علی ربیعی شبانگاه چهارشنبه در كارگروه اشتغال استان زنجان افزود: هنوز ابعاد گسترده شكسته شدن دیوارهای تحریم برای مردم تشریح و بیان نشده است.
وی یادآورشد: نتیجه مذاكرات فقط جلوگیری از جنگ نبود، فرصتی برای نمایش ظرفیت گفت و گوی ایرانی و شكستن آنچه كه متكبران جهانی در دنیا علم كردند بود.
ربیعی اظهار كرد: این استراتژی در سیاست خارجی همچنان با رهنمودها و تاكیدهای رهبر معظم انقلاب تداوم خواهد داشت و در كنار آن توجه به تولید ملی و اقتصاد مقاومتی مد نظر خواهد بود.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: دولت سیاست رفاهی عقلانی را مد نظر قرار داد و در این مسیر برای رفع فقر درمانی، فقر آموزشی، فقر مسكن و فقر تامین اجتماعی برنامه ریزی كرد.
وی خاطرنشان كرد: فقر درمانی مهمترین فقری است كه دولت به صورت جدی برای برطرف سازی آن و اجرای بیمه همگانی كه از شعارهای انتخاباتی دكتر روحانی بود، وارد شد.
ربیعی ادامه داد: از سوی دیگر دولت رفع فقر غذایی را نیز پیگیری و كودكان و زنان دارای سوء تغذیه را شناسایی كرد.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: دولت تامین مسكن حمایتی و اجتماعی را نیز مد نظر دارد و بلافاصله پس از تامین بودجه عملیات اجرایی آن را برای جامعه هدف آغاز خواهد كرد.
وی افزود: البته باید به خاطر داشت كه احداث و تامین مسكن حمایتی و اجتماعی برای مددجویان كمیته امداد و بهزیستی از گذشته آغاز شده است و همچنان نیز جریان دارد.
ربیعی یادآورشد: احداث این مسكن اجتماعی برای سالمندان از اولویت های كاری این وزارتخانه محسوب می شود.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: دولت حتی برای فقر آموزشی نیز برنامه ریزی و تمام افراد بی سواد یا محروم از تحصیل را شناسایی كرد تا به این طریق امكانات و زیر ساخت های مورد نیاز برای با سواد شدن آنان را فراهم كند.
وی تاكید كرد: دولت در تلاش است تا بیمه روستایی و عشایری را نیز گسترش دهد تا روستاییان نیز بتوانند از خدمات بازنشستگی و مستمری بگیری بهره مند شوند.
ربیعی اظهار كرد: 'متاسفانه عده ای پر سر و صدا كه زیاد حرف می زنند و بلندگوهای بسیاری در اختیار دارند، در عرصه اقتصادی به دولت تاختند، در حالی كه باید از آنان جویا شد كه چگونه می توانید منكر فعالیت اقتصادی مثبت دولت یازدهم باشید زمانی كه دولت، كشور را با 56 درصد كسری، تورم نزدیك به 40 درصد و كاهش میزان اشتغال برای چهار میلیون و 500 هزار نفر آماده ورود به بازار كار تحویل گرفت؟'
وی خاطر نشان كرد: در این شرایط نخستین اولویت دولت كنترل تورم بود، چرا كه دولت یازدهم معتقد است كه با كنترل تورم می توان به رونق اقتصادی دست یافت.
ربیعی تاكید كرد: كنترل تورم یك برنامه غیر قابل برگشت است و در صورتی كه تورم كنترل نشود نمی توان انتظار رشد و رونق اقتصادی را داشت.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: در سال 93، 735 هزار دفترچه و بیمه شده اجتماعی در كشور به ثبت رسید.
وی تصریح كرد: در شرایطی كه تمام تلاش دولت برای ساماندهی به وضعیت و بهبود امور بود، میزان صادرات و نرخ فروش نفت در جهان كاهش یافت و شوكی به كشور وارد كرد.
ربیعی ادامه داد: در این شرایط نمی شد به وضعیت قبل ادامه داد و باید سند جدیدی طراحی می شد و در دستور كار قرار می گرفت.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: بر اساس این برنامه ریزی ركودی كه در كشور شكل گرفت ركودی موقت بود و در زمره ركود مزمن قرار نمی گرفت.
وی افزود: در این فضای جدید، مبارزه با قاچاق كالا و ساماندهی واردات در دستور كار قرار گرفته است.
