۴ آبان ۱۳۹۴، ۱۴:۲۸
کد خبر: 81812874
T T
۰ نفر
رشد 15درصدي توليد سيب در كشور طي سالجاري / قاچاق ميوه مرگ خاموش توليد داخلي

تهران - ايرنا - رئيس اتحاديه باغداران ميزان توليد سيب طي سال جاري را حدود سه ميليون و 400 هزار تن برآورد كرد و گفت: اين ميزان توليد سيب در سال زراعي جاري نسبت به سال گذشته 15 درصد رشد نشان مي دهد.

به گزارش ايرنا از سازمان بسيج مهندسين كشاورزي و منابع طبيعي، مجتبي شادلو اظهارداشت: اين ميزان توليد سيب با توجه به آماري كه از سوي استان ها اعلام شده و اميدواريم كه اين محصول به مرحله نهايي از جمله بسته بندي و ذخيره سازي و در نهايت براي عرضه به بازار برسد.
وي افزود: متاسفانه امسال در برخي شهرستان ها به دليل شرايط نامساعد جوي، محصول مذكور قابليت نگهداري و ذخيره سازي نداشته و حتي براي عرضه مستقيم مشكل ساز خواهد بود.
به گفته شادلو؛ امسال وضعيت اين محصول باتوجه به تداوم بارش و شرايط دماي هوا، از لحاظ كيفي بسيار بالا است.

** صادرات 50 درصدي در جهت تعادل نسبي بازار
وي درباره اين سوال كه آيا بازار داخلي جوابگوي اين حجم توليد است، گفت: خير، ما حداقل به صادرات 50 درصدي محصول نياز داريم تا بازار به تعادل نسبي رسيده و حداقل انتظارات توليد كنندگان تامين شود.
وي ادامه داد: فزوني محصول و اشباع در بازار باعث كاهش قيمت و در نهايت خسارت توليدكننده و برهم ريختن چرخه توليد خواهد شد.
رئيس اتحاديه باغداران، با بيان اينكه در عرصه قيمت گذاري سيب سر درختي چالش هاي شديد در كشور وجود دارد، گفت: در اين راستا بحث عرضه و تقاضا مطرح است و متاسفانه اتحاديه ها نمي توانند قيمتي را براي محصول مشخص كنند و هنوز اين فرآيند در كشور عملياتي نشده است.
وي به دلايل افت قيمت و عدم استقبال از خريد سيب در سال جاري پرداخت و تصريح كرد: افزايش توليد، شرايط بازار سال‌هاي گذشته، عدم اجراي قانون و بحث ركود اقتصادي همه از دلايل اين امر است.
وي ابراز اميدواري كرد كه با حمايت باغداران و فعالان در عرصه تجارت و بازرگاني اين محصول طي روزهاي باقي مانده جمع آوري شود.

** دهه 80، ركورد دار واردات سيب
وي با اشاره به اينكه، از نيمه دوم دهه هشتاد و طي دو سال اخير شاهد واردات بي رويه محصولات سر درختي بوديم، گفت: در واقع كشور ما نه تنها در منطقه آسياي ميانه و حوزه خليج فارس بلكه در اروپا جزء صادركنندگان شاخص دنيا بوده كه بعد از دهه 80با توجه به اينكه هر سال افزايش توليد 10 تا 20 درصد داشتيم اما در نهايت واردكننده سيب نيز شديم كه بيشترين خسارت‌هايي كه هم اكنون به بازار عرضه زده شده مربوط به دهه 80 و حتي تا 2 سال گذشته بوده است.

** توجيه مسئولين در خصوص واردات بي‌رويه سيب
شادلو به پاره‌اي از توضيحات مسئولين وقت در خصوص اين امر اشاره كرد و گفت: مسئولان عرصه كشاورزي معتقدند كه ما نبايد محصولات خود را زياد نگه داريم چرا كه ضايعات و خسارات آن نيز افزايش مي يابد، بنابراين محصولات بايد در زمان خود براي مصرف به بازار داخلي عرضه و سپس واردات آن انجام شود.
رئيس اتحاديه باغداران با اشاره به اينكه، متاسفانه با وجود ممنوعيت واردات محصولات كشاورزي، هرساله اواخر دي ماه اجازه واردات داده مي شود، افزود: از اين رو، نبود اجراي قانون و واردات بي رويه موجب برهم ريختگي بازار و از طرفي اين مهم جرات را از گروه سرمايه گذار در اين بخش خواهد گرفت.

** قاچاق ميوه، زنگ خطر بازارفعلي محصولات و آينده توليد
وي با اظهار تاسف از اينكه، قاچاق ميوه در كشور ريشه ديرينه دارد، گفت: بنده قبول ندارم كه بحث قاچاق فقط بدون هماهنگي بخش‌هاي نظارتي صورت مي گيرد در هر صورت اين موضوع يك روزنه‌اي است كه توسط مجريان اين امر ايجاد شده و اكنون مقدار ميوه‌اي كه در بازار وجود دارد، قابل توجه است، بنابراين در كل قاچاق ميوه، معضلي براي بازار فعلي محصولات و آينده توليد مي باشد.
رئيس اتحاديه باغداران، واردات محصولات قاچاق را آثار فاجعه باري براي كشور خواند و تصريح كرد: متاسفانه واردات محصولات قاچاق شرايط قرنطينه، بازرسي و نظارت دقيق قانوني و كارشناسي ندارند اين در حالي است كه ورود اين محصولات بدون گذر از اين شرايط مي‌تواند آثار فاجعه باري براي كشور داشته باشد و در هر صورت چون اسم آن قاچاق است در مقايسه با آنچه اجازه واردات مي دهند، بسيار ناچيز است.
وي با بيان آنكه اگر در اين راستا مسئولين بخواهند قاچاق را در بازار جمع آوري كنند تنها در يك روز مي توانند اين كار را به اتمام برسانند، افزود: دو ارگان نظارتي در بحث بازار كالا هم چون، سازمان حمايت از توليد و مصرف و تعزيرات مي توانند در كنار هم بخش نظارت و بازرسي را برعهده بگيرند.

** تدبير بدون اقدام وزارتخانه
وي در پاسخ به اين سوال كه تاكنون تدابيري براي حل اين مسئله اتخاذ شده است، اظهار داشت: اواخر شهريورماه پس از رويت مسئله عدم استقبال از خريد سيب و مشكل بازار، وزارتخانه جلسه اي را با حضور معاون وزير و روساي استانهاي شاخص در بحث توليد سيب و مركبات، تشكيل داد و در اين باره اطلاع رساني انجام شد.
به گفته وي، همچنين طي هفته گذشته نيز جلسه‌اي در اين خصوص برگزارشد، اما تاكنون هيچ اقدام عملي صورت نگرفته است.
وي پيشنهاد داد؛ دولت در كوتاهترين زمان و در راستايي تسريع روند جمع آوري محصول سيب حمايت‌هاي لازم از باغداران و كشاورزان را به عمل آورد تا توليد كنندگان متضرر نشوند.
اقتصام(1)9186**1558
۰ نفر