محمود خدادوست، روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره ظرفیت طب مكمل در كشور توضیح داد: طب مكمل شامل رشته های مختلف مانند كایروپراتیك، طب سوزنی و همیوپاتی است كه هیچكدام از آنها در دانشگاههای علوم پزشكی كشور تدریس نمیشود و معدود افرادی كه در این رشتهها در كشور فعالیت دارند، خارج از كشور دوره دیدهاند.
وی ادامه داد: یكی از رشتههای طب مكمل رشته كایروپراتیك است كه بیشتر برای درمان ناراحتی های عصبی-عضلانی و اسكلتی كاربرد دارد و افراد تحصیلكرده در این رشته باید علاوه بر آشنایی با اصول ماساژدرمانی، توانایی خواندن عكس های رادیولوژی و ام آر آی، نوارهای عصبی - عضلانی را داشته باشند.
معاون وزیر بهداشت گفت: متخصصان كایروپراتیك باید با آناتومی و اعصاب مركزی انسان آشنایی كافی داشته باشند و بتوانند مانورهای لازم را برای از بین بردن دردهای عضلانی، عصبی و اسكلتی انجام دهند.
خدادوست افزود: اكنون حدود 150 تحصیلكرده رشته كایروپراتیك در كشور مجوز فعالیت دارند.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: یكی دیگر از رشته های طب مكمل، رشته همیوپاتی است كه افراد تحصیلكرده آن با استفاده از دوز بسیار پایین گیاهان دارویی تلاش می كنند، سیستم ایمنی بدن افراد را تحریك و تقویت كنند تا با هوشیار شدن مكانیزم بدنشان سلامت خود را به دست آورند.
وی گفت: آماری از افراز تحصیلكرده و فعال در حوزه همپویاتی در كشور در وزارت بهداشت موجود نیست.
خدادوست به طب سوزنی اشاره كرد و گفت: طب سنتی چین بخش های مختلفی دارد و كمتر از 20 نفر در كشور متخصص طب سنتی چین هستند كه به این كشور سفر كرده و دوره های آكادمیك را طی كرده اند.
وی اضافه كرد: البته تعدادی آكوپانچریست در كشور هستند كه آموزش هایی در زمینه طب سوزنی در چین دیده اند و مجوز ارائه خدمات طب سنتی را در كشور دارند، این افراد تحصیلكرده دانشگاهی نیستند و به نوعی تكنسین محسوب میشود كه تعدادشان در كشور بین 100 تا 200 نفر است.
معاون وزیر بهداشت گفت: مدارك تكنسین های طب سنتی باید در اداره ارزشیابی معاونت آموزشی وزارت بهداشت تایید شود و بعد از آن به آنان مجوز فعالیت قانونی داده می شود.
اجتمام(4)**3063 ** 1418
معاون طب سنتی وزیر بهداشت در گفت و گو با ایرنا خبر داد:
فعالیت قانونی كمتر از 200 تكنسین طب سوزنی در كشور/ 20 متخصص، تحصیلكرده چین هستند
۴ آبان ۱۳۹۴، ۱۰:۳۸
کد خبر:
81812424
تهران-ایرنا- معاون طب سنتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: رشته های طب مكمل مانند طب سوزنی، كایروپراتیك و همیوپاتی در دانشگاههای ایران تدریس نمی شود اما كمتر از 300نفر از افراد دوره دیده این رشتهها در خارج از كشور، در ایران فعالیت قانونی دارند.