به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، حسن ركنی روز پنجشنبه در مراسم رونمایی از نشان تجاری كیفیت محصولات و فرآوردههای صنعت زنبورداری كشور (اكسیر) كه در سالن نعمتی جم وزارت جهادكشاورزی برگزار شده بود، افزود: با این میزان صدور عسل، ركورد صادرات این محصول غذایی شكسته است.
وی، یكی از مهمترین اقدامات وزارت جهادكشاورزی را تكمیل زنجیره تولید محصولات كشاورزی برشمرد و افزود: طی سالهای اخیر در این زمینه در بخش طیور اقدامات مطلوبی انجام شده، اما كافی نیست.
به گفته وی، در ابتدای اقدام طرح تكمیل زنجیره، 4 تا 5 درصد كار در زنجیرههای تولید انجام می شد اما هم اكنون این رقم به 15 درصد رسیده و امیدواریم این رقم در شرایط مساعد به 80 درصد نیز برسد.
معاون وزیر جهادكشاورزی با بیان اینكه در تولید عسل به دنبال تكمیل زنجیره از تولید تا مصرف هستیم، گفت: تولید برخی محصولات درآمدی محدود دارد به طور مثال تولید محصولات دام و طیور عایدیش تنها پروتئینی است كه به مصرف می رسد درحالی كه عایدات زنبور عسل چندوجهی است.
** قیمت جهانی هر كیلوگرم ژل رویال 400 دلار
معاون تولیدات دامی وزارت جهادكشاورزی گفت: در دنیا به غیر از عسل محصول دیگری از عملكرد زنبور عسل در كندو حاصل میشود كه ژل رویال(غذای ملكه) است.
وی اضافه كرد: در ایران از هر كندو به طور متوسط 10 تا 12 كیلوگرم عسل و 10 تا 12 گرم ژل رویال حاصل میشود كه قیمت هر كیلوگرم عسل حدود 5 تا 6 دلار و نرخ هر كیلوگرم ژل رویال (غذای ملكه)در بازار جهانی بین 300 تا 400 دلار است.
به گفته ركنی، در چین از هر كندوی زنبور عسل حدود 12 كیلوگرم ژل رویال حاصل میشود و این ركورد را بعضی كشورها تجربه كردهاند و ما اگر تولید ژل رویال را به یك كیلوگرم برسانیم تا چندین برابر تولید هر كیلوگرم عسل ارزش افزوده بدست می آید.
وی براین باور است كه ارتقای تولیدات كمی و كیفی محصولات كشاورزی در بخش زراعی و باغی حاصل گرده افشانی زنبور عسل در طبیعت است بنابراین توسعه صنعت زنبورداری می تواند بخشی از مشكلات بخش های زراعی و باغی را برطرف سازد.
اقتصام(3)9186**1558
معاون وزیر جهادكشاورزی؛
ایران هشتیمن تولیدكننده عسل در جهان/پنج هزار تن عسل صادر می شود
۱۶ مهر ۱۳۹۴، ۱۴:۵۶
کد خبر:
81790872
تهران - ایرنا - معاون تولیدات دامی وزارت جهادكشاورزی با بیان آنكه ایران رتبه هشتم تولید عسل در دنیا را به خود اختصاص داده است، گفت: تولید عسل ایران 78 هزارتن در سال است كه بیش از 5 هزار تن آن به كشورهای هدف صادر می شود.