به گزارش ايرنا محمد درويش روز چهارشنبه در نشست كارگاه آموزشي مديريت مشاركتي منطقه حفاظت شده گلول و سراني در شيروان، با بيان اينكه مقوله محيط زيست علي رغم همه اهميت، مظلوم واقع شده است، اظهار كرد: اگر اكنون محيط زيست ما با چنين شرايط نابساماني مواجه است به علت آن است كه نتوانسته ايم آنگونه كه شايسته بوده از اين حوزه دفاع كنيم.
منطقه گليل و سراني شيروان، با دارا بودن تنوع زيستي و فرهنگي منحصر به فرد و ارتباط زيستگاهي با پارك ملي 'آرچه بيل' و ذخيره گاه طبيعي كپه داغ تركمنستان، شرايط لازم براي تدوين و اعمال يك مديريت فرامرزي و يكپارچه را داراست.
مديركل دفتر آموزش و مشاركت هاي مردمي محيط زيست با اشاره به ناديده گرفتن جايگاه محيط زيست از سوي بسياري از مسئولان، گفت: اينكه در مركز خراسان شمالي، كوه ارزشمندي چون 'باباموسي' در بجنورد به دليل جانمايي غلط فرودگاه خراش داده مي شود، نشانگر مظلوميت غم انگيز محيط زيست است.
درويش با اشاره به خشك شدن زاينده رود و اثرات آن بر روح و روان مردم، افزود: در شش ماه نخست امسال با خشك شدن زاينده رود، ميزان پرخاشگري رانندگان، بزهكاري و طلاق در اين منطقه افزايش يافته و ارزش واقعي محيط زيست زماني هويدا مي شود كه آنرا از دست داده باشيم و يكي از راه هاي ارتقاي سرمايه اجتماعي كشور، توجه به محيط زيست و حفظ آن است.
وي با اشاره به برخورد نامناسب مردم با حيوانات گفت: گرازها يكي از عوامل كاهش فرسايش خاك و تضمين كننده حاصلخيزي اراضي كشاورزي هستند كه اگر حال گرازها خوب باشد چشمه ها و قنات ها نيز بهتر و ميزان خسارات سيل كمتر خواهد بود.
مديركل دفتر آموزش و مشاركت هاي مردمي سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به ويژگي هاي ممتاز منطقه گليل و سراني شيروان گفت: اين منطقه سرزميني است كه در آن كهنسال ترين موجودات ايران زمين زندگي مي كنند و فرهنگ مردم اين منطقه حاصلش اين بوده كه كهنسال ترين رويشگاه ايران را در اين منطقه داريم و فرهنگي حاكم است كه عاشق طبيعت بوده و بايد آنرا واكاوي كنيم.
درويش افزود: اين منطقه مي تواند با توجه به قابليت هاي بالاي زيست محيطي در خاورميانه و آسيا پيشگام باشد.
وي گفت: در ايران هزار و 200 پايه درخت كهنسال وجود دارد و حال آنكه در كل قاره سبز 400 پايه درخت كهنسال شناسايي شده است.
فرماندار شيروان نيز گفت: قرار گرفتن منطقه گليل و سراني در حد فاصل استان خراسان شمالي و كشور تركمنستان، اهميت آن را براي اجراي پروژه پارك بين المللي و فرامرزي فراهم كرده و ذخيره گاه ژنتيكي گليل يكي از مناطق ژنتيكي كشور است كه وجود درختان كهنسال از جمله گونه هاي نادر ارس با قدمت سه هزار ساله آنرا ممتاز كرده است.
عباسعلي صفايي گفت: با توجه به شرايط منحصر به فرد اين منطقه، بخصوص در فصل زمستان، زمينه لازم براي اجراي يك طرح بزرگ اكوتوريستي در اين منطقه فراهم است.
منطقه حفاظت شده گليل و سراني كه با گستره معادل 15 هزار و 895 هكتار در شمال شرق خراسان شمالي واقع شده با كشور تركمنستان حدود 30 كيلومتر مرز مشترك دارد. ك/3
7186/5132/ 6042
يك مدير سازمان حفاظت محيط زيست:
محيط زيست، قرباني مصلحت انديشي ها شده است
۲۹ مهر ۱۳۹۴، ۱۳:۳۷
کد خبر:
81808260
بجنورد - ايرنا - مديركل دفتر آموزش و مشاركت هاي مردمي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: متاسفانه محيط زيست در پاي برخي از مصلحت انديشي هاي اقتصادي، اجتماعي و سياسي ذبح شده است.