به گزارش گروه علمی ایرنا از نشریه آمریكایی آتلانتیك، شارون برگ كوئست استاد داروشناسی دانشگاه اموری در آمریكا در این مورد میگوید: ترشح بیش از حد آدرنالین، سرعت ضربان قلب را بالا میبرد و باعث بالارفتن فشار خون می شود و ترشخ كورتیزول سبب تغییراتی در رگها میشود كه در درازمدت میتواند امكان حمله قلبی و سكته را بالا ببرد این درحالی است كه همزمان با این واكنش ها، مغز فعالیت معمول خود را متوقف میكند تا به اعضای بدن در مورد استرس و منبع آن پیغام دهد.
نتیجه این پیغام همان حس 'دل و رودهام میپیچد' است كه گاهی در زمان استرس حس میكنیم. این حس میتواند منجر به مختل شدن عملكرد دستگاه گوارش بدن و تأثیر بر فعالیت باكتریهای مفید روده شود.
همچنین كورتیزول میتواند سبب بیشتر شدن اشتها و در نتیجه پرخوری شود كه حاصل آن چربیهایی است كه در دور شكم ذخیره میشوند؛ این چربیها خطر بیماریهای مزمن را افزایش می دهند.
وقتی استرس دایمی شود، بر فعالیت سیستم ایمنی بدن نیز اثر میگذارد، زمان بهبود جراحات و آسیبها طولانیتر و بدن در برابر بیماریهای عفونی ضعیفتر میشود.
در این بین بیشترین خطر متوجه افرادی است كه به طور دایم در معرض استرس قرار دارند؛ ساعتهای طولانی و باعجله كار كردن، نگران دخل و خرج زندگی بودن و فكر كردن بیش از حد به فرزندان در افزایش استرس تاثیر زیادی دارند.
این درحالی است كه می توان عوامل استرسزا را تحت كنترل خود درآورد قبل از اینكه به سلامت ما آسیب وارد كنند.
علمی **1354**1834
تهران- ایرنا- پزشكان می گویند استرس با ترشح بیش از حد هورمون هایی مانند كورتیزول، آدرنالین و نوراپینفرین در ایجاد بیماری های مختلف تاثیری مستقیم دارد.