۲۵ مهر ۱۳۹۴، ۱۴:۱۵
کد خبر: 81802520
T T
۰ نفر

فانی: آموزش و پرورش نیازمند مشاركت اولیا است

۲۵ مهر ۱۳۹۴، ۱۴:۱۵
کد خبر: 81802520
فانی: آموزش و پرورش نیازمند مشاركت اولیا است

تهران - ایرنا - وزیر آموزش و پرورش گفت: ظلم است صفر تا 100 اداره این نهاد به آموزش و پرورش واگذار شود زیرا توسعه آموزش و پرورش، مشاركت اولیا را می طلبد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا، علی اصغر فانی روز شنبه در آیین بزرگداشت هفته پیوند اولیا و مربیان و روز خانواده افزود: به دنبال سازوكاری هستیم تا اولیا دانش آموزان در اداره مدرسه نقش آفرین باشند.
در این مراسم كه در تالار فرهنگ اداره آموزش و پرورش و با حضور معاونین و مدیران این وزارت خانه و مدیران برخی از مدارس استان تهران برگزار شد، وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: این موضوع سرمایه بزرگی است كه در آموزش و پرورش كمتر از آن استفاده شده است.
فانی اظهار كرد: در دولت یازدهم و دولت تدبیر و امید، آموزش و پرورش با راهبرد ارتقای كیفیت پنج سیاست را اعلام كرد كه در این مورد به سیاست توسعه مشاركت و تمركز زدایی به خوبی می توان اشاره كرد.
وی در خصوص سیاست توسعه مشاركت، گفت: معتقدیم آموزش و پرورش هم به دلیل گستردگی و هم به دلیل كیفیت و اهمیت، امری نیست كه توسط یك وزارتخانه اداره شود.

**اهمیت آموزش و پرورش در جامعه
فانی با اشاره به تعبیر مقام معظم رهبری كه آموزش و پرورش بیش از 40 میلیون مخاطب مستقیم اعم از دانش آموزان به همراه والدین آنان دارد، افزود: 13 میلیون دانش آموز كه اكنون در مدارس در حال تحصیل هستند در آینده عهده دار كشور می شوند از این رو هیچ سازمانی به اندازه آموزش و پرورش با اهمیت كار نمی كند.
وی افزود: دانش آموزان، اولیا، معلمان، مردم و نهادهای دولتی و غیردولتی باید به آموزش و پرورش كمك كنند.

**سیاست مدرسه محوری
فانی با اشاره به سیاست دوم آموزش و پرورش تمركززدایی و یا مدرسه محوری گفت: در دولت یازدهم باید تمركز كم شده و اختیارات مدرسه افزایش یابد و مدارس به تعبیر سند تحول بنیادین كانون تربیتی شوند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: تركیب این دو سیاست تقویت انجمن اولیا مربیان در اداره مدرسه را به همراه دارد و به دنبال سازوكاری هستیم كه اولیا در اداره مدرسه نقش آفرین باشند.

**اهمیت مشاركت جویی و مشاركت پذیری
وی اظهار كرد: باید مشاركت جویی و مشاركت پذیری مدیران در اولویت مدیریت آموزش و پرورش قرار گیرد. برنامه رسمی مدرسه و فعالیت های بیرونی مدرسه باید باهم همسو و هم راستا باشند تا بتوان در تعلیم و تربیت دانش آموزان موفق عمل شود.
فانی با بیان اینكه پیوند بین خانواده و مدرسه یك ضرورت اجتناب ناپذیر است، گفت: همكاری اولیا با مدرسه تنها در بحث های مادی خلاصه نمی شود و مدرسه به تنهایی قادر به تربیت نیست و اولیا باید بپذیرند كه تربیت باید اولویت نخست آنها باشد.
فانی خاطرنشان كرد: آموزش خانواده ها اگر خوب طراحی شود و مدرسان توانمندی به كار گرفته شود، می توان اصلاح ساختاری، فكری و فرهنگی در مدارس ایجاد كرد.

**توصیه وزیر آموزش و پرورش
وزیر آموزش و پرورش ضمن بیان چند توصیه، افزود: فعال سازی مراكز راهنمایی و مشاوره خانواده برای تربیت بهتر دانش آموزان، حضور فعال تر اولیا در مدارس و تعامل با مسوولان مدرسه و حضور رسانه ها به خصوص رسانه ملی در تعلیم و تربیت دانش آموزان موثر است.
وی از رسانه ها تقاضا كرد به كمك تربیت دانش آموزان آیند تا بتوان نسلی مومن، متعهد و موثر برای آینده كشور ترییت كرد.
فراهنگ **1417**1569