي، به ويژگي هاي خاص مناطق نيز توجه گردد.
وي ماهيت اصلي جشنواره فرهنگ اقوام ايران زمين را فراهم ساختن شرايط براي بسط و گسترش فرهنگ هاي مختلف ايراني جهت تحقق اهداف ترويجي براي رشد و توسعه صنعت گردشگري دانست و افزود: برگزاري نهمين جشنواره فرهنگ اقوام ايران زمين با نگرش مثبت دولت مي تواند تلقي نگاهي بومي و اقليم گرا به تحقق اهداف فوق‌ باشد كه هم اينك با گستردگي هر چه بيشتر در استان گلستان در حال اجراست.
جشنواره فرهنگ اقوام ايران زمين براي نخستين بار در سال 84 برگزار و از آن پس در تقويم مناسبت هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور به نام اين استان ثبت و درج شد و اكنون نهمين دوره آن برگزار مي شود.
اين جشنواره در فهرست رويدادهاي سازمان گردشگري جهاني (unwto)نيز به ثبت رسيده و در ليست برنامه هاي جهاني گردشگري در درگاه اينترنتي اين سازمان عنوان شده است.
وجود انبوه جاذبه هاي اكوتوريسم استان را به گنجينه اكوتوريسم ايران مشهور كرده است يادمان هايي چون گنبدقابوس و رادكان، خرابه‌هاي شهر تاريخي جرجان و تميشه و صدها اثر ارزشمند ديگر در استان گواهي بر اين مدعاست.
به همين منظور، نگهداري و صيانت از اين آثار گرانبها كه پيشينه تاريخي بيش از هفت هزار ساله استان را نمايان مي نمايد به ويژه ميراث قومي گلستان از اهميت خاصي برخوردار است.
در نهمين جشنواره فرهنگ اقوام ايران زمين علاوه بر سفرا و نمايندگاني از كشورهاي آسياي مركزي، 194 نفر از هنرمندان سراسر كشور (110هنرمند استان گلستان، 84 هنرمند از ساير استان ها) حضور دارند. برگزاري نمايشگاه سراسري صنايع دستي، جاذبه هاي گردشگري استان هاي كشور، سوغات استان ها و اجراي مراسم آييني و موسيقي اقوام از برنامه هاي اين جشنواره است.
نهمين جشنواره فرهنگ اقوام ايران زمين تا روز جمعه 27 شهريور ماه در معرض علاقه مندان قرار دارد.
3014/6159 /1596