به گزارش ایرنا، حمید كارگر عصر سه شنبه در نشست ستاد فرش استان كرمان در محل استانداری افزود: با ثبت جهانی فرش كرمان، امكان پیگردهای حقوقی بر دست اندازی به گنجینه های نقشه فرش ایران فراهم می شود.
وی بیان كرد: ثبت جهانی فرش كرمان چند ماه قبل صورت گرفته بود و طی روزهای اخیر بطور رسمی ابلاغ شد.
وی همچنین گفت: ساختمان شركت فرش كرمان در گرو بانك بود كه با همت استاندار كرمان، پیگیری های لازم انجام و در نهایت با مصوبه هیات وزیران این ملك به وزارت صنعت، معدن و تجارت واگذار شد تا به پایگاه جنوب شرق كشور در حوزه فرش با محوریت فرش كرمان تبدیل شود.
رییس مركز ملی فرش ایران خاطرنشان كرد: امیدواریم این مكان به موزه ای برای معرفی فرش كرمان تبدیل شود.
مدیركل صنعت، معدن و تجارت استان كرمان هم در این نشست گفت: ثبت جهانی فرش كرمان یكی از اقدامات بسیار ارزشمند در حوزه فرش است.
محمود سلطانی زاده ادامه داد: بازگشت مدیریت ابنیه شركت فرش كرمان به این استان از دیگر اتفاقات مثبت در حوزه فرش كرمان است كه این مكان می تواند به عنوان پایگاه صنعت فرش و موزه فرش باشد.
قالی كرمان شهرت جهانی دارد و زیبایی و اصالت طرح و نقش همراه با ماندگاری از ویژگی های بارز این هنر - صنعت اصیل ایرانی در این استان است.
هم اكنون حدود 70 هزار نفر در سراسر استان بافنده فرش هستند كه 85 درصد آنان را بانوان تشكیل می دهند و بصورت پاره وقت و تمام وقت كار می كنند.
فرش كرمان علاوه بر گمرك كرمان از گمركات سایر استان ها نیز به خارج كشور صادر می شود.
7440/3028 /1596
كرمان - ایرنا - رییس مركز ملی فرش گفت: با همت مركز ملی فرش ایران و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، فرش كرمان در سازمان جهانی مالكیت فكری در ژنو ثبت جهانی شد.