به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، پیشتر تصور می شد كه نقش این آنزیم ارسال پیام ها بین میتوكندری سلول (موتورخانه سلول) و سیستم ایمنی است؛ در حالیكه مطالعات جدید نشان می دهد ارتباط صورت گرفته توسط این آنزیم دو نقش دارد؛ یكی راه اندازی واكنش های ایمنی و دیگری تنظیم واكنش های التهابی است كه می تواند به بیماری های خود ایمنی منجر شود.
به منظور درك بهتر عملكرد آنزیم RIPK3، محققان موسسه تحقیقاتی اسكریپس در آمریكا، كمبود این آنزیم در بدن موش ها را مورد مطالعه قرار دادند. نتیجه نشان می دهد كه RIPK3، فعالیت سلول های NKT را تنظیم می كند. این سلول ها كه سلول های قاتل نیز نامیده می شوند در سیستم ایمنی وجود دارند و سبب توسعه بیماری های خود ایمنی می شوند. سلول های NKT در واقع سلول های محافظ سیستم ایمنی كه سلول های T نامیده می شوند را از بین می برند و به این طریق بدن آماده ابتلا به سرطان و بیماری های خود ایمنی می شود.
این مطالعات، نتایج ارزشمندی را برای كنترل فعالیت این آنزیم و به تبع آن سلول هایNKT، برای مبارزه با سرطان در اختیار قرار می دهد.
بیماری های خود ایمنی به بیماری هایی گفته می شود كه در آن سیستم ایمنی به بافت های بدن حمله می كند. دیابت نوع 1 و ام اس، از شایع ترین بیماری های خود ایمنی محسوب می شوند.
نتایج این مطالعات در نشریه Nature Communications منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259**1440
مبارزه با سرطان و بیماری های خود ایمنی با كشف عملكرد یك آنزیم
۳۰ شهریور ۱۳۹۴، ۱۶:۵۲
کد خبر:
81768135
تهران-ایرنا-پژوهش های محققان نشان می دهد كه عملكرد آنزیم RIPK3 نقش موثری در مبارزه با بیماری های خود ایمنی و سرطان دارد.