ربیعی یادآورشد: واردات بی رویه و قاچاق كالا بازار پارچه، پوشاك و كفش كشور را به شدت تحت تاثیر قرار داده و تا حدی پیش رفته بود كه حتی در تلاش برای تغییر ذائقه غذایی ایرانیان برآمده بود.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: از سوی دیگر برای رونق بخشی به حوزه تولید، شناسایی مشكلات واحدهای صنعتی تعطیل یا راكد و یا نیمه فعال در دستور كار قرار گرفت و در كنار آن موضوع تحریك بازار تقاضا نیز مد نظر بود.
وی اظهار كرد: برای تحریك تقاضا، به یك میلیون نفر وام خرید كالای ایرانی اعطا می شود و با این اقدام علاوه بر رونق بخشی به جریان خرید كالای ایران، فرصتی نیز برای فعال تر شدن واحدهای تولیدی ایجاد می شود.
ربیعی خاطر نشان كرد: برای این كار با فروشگاه های بزرگ و یا واحدهای تولیدی قراردادهایی منعقد شد كه بازار تقاضا بتواند كالای ایرانی دلخواه خود را از این طریق و بدون پرداخت هزینه ای خریداری كند.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی به شكل گیری كمپین نخریدن خودرو در كشور اشاره كرد و خودروسازان را دارای بیشترین سهم اشتغال در استان های تهران و البرز خواند.
وی با بیان اینكه حق مردم دسترسی به خودروی با كیفیت است، بر لزوم خودداری از راه اندازی كمپین به بهانه تولید با كیفیت تاكید كرد.
ربیعی به دیگر اقدامات انجام شده برای حمایت از بخش تولید داخلی اشاره كرد و ادامه داد: كاهش نرخ سود صندوق توسعه ملی و مذاكره با بانك ها برای ایجاد زیر ساخت ها به منظور تامین سرمایه در گردش و رفع مشكل مالی صنایع و واحدهای تولیدی از جمله این اقدام ها محسوب می شود.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی نبود سرمایه در گردش به علت نپرداختن تسهیلات، دسترسی نداشتن به مواد اولیه به دلیل وجود تحریمها، وجود جنس انباری، بدهی به بانكها، قدیمی بودن تكنولوژی و مسائل مدیریتی را عمده مشكل های شناسایی شده صنایع و واحدهای تولیدی برشمرد.
وی به نادرست بودن نگرش مردم نسبت به اشتغال اشاره كرد و افزود: مردم ایرانی كاری را به عنوان شغل قبول دارند كه استخدامی باشد.
ربیعی با بیان اینكه از مجموع 300 هزار شغلی كه سال گذشته ایجاد شد، 100 هزار نفر از پذیرش شغل پیشنهادی سر باز زدند، علت این موضوع را نگرش آنان نسبت به شغل و كلاس كاری آن عنوان كرد.
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی بر لزوم انجام كار فرهنگی برای تغییر نگرش مردم نسبت به اشتغال تاكید كرد و گفت: در هفت استان به صورت آزمایشی، رسته های شغلی شناسایی شده است و از این پس بر اساس آن رسته ها اشتغالزایی خواهد شد.
وی تاكید كرد: شعار دولت در اشتغالرایی «مشاغل بزرگ در بنگاه های كوچك» است و مردم باید متوجه باشند كه كشور به مشاغل بزرگ و كوچك مختلف برای پیشرفت خود نیاز دارد.
ربیعی به ظرفیت و توانمندی های موجود در استان زنجان اشاره كرد و بر لزوم توسعه صنایع تبدیلی در حوزه كشاورزی و راه اندازی مراكز آموزش فنی و حرفه ای سیار در روستاها برای مهارت آموزی روستاییان تاكید كرد.
3001/6085
وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی:
: دولت سیاست های رفاهی، اقتصادی و سیاسی را همزمان پیگیری می كند
۳۰ مهر ۱۳۹۴، ۸:۴۳
کد خبر:
81809076
زنجان - ایرنا - وزیر تعاون، كار و رفاه اجتماعی گفت: دولت یازدهم برای ساماندهی به وضعیت كشور و دستیابی به توسعه، سه سیاست مكمل سیاسی، رفاهی و اقتصادی را به صورت همزمان پیگیری می كند